Cruisereiziger
Sloop

Voormalige Costa neoRomantica wordt gesloopt in Pakistan

Het voormalige cruiseschip Costa neoRomantica is het volgende slachtoffer van de coronapandemie. Het schip is aangekomen in Pakistan waar het bij de Gadani Ship Breaking Yard, de derde grootste sloopwerf ter wereld, zal worden gesloopt. Het metaal zal worden hergebruikt terwijl andere waardevolle onderdelen worden verkocht.

Het schip voer van 1993 tot 2020 voor de Italiaanse cruisemaatschappij Costa Cruises, tot 2011 onder de naam Costa Romantica en aansluitend als Costa neoRomantica. Vorig jaar werd het verkocht aan Celestyal Cruises en ging het verder als Celestyal Experience. Vanwege financiële redenen in verband met de coronacrisis voer het echter nooit voor de Griekse rederij. Het schip werd in september doorverkocht aan het bedrijf Beacon & Bay Shipping Services en kreeg de naam Antares Experience.

Foto: Gadani Ship Breaking Yard

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

6 gedachten over “Voormalige Costa neoRomantica wordt gesloopt in Pakistan

  • Doodzonde, heerlijk schip.
    Joke en ik hebben in 2016 een prachtige reis met de NeoRomantica gemaakt naar Mauritius, Seychellen etc.

    • Mooie reis ja, was erbij|

  • Prachtige herinnering!

    • Geweldig schip…. Niet te groot en niet te klein. Fijne Middellandse zee cruises mee gemaakt……

  • Heerlijk schip, inderdaad, niet te groot en niet te klein.
    We hebben een prachtige cruise gemaakt met dit schip naar Mauritius en de Seychellen etc.
    Doodzonde, dat zo’n mooi schip gesloopt wordt.
    Een aantal jaren werd het nog voor zo’n slordige 90 miljoen gerenoveerd.
    Over verspilling gesproken.

  • Met alweer de sloop van een relatief klein cruise schip lijken cruise schepen wel “wegwerp” artikelen die, als het economisch niet verantwoord is langer in dienst te houden, worden omgesmolten tot frisdrank blikjes en dergelijke i.p.v. ze een nieuwe bestemming te geven als hotel schip zoals de ss Rotterdam V. Maar een hotelschip kost natuurlijk geld en net als afgedankte vliegtuigen zoals de mooie en elegante Boeing 747, mijn lievelingsvliegtuig, rest helaas alleen nog de sloop, jammer ! ! !

Reacties zijn gesloten.