Cruisereiziger
Inrichting

Disney Cruise Line onthult nieuwe ervaringen voor volwassenen aan boord van Disney Wish

Disney Cruise Line heeft nog meer faciliteiten onthult voor volwassenen aan boord van haar nieuwste schip in de zomer van 2022. De Disney Wish biedt verschillende gloednieuwe ervaringen voor volwassenen, waaronder de eerste buitenspa van de vloot, unieke salon- en kapperservaringen en diverse luxe bars en lounges.

“Met de Disney Wish willen we een ervaring ontwerpen waarmee onze volwassen gasten kunnen ontspannen, opladen en opnieuw verbinding kunnen maken op een unieke manier die alleen Disney Cruise Line kan creëren”, zegt Laura Cabo, portfolio creative executive, Walt Disney Imagineering. “We hebben niet alleen meer verhalen en betovering gebracht in de exclusieve zones voor volwassenen. We hebben meer variatie toegevoegd en ze toegankelijker gemaakt dan ooit tevoren. Dit schip is echt ontworpen met de vakantiebehoeften van volwassenen in gedachten, en ik weet dat onze gasten na hun Disney Wish vakantie met een fris gevoel naar huis zullen terugkeren.”

Buitenoase bij Senses Spa

Voor het eerst aan boord van een Disney schip beschikt Senses Spa over een speciale ontspanningsruimte buiten waar gasten kunnen ontspannen in bubbelbaden, uitrusten op zachte ligstoelen en hun rust vinden tijdens yogasessies.

Deze oase in de open lucht is een gloednieuwe uitbreiding van de kenmerkende Rainforest-ervaring van Disney Cruise Line, die opnieuw is ontworpen voor de Disney Wish om nog meer manieren te bieden om te ontspannen en te verjongen. The Rainforest introduceert de eerste ijslounge van de vloot, waardoor gasten thermische therapieën kunnen combineren, wat zowel fysiek welzijn als rust bevordert. Het bevat ook favoriete elementen van gasten, zoals verwarmde ergonomische ligstoelen; sensorische spa-douches; en sauna, stoom- en droge kamers.

Senses Spa beschikt ook over privé-behandelkamers en weelderige spa-villa’s voor koppels. Naast een menu met massage-, gezichts- en acupunctuurtherapieën, kunnen gasten kiezen uit gespecialiseerde behandelingen die zijn aangepast aan hun behoeften, zoals pijnbeheersing en slaapverbetering. Grenzend aan de spa biedt de opnieuw ontworpen Senses Fitness ultramoderne fitness- en wellnessfaciliteiten, waaronder een hoofdruimte met fitnessapparatuur, een speciale fietsstudio en een aerobicsruimte.

Salon en Barbershop

De Disney Wish brengt twee gloednieuwe salonervaringen – de eerste aparte zones van de vloot voor haarstyling en schoonheidsdiensten – waar volwassenen zichzelf kunnen trakteren in unieke omgevingen die zijn geïnspireerd op klassieke Walt Disney Animation Studios films.

Untangled Salon

In de Untangled Salon kunnen volwassenen hun haar los laten (en het laten stylen zoals ze willen) in een lichte en luchtige omgeving. Geïnspireerd door Rapunzel – de artistieke Disney Prinses die bekend staat om haar lange, vloeiende lokken – wordt deze chique, high-end salon gedecoreerd in de kleuren paars en goud, versierd met zwevende lantaarnverlichtingsarmaturen en uitgerust met op maat gesneden metalen privacyschermen met de afbeelding van Rapunzel’s eigen schilderijen. De ene kant van de ruimte glanst en gloeit zelfs met het gouden licht van een kroonluchter die doet denken aan de iconische bloem die Rapunzel’s haar zijn magische kwaliteiten gaf. Naast het knippen en stylen, biedt Untangled Salon ook manicures, pedicures, het bleken van tanden en huidbehandelingen.

Hook’s Barbery

Hook’s Barbery geeft een unieke draai aan een traditionele Europese herensalon, met knippen, scheren en nagel- en huidverzorging. Uitgedost in donker hout, mooie leren stoelen en sierlijke gouden spiegels, zit de barbershop boordevol verhalende details geïnspireerd door zijn naamgenoot, Captain Hook (Kapitein Haak): een ingelegde houten kaart van Neverland, een verborgen zakhorloge en — natuurlijk — een haak, om maar een paar details te noemen. Drie onopvallende lantaarns komen af en toe tot leven met verlichting en audio-effecten om te laten zien dat Tinker Bell van de ene armatuur naar de andere springt.

Hook’s Barbery biedt niet alleen salon- en kappersdiensten, maar biedt ook de ultieme toast op het leven van een piraat: een verborgen bar. Deze schatkamer met bourbons, vintage whisky en port, oude rum en premium sterke drank is een paradijs voor likeuren, ideaal voor rustige ontmoetingen, romantische date-avonden, gehoste proeverijen en speciale avondevenementen .

Betoverend nachtleven

Zoals elk Disney Cruise Line schip, biedt de Disney Wish elke avond verschillende bars en lounges die exclusief voor volwassenen zijn gereserveerd. Voor het eerst worden deze locaties verspreid over de andere kernontmoetingsplaatsen van het schip voor een flexibelere, free-flow-ervaring die gasten – met name ouders – meer mogelijkheden geeft om tijdens hun cruise te genieten van ‘me time’. Ook nieuw is het opvallend aanwezig zijn van het vertellen van verhalen in deze ruimtes, waardoor volwassenen op verschillende manieren enkele van hun favoriete Disney verhalen kunnen ervaren op verfijnde manieren die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Keg & Compass

Keg & Compass is een pub die het avontuur en de romantiek van de zee viert, ontworpen in de rustieke bouwstijl van een Noorse kaartenkamer uit de late jaren 1800. Geïnspireerd door de rijke folklore van de Noorse zeevaart, beelden olieverfschilderijen verhalen uit in historische stijl over de diepe en ingewikkelde gravures van tentakels, zeepokken, kompassen en meer, die de patrijspoorten accentueren.

