Cruisereiziger
Prijsvraag

MSC Cruises zoekt kunstenaars voor boegschildering

MSC Cruises schrijft een prijsvraag uit voor kunstenaars over de hele wereld om een boegontwerp te maken voor de boegschildering van MSC Euribia. Het kunstwerk op de boeg moet als onderwerp het respect voor het milieu uit gaan beelden. De MSC Euribia is vernoemd naar de godin Eurybia die heerste over de wind, de sterren en de maan en die de macht en de kracht van de zee bezat. Het schip zal voor de rederij het meest milieuvriendelijke schip worden en het kostbare marine eco systeem beschermen.

De prijswinnaar ziet haar of zijn ontwerp verschijnen op de romp van het schip. Vijf andere finalisten zullen een plekje krijgen in de tentoonstelling aan boord van het schip.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group: “We zijn een familiebedrijf met meer dan 300 jaar maritiem erfgoed, het enige wat we doen en ooit hebben gedaan is de scheepvaart. De zee is ons levensonderhoud en onze passie. Hiervoor en meer hebben we ons vanaf het begin gericht op het zorgen voor de volgende generaties. Tegenwoordig betekent dit dat we bij MSC Cruises onze schepen niet alleen uitrusten met de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologieën en -oplossingen. We financieren ook onderzoek en investeren rechtstreeks om de versnelde ontwikkeling van oplossingen van de volgende generatie te ondersteunen en omarmen innovatieve technologieën om onze impact te minimaliseren en onze kostbare mariene ecosystemen te beschermen en te behouden.”

Wedstrijd Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een panel van internationale juryleden, waaronder zandkunstenaar Jben, bekend om zijn grootschalige, kortstondige zandfresco’s die met het getij wegspoelen. Daarnaast ook architect Martin Francis en Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de Cruise Division van MSC Group. Jben heeft de wereld rondgereisd om strandkunst te beeldhouwen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Marokko, Nederland en Portugal, het bewustzijn van zeegerelateerde milieukwesties te vergroten en de bescherming en het behoud van de zee aan te moedigen.

 

MSC Euribia komt in 2023 in de vaart als tweede LNG schip, voortgedreven door vloeibaar aardgas. De motoren van MSC Euribia kunnen de emissies tot 21% verlagen en de uitstoot aanmerkelijk verlagen.

Voor meer info over de wedstrijd, klik hier. Wil je deelnemen? Klik dan hier. 

Boek je MSC Euribia cruise snel bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)