Cruisereiziger
Aanmeren

Fotoreportage: Rotterdam verwelkomt Holland America Line’s nieuwe Rotterdam

Het gloednieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, is donderdagochtend voor de eerste keer aangekomen in haar thuishaven Rotterdam. Honderden liefhebbers trotseerden de regen om het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse van de van origine Rotterdamse rederij vanaf de kade te verwelkomen.

Na haar tocht over de Nieuwe Waterweg vanaf Hoek van Holland arriveerde het zevende schip van Holland America Line met de naam Rotterdam rond 10.00 uur in het centrum van Rotterdam. Voordat het schip aanmeerde aan de Holland Amerikakade begroette het met haar scheepshoorn uitgebreid haar voorganger, S.S. Rotterdam. Even daarvoor gebeurde dat bij de Waalhaven ook al met de Oosterdam, die daar voor onderhoud ligt.

Na het erewater van de Port of Rotterdam legde de Rotterdam aan bij de cruiseterminal van Cruise Port Rotterdam. Onmiddelijk daarna begon al de bevoorrading van het schip en werd de Nederlandse vlag gehesen. Vrijdag staat de Key Plaque ceremonie voor haar maiden call op het programma o.a. met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Om 17:00 uur vertrekt de Rotterdam voor een testcruise met genodigden naar Amsterdam.

Cruisereiziger Miriam zal vrijdag live verslag doen van de festiviteiten aan boord. Beleef het mee via Facebook, Twitter en/of onze Twitterfeed.

Miriam, Marco en Rian (zie ook Ship Photography in the Netherlands) waren bij de aankomst van de Rotterdam in Rotterdam en maakten de volgende foto’s:

Rotterdam ter hoogte van de SS Rotterdam

Een erewater

Rotterdam nadert de cruiseterminal en Erasmusbrug

Bijna aan de kade

Gelukt! Welkom!

Cruiseschip Rotterdam werd in juli 2021 opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri aan rederij Holland America Line. Het schip biedt plek aan 2.668 passagiers in maximale bezetting. De eerste officiële cruise vertrekt op 20 oktober vanuit Amsterdam. Dan start het schip met een transatlantische overtocht, helaas zonder Nederlandse gasten in verband met Amerikaanse inreisbeperkingen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)