Het hele plafond is een grootse, fantastische kaart in oude maritieme stijl met onder andere verwijzingen naar de oceaanoverlevering, een eerbetoon aan Disney Figuren en verhalen met betrekking tot de zee. Naast Figuren als Ursula en Moana (die verschijnen op de geografisch nauwkeurige locaties van hun verhalen), duidt de kaart belangrijke locaties aan die verband houden met The Walt Disney Company en met name het ontwerp en de constructie van de Disney Wish.

Deze informele setting is perfect voor gasten om achterover te leunen en naar live sport, nieuws en grote TV evenementen te kijken terwijl ze een gespecialiseerde selectie bieren proeven, waaronder drie op maat gemaakte ambachtelijke bieren die exclusief verkrijgbaar zijn aan boord van de Disney Wish, samen met een assortiment likeuren, wijnen en cocktails.

Nightingale’s

Nightingale’s is een verfijnde pianobar geïnspireerd op Assepoester’s lyrische vertolking van ‘Sing Sweet Nightingale’ in de film uit 1950, en biedt een uitgebreid menu met heerlijke wijnen, bubbels en handgemaakte cocktails. De stijl is klassiek modern met een zacht metallic palet, en het overheersende ontwerpkenmerk is een glinsterende kroonluchter boven de piano – een werveling van parelmoerachtige bubbels en muzieknoten die de melodie van het titelnummer weergeven, zorgvuldig vervaardigd uit glinsterend roségoud. Deze levendige lounge is een thematisch verlengstuk van de sprookjesachtige Grand Hall waaruit hij voortkomt, met grote deuren waardoor de fonkelende deuntjes over het atrium kunnen klinken en voorbijgangers uitnodigen om even te stoppen en te blijven.

The Bayou

Gasten die op zoek zijn naar op New Orleans geïnspireerde gezelligheid, kunnen terecht in The Bayou, een informele lounge met als thema de Disney klassieker ‘De Prinses en de Kikker’. Bloeiend met magnoliabloesems, waterlelies en een baldakijn van fonkelende vuurvliegjes boven je hoofd, roept deze ruimte het magische moeras op waar Tiana en Naveen hun toevlucht zoeken in de film. Een bronzen beeld van elk Figuur wordt prominent weergegeven, en twee tuinhuisjes geïnspireerd op de iconische smeedijzeren metalen constructies van de stad bieden intieme zitplaatsen aan kleine groepen aan weerszijden van de bar.

Deze centraal gelegen zone biedt creatieve cocktails, koffiespecialiteiten en kenmerkende beignets in een levendige, sociale sfeer, compleet met live-entertainment en muziekuitvoeringen.

Meer plezier voor volwassenen

De Disney Wish heeft ook een unieke lounge in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan; met drie  eersteklas culinaire ervaringen geïnspireerd op een verhaal zo oud als de tijd; en een speciaal zwembaddistrict op de bovendekken, exclusief voor gasten van 18 jaar en ouder.

Star Wars: Hyperspace Lounge

Voor de eerste keer op een Disney schip gaan gasten op een space-jumping-tour door de Star Wars melkweg in Star Wars: Hyperspace Lounge, een high-end bar die is ingericht als een luxueus ruimteschip van jachtklasse. Deze meeslepende ervaring met een rijk thema wordt elke avond gereserveerd voor volwassenen en biedt interactieve proefervaringen en kenmerkende drankjes geïnspireerd op de films.

Verfijnd dineren

Volwassenen genieten van gastronomische maaltijden en drankjes in Palo Steakhouse, Enchanté by Chef Arnaud Lallement en The Rose. De restaurants en lounge zijn geïnspireerd door de elegante iconen van Walt Disney Animation Studios ‘Belle en het Beest’.

  • Palo Steakhouse is een opvolger van het Palo restaurant dat Disney cruisers kennen en combineert nu de ontspannen verfijning van authentiek Italiaans dineren met de klassieke verfijning van een modern steakhouse in een deftige setting geïnspireerd door Pendule, de betoverde klok uit de film.
  • Enchanté biedt de meest luxueuze eetervaring aan boord, met een gastronomisch menu samengesteld door chef-kok Arnaud Lallement met drie Michelinsterren. Deze romantische en intieme locatie roept de oogverblindende geest van de kandelaar Lumiere op.
  • Geïnspireerd door de noodlottige bloem in het hart van het verhaal, is The Rose een chique lounge bij de ingang van Palo Steakhouse en Enchanté, een idyllische setting voor een aperitief voor het eten of een cocktail na het eten.

Quiet Cove

Bij Quiet Cove vinden gasten van 18 jaar en ouder een afgelegen zone voor volwassenen, waar loungen, genieten van een drankje en zwemmen centraal staan. Dit rustige toevluchtsoord ligt ver weg van de drukte van familie activiteiten en biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan vanuit een luxe overloopzwembad. Andere voorzieningen zijn een bubbelbad, een openluchtbar en een café aan het zwembad.

Maiden Voyage en Inaugurele seizoen

De Disney Wish heeft de eerste vaart op 9 juni 2022. Daarna maakt de Disney Wish cruises van drie en vier nachten vanuit Port Canaveral, Florida naar Nassau, de Bahama’s en Disney’s privé-eiland Castaway Cay.

Cruises met Disney Cruise Line zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!