Cruisereiziger
Annulering

Cruisemaatschappijen stoppen tijdelijk met varen in Brazilië

Volgens CLIA (Cruise Lines International Association) Brazilië hebben de cruisemaatschappijen die momenteel actief zijn in Brazilië vrijwillig besloten om haar cruise-activiteiten tijdelijk, in ieder geval tot 21 januari 2021, te stoppen. Inconsistenties in de interpretatie van overeengekomen COVID-19-protocollen zouden de reden zijn voor de cruisestop. De komende periode zal de brancheorganisatie  met de lokale autoriteiten om de tafel gaan zitten om de problemen op te lossen. Op dit moment varen er vijf cruiseschepen van MSC Cruises en Costa Cruises in het Zuid-Amerikaanse land. Het gaat om MSC Seaside, MSC Splendida, MSC Preziosa, Costa Diadema en Costa Fascinosa.

‘In de afgelopen weken hebben de cruisemaatschappijen een reeks situaties meegemaakt die rechtstreeks van invloed waren op de exploitatie van hun schepen. Ze hebben aanzienlijk ongemak veroorzaakt voor passagiers die uitkeken naar hun vakantie op zee volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol. We zijn buitengewoon bezorgd dat de robuuste gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de cruise-industrie, ontwikkeld in samenwerking met de bevoegde autoriteiten en die effectief zijn gebleken, in twijfel worden getrokken op een moment dat ze als model voor anderen zouden moeten dienen’, aldus CLIA Brazilië.

CLIA Brazilië vervolgt: ‘Het is heel jammer dat onze leden deze beslissing in Brazilië moeten nemen. Wel is het belangrijk dat er afstemming is tussen de scheepsprotocollen en de afspraken aan land. We kijken ernaar uit om deze overeenkomsten te verduidelijken om te zorgen voor een naadloos plan tussen de rederijen en de autoriteiten op alle niveaus’. Protocollen die momenteel in Brazilië van kracht zijn omvatten verplichte COVID-19-vaccinatie voor passagiers en bemanning, testen voor inscheping en tijdens cruises, verminderde capaciteit en verplichte mondkapjes voor passagiers en bemanning.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!