Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

MSC Marine Reserve verwelkomt honderden baby zeeschildpadden

Honderden baby zeeschildpadden zijn uit hun eieren gekropen op het privé eiland van MSC Cruises, op Ocean Cay MSC Marine Reserve. Sinds augustus komen de eerste baby schildpadden boven het zand. MSC Cruises is uiteraard zeer blij dat het eiland zo succesvol is voor de inheemse flora en fauna. Er zijn tot nu toe meer dan zes nesten gezien op het eiland die in de gaten worden gehouden.

Ocean Cay MSC Marine Reserve, destijds een industriële zandopgravingslocatie, is (en wordt) compleet getransformeerd met tropische flora en fauna op en rondom het eiland.

Linden Coppell, duurzaamheidsdirecteur van MSC Cruises: “We zijn allemaal heel enthousiast om te zien dat deze karetschildpadden zo snel naar de stranden van Ocean Cay komen om eieren te leggen. Dit kan vele jaren duren met een pas hersteld ecosysteem en we wisten niet zeker of ze zouden komen of wanneer. We hopen in de komende broedseizoenen nog veel meer jongen te zien en dat deze baby schildpadden op latere leeftijd terugkeren naar Ocean Cay wanneer het tijd is om te nestelen.”

Dit jaar, toen er aanwijzingen waren voor nesten op de Cay, werden alle broedplaatsen gemarkeerd en regelmatig gecontroleerd om deze kwetsbare soorten te beschermen en hun beste overlevingskans te garanderen. Binnen het eilandbrede Biodiversiteitsbeheerplan zijn procedures van kracht om schildpadden te beschermen, met name tijdens het legseizoen.

Een van de prioriteiten op Ocean Cay is het herstel van het koraal, dat als integraal onderdeel van het mariene ecosysteem moet worden beschermd omdat het de biodiversiteit en de kusten beschermt. Het onderwaterleven rond het eiland bloeit en de wateren zijn populair geworden bij groene zeeschildpadden en de karetschildpadden. Zij worden vaak gezien in de wateren rond het eiland. Ocean Cay is een belangrijk foerageergebied voor jonge zeeschildpadden en jongen, wanneer ze de zeegrasbedden en koraalriffen bezoeken.

Bekijk welke cruises naar Ocean Cay gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)