Cruisereiziger
Eten en drinkenNieuwe cruiseschepenOntspanning

Norwegian Cruise Line onthult culinaire hoogtepunten voor Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft deze week de details bekendgemaakt over het uitgebreide culinaire en drankaanbod voor de langverwachte Prima Class-schepen Norwegian Prima en Norwegian Viva.

De eerste twee van de zes schepen in deze nieuwe klasse zullen de grenzen van de traditionele cruisekeuken verleggen met het debuut van negen nieuwe eet- en drinkgelegenheden, waaronder de Metropolitan Bar, de eerste duurzaam gerichte bar. De rederij kondigt ook haar eerste atrium met drie niveaus, het Penrose Atrium, aan. Daarnaast lanceert NCL het vernieuwde hoofdmenu dat op Norwegian Prima zal worden uitgerold, evenals de verbetering van gastfavorieten Le Bistro, Cagney’s Steakhouse en Food Republic, en NCL’s felbegeerde Observation Lounge.

“We zijn al meer dan drie decennia vernieuwers op het gebied van eten en drinken, en waren destijds de eerste cruisemaatschappij die specialiteitenrestaurants aanbood. We introduceerden als eerste ons ‘Freestyle Cruising’-concept waarmee onze gasten op hun eigen manier vakantie kunnen vieren. Ze kiezen zelf waar en wanneer ze dineren”, zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “Ons nieuwste aanbod aan eten en drinken tilt onze Norwegian Prima Food and Beverage-ervaring naar een ander niveau, één die de verwachtingen van de gasten ver overtreft.”

Nieuwe eetgelegenheden

De zeven nieuwe eetgelegenheden aan boord van Norwegian Prima en Norwegian Viva zijn bedoeld om gasten mee te nemen op een wereldwijde culinaire reis. Ze nemen cruisereizigers mee op een avontuur met verleidelijke gerechten. Het geheel nieuwe mediterrane vis specialiteitenrestaurant Palomar, dat zijn debuut maakt op Norwegian Prima, biedt een ontspannen sfeer en serveert hoogwaardige mediterrane gerechten gemaakt met eenvoudige maar verfijnde ingrediënten. Hasuki biedt een nieuwe kijk op de traditionele “hibachi-stijl”, in een Japanse stijl, minimalistisch decor, handgemaakt aardewerk en Japanse kunstwerken. NCL’s nieuwe eigentijdse sushi-huis Nama biedt gasten sushi-gerechten, in een subtiele oranje sfeerverlichting die de kleur van masago (viskuit) vertegenwoordigt.

Modernisering van de hoofdrestaurants

Het Surfside Café en de Surfside Grill op dek 17 bieden een gevarieerd menu, met zelfbediening en items die op verzoek van de gast “a la minute” worden bereid.

Gelegen aan de achterkant van het schip, kunnen gasten genieten van een prachtig uitzicht van 270 graden over de achtersteven. Ze dineren in de nieuwe grote eetzaal van Hudson’s of kiezen voor een luxe keuken in een comfortabele maar verfijnde omgeving bij de Commodore-Room. Beide locaties hebben een vernieuwd vast menu. Denk aan Spaanse Paella en Italiaanse mosselen bereid in een witte wijnsaus tot volledig vegetarische opties zoals paddenstoelenrisotto en bloemkoolpiccata.

Het nieuwe menu biedt reizigers niet alleen gerechten van hoge kwaliteit om uit te kiezen, maar biedt ook de mogelijkheid om zelf een pasta samen te stellen met pastasoort, saus en topping naar keuze. Het menu omvat ook specialiteiten uit de speciale eetgelegenheden van het schip.

Dit vernieuwde menu zal debuteren op Norwegian Prima en zal tot 2023 worden uitgerold naar de rest van de NCL-vloot met 17 schepen.

Duurzaam

De Metropolitan Bar gaat in première door in het kader van het Sail and Sustain-programma verantwoord vervaardigde zero-waste cocktails te bereiden met rest ingrediënten. Ook biedt de bar een volledig duurzame barkaart met sterke dranken en biodynamische wijnen.

In samenwerking met Gerard Bertrand, ontvanger van de Green Awards 2020 van “The Drinks Business”, zal NCL’s Metropolitan Bar meer dan 20 biodynamische wijnen presenteren die zijn geproduceerd met behulp van biologische landbouwmethoden. Zo is gebruik gemaakt van compost als meststof.

De kenmerkende, duurzaam gemaakte cocktail van de Metropolitan Bar, de “Primadonna”, speelt in op een ouderwetse stijl en wordt gemaakt met behulp van overtollige bananenschillen met Flor De Cana-rum die wordt geproduceerd met 100% hernieuwbare energie.

Een andere nieuwe bar/lounge op Norwegian Prima en Viva is The Belvedere Bar, een eigentijdse cocktaillounge met zelfgemaakte cocktails met een moderne, frisse kijk op klassieke drankjes.

Het Prima Class Penrose-atrium

Hoogtepunt aan boord is het Penrose Atrium, dat bestaat uit drie verdiepingen met glazen wanden gelegen op dek 6, 7 en 8. Ontworpen door de in Miami gevestigde Studio Dado zal deze grootse ruimte pronken met futuristische architectuur, waaronder een grootschalige kroonluchter die op maat is gebouwd door het beroemde Tsjechische verlichtingsontwerpbureau Lasvit. De installatie is geïnspireerd op sterrenbeelden en heeft bewegende lichtarmaturen die meer dan 3.311 kg wegen. Het Penrose Atrium wordt bekleed met een drie-dekken-hoog lichtelement dat het gevoel van de opkomende zon aan de horizon zal overbrengen en een drie-laags kunstwerk aan de muur zal omringen dat zal lijken op een topografische kaart.

Bovendien kan je er winkelen over drie niveaus, inclusief de nieuwste Starbucks koffie bar. Penrose zal ook de thuisbasis zijn van de Whisky Bar, het Prima Casino en The Penrose Bar.

Terugkerende favorieten

Naast de onthulling van nieuwe eet-, lounge- en openbare ruimtes, vind je op Norwegian Prima en Viva ook de favoriete eetgelegenheden. Het kenmerkende steakhouse van NCL, Cagney’s Steakhouse, zal opgefrist worden met een nieuwe inrichting die de 20e-eeuwse modernistische architectuur van Chicago eert. Het verfraaide Le Bistro restaurant, dat de Franse flair van het Spiegelpaleis in Versailles weergeeft, zal drie kamerhoge kroonluchters krijgen met gips lijstwerk.

Food Republic, de Aziatische fusion-specialiteitenlocatie keert ook terug met een grotere restaurantruimte en een beter uitzicht naar buiten.

De populaire Observation Lounge, een multifunctionele ruimte voor loungen en gezelligheid, zal terug zijn op Norwegian Prima en Viva op dek 17 met verschillende nissen, gescheiden door elegante schermen en scheidingswanden. De verbeterde Observation Lounge is ontworpen om buiten naar binnen te laten met een weids uitzicht en biedt ook telescopen, zodat gasten bij aankomst de aanloophavens beter kunnen zien.

De Humidor Cigar Lounge zal blijven dienen als NCL’s sigarenlounge en winkel.

Eerder onthulde eet- en drinkgelegenheden op Norwegian Prima en Viva omvatten NCL’s allereerste eetzaal Indulge Food Hall met 11 verschillende eetgelegenheden, Onda by Scarpetta, Los Lobos, The Local Bar & Grill, Vibe Beach Club, Waves Pool Bar en de Prima Speedway-bar.

 

Routes Norwegian