(Update) Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland! (week 51)

Deze week (20 december – 26 december 2021, week 51) staan de laatste 2 aankomsten van cruiseschepen dit jaar in Nederland gepland. Rotterdam sluit het cruisejaar af met de ontvangst van twee schepen van AIDA Cruises, AIDAnova en AIDAprima.

Update 23 december: AIDAprima zal niet meer naar Rotterdam komen. AIDAnova komt nog wel, maar voor een ‘technische call’, waarbij eventuele passagiers aan boord blijven.  

Cruiseschepen in Rotterdam

Op 24 december 2021 kan je, als alles volgens planning verloopt, twee kusmondschepen van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises bewonderen bij Cruise Port Rotterdam. Het eerste grote LNG-cruiseschip AIDAnova meldt zich rond 08:30 uur aan de Holland Amerikakade. Het schip kwam al eerder in Rotterdam, maar dat was vanwege ‘technical calls’. Vrijdag komt het voor de eerste keer met passagiers, waardoor het als ‘maiden call’ wordt gezien. Het is haar eerste stop tijdens haar “Weihnachts- & Silvesterreise” vanuit Hamburg naar de Canarische Eilanden. Daar verblijft ze de rest van haar winterseizoen 2021-2022.

Het vertrek van de AIDAnova naar haar volgende bestemming op de route Zeebrugge staat gepland om 17:30 uur.  De kans is groot dat ze op de Nieuwe Waterweg haar vlootgenoot AIDAprima tegenkomt. De aankomst van de reguliere gast in Rotterdam staat namelijk gepland om 19:00 uur. Ze zal kerstavond in het centrum van Rotterdam doorbrengen. Na een overnachting vervolgt ze om 20:00 uur op Eerste Kerstdag haar weg naar Zeebrugge. Ze is dan bezig aan haar 8-daagse “Metropolen Zum Weihnachtsfest”-cruise.

Oorspronkelijk stonden er dit jaar ook nog 2 bezoeken van MSC Magnifica aan IJmuiden gepland. Deze zijn echter geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!