Cruisereiziger
Certificering

Bevoorradingsketen en vloot MSC Cruises gecertificeerd voor voedselveiligheid

MSC Cruises is de eerste grote rederij in de cruise-industrie die haar volledige bevoorradingsketen en vloot gecertificeerd heeft voor voedselveiligheid door de wereldwijde International Organization for Standardization, beter bekend als ISO.

Het bedrijf kondigde maandag 7 juni het nieuws aan op de ‘World Food Safety Day 2021’ van de Wereldgezondheidsorganisatie na de toekenning van de internationaal erkende ISO22000-certificering van het voedselveiligheidsbeheersysteem voor 17 van haar schepen. De twee nieuwe schepen voor 2021 – MSC Virtuosa en MSC Seashore – liggen op schema om in de komende maanden te worden gecertificeerd.

Audits voor voedselveiligheid

Audits aan boord zijn uitgevoerd door Bureau Veritas om te controleren of de hoogste normen van voedselveiligheid worden uitgevoerd door MSC Cruises voor haar gasten en bemanning.  Alleen dit jaar heeft het 36 afzonderlijke audits uitgevoerd en onderzocht het meer dan 5.000 records op het gebied van voedselveiligheid aan boord van de cruiseschepen.

Voorafgaand aan de COVID-19-pandemie die de wereldwijde cruise-industrie dwong haar activiteiten in maart 2020 te sluiten, serveerde MSC Cruises jaarlijks bijna 285 miljoen gerechten en schonk meer dan 125 miljoen drankjes voor haar gasten.

Paolo Raia, Managing Director van de Food & Beverage Division van MSC Cruises, gevestigd in Genua, Italië, zei: “Voedselveiligheid wordt begrijpelijkerwijs als vanzelfsprekend beschouwd in de dagelijkse samenleving en een cruiseschip moet een systematische, goed doordachte en geplande aanpak hebben om de voedselveiligheid voor gasten en bemanning aan boord te garanderen.

“Met dat in gedachten zijn we enorm trots dat we met onze vloot schepen bovenaan de ranglijst van de cruise-industrie staan ​​voor de Wereldvoedselveiligheidsdag van de WHO en we zijn verheugd dat onze hele voedselvoorzieningsketen ‘van boer tot bord’ is gecertificeerd. We hebben bij MSC Cruises aangetoond dat ons toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol verder gaat dan wat regelgevende instanties eisen en het is niet anders met voedselveiligheid, omdat we er altijd naar streven een stap verder te gaan dan wat vereist is.”

Bureau Veritas is lid van de in Londen gevestigde International Association of Classification Societies (IACS), een wereldwijde non-profitorganisatie die een reeks normen vaststelt voor de maritieme sector, waaronder veiligheid.

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!