Cruisereiziger
ExpeditiecruisenOverdracht

Expeditieschip Le Commandant Charcot overgedragen aan Ponant

Scheepsbouwer VARD, dochteronderneming van Fincantieri, heeft het nieuwe expeditieschip Le Commandant Charcot overgedragen aan haar opdrachtgever Ponant.

Het elektrische hybride vaartuig dat wordt aangedreven door LNG is speciaal ontworpen om passagiers de moeilijk begaanbare polargebieden te laten ontdekken zoals de geografische Noordpool, de Weddellzee, de Rosszee en Peter I Island.

Het is het allereerste elektrische hybride cruiseschip met ijsbreektechnologie en dual fuel-voortstuwing, met batterijen met hoge capaciteit en LNG-opslag aan boord. Het voldoet tevens aan de hoogste normen voor milieuvriendelijke en veilige expedities.

Het schip biedt plaats aan 245 passagiers in 123 passagiershutten, naast een bemanning van 235.

Expeditiecruises met Ponant zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!