Cruisereiziger
Doop

Naamceremonie MSC Virtuosa in Dubai eind november

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat de naamceremonie voor het nieuwste vlaggenschip, de MSC Virtuosa, plaats vindt in Dubai op 27 november 2021 in Mina Rashid (Port Rashid). Het evenement weerspiegelt het groeiende belang van Dubai als een must-visit bestemming voor wereldreizigers en de belangrijke bijdrage van cruisen aan de toeristenindustrie van de stad.

De nieuwste toevoeging aan de MSC Cruises-vloot ontleent haar naam aan het Italiaanse woord virtuoos en verwijst naar de meesters die dit meesterwerk hebben ontworpen en ontwikkeld, het meest technologisch en milieutechnisch meest geavanceerde cruiseschip dat ooit in de VAE is ingezet. Haar naam zal worden gevierd met een scala aan live-entertainment en optredens in afwachting van speciaal uitgenodigde gasten uit de hele wereld en uit de hele Golfregio – een van de belangrijkste markten van MSC Cruises waar het bedrijf merkleider is. Nadere details over de line-up van entertainmentevenementen zullen te zijner tijd worden onthuld.

Sterke focus

Zijne Hoogheid Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive, Emirates Airline and Group: “Dubai heeft een sterke en gestage koers uitgestippeld om een ​​wereldwijde toeristische bestemming te worden en een voorkeurshaven voor regionale cruises. De mijlpaal-naamgevingsceremonie en de eerste reis van MSC Virtuosa vanuit Dubai onderstreept het vertrouwen dat de stad heeft verdiend als een geweldige partner voor de cruise-industrie. We hebben gebruik gemaakt van de transport- en toeristische infrastructuur van wereldklasse van onze stad, onder meer met de investering van Emirates in een speciale incheckfaciliteit op afstand in Port Rashid, om cruiseoperators en passagiers de best mogelijke ervaringen te bieden, met naadloze zeeluchtverbindingen en opwindende Dubai-routes tijdens hun doorreis. We kijken uit naar de heropleving van de groei van cruisepassagiers met deze solide fundamenten, en zijn verheugd om de wereld de komende maanden in Dubai te verwelkomen terwijl we op volle snelheid vooruit gaan met de Expo Dubai, de Golden Jubilee-programma’s van de VAE en vele andere initiatieven .”

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, zei: “We zijn ongelooflijk trots en vereerd om de naamceremonie te houden voor ons gekoesterde vlaggenschip en meesterwerk MSC Virtuosa in één van ‘s werelds meest gewilde reisbestemmingen – Dubai. Dit evenement krijgt meer betekenis vanwege het feit dat het deel uitmaakt van de line-up van glorieuze evenementen en activiteiten die plaatsvinden voor het “Jaar van de 50e” en samenvalt met de eerste Wereldtentoonstelling in de regio, en Dubai echt viert als een van de favoriete bestemmingen voor reizigers van over de hele wereld. Ik ben zo blij dat cruisen een belangrijke rol heeft gespeeld en zal blijven spelen in deze prestatie. Ik wil ook Dubai’s Department of Tourism and Commerce Marketing, DP World en Emirates Airline bedanken voor hun samenwerking en ondersteuning om dit evenement mogelijk te maken.”

De naamceremonie zal plaatsvinden in overeenstemming met alle protocollen voor volksgezondheid en veiligheid die zijn opgesteld door de regering van Dubai, evenals met de steun van het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, waardoor de schepen van MSC hun activiteiten in deze regio konden hervatten. De gelegenheid zal ook deel uitmaken van de vieringen rond het gouden jubileum van de VAE en zal worden opgevoerd terwijl Dubai de wereld verwelkomt op Expo 2020.

In de vaart

De MSC Virtuosa is al enige tijd aan het varen vanuit Groot-Brittannië met Britse gasten. Het schip werd begin februari opgeleverd door bouwer STX in Saint-Nazaire. Pas half mei kon het schip voor het eerst gaan varen vanuit Southampton met betalende gasten.

Nieuwsgierig naar de MSC Virtuosa in het Midden-Oosten? Bekijk hier enkele aanbiedingen:

Bucketlist cruise: Cruise IJsland en Groenland incl. busreis

Cruise Italië, Spanje en Frankrijk – Costa Toscana – incl vluchten

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Blue Cruise en Horizon Aparthotel

7-daagse fietscruise Limburgse Maas

8-daagse fietscruise Eilandhoppen in Kroatië

8-daagse fietscruise Noord-Holland, Texel en IJsselmeer

7-daagse fietscruise Hanzesteden – MS Dutch Grace

7-daagse riviercruise Rijn en Moezel

7-daagse riviercruise Hanzesteden, Texel en IJsselmeer

8-daagse fietscruise Eilandhoppen in Kroatië

8-daagse fietscruise Donau Passau-Wenen-Bratislava-Passau

7-daagse riviercruise België en Zuid-Nederland

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

Cunard Cruise Westelijke Middellandse Zee voor topprijs!

15-daagse cruise Groot-Brittannië, Schotland en Ierland met de Rotterdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

Egyptische Nijlcruise Deluxe

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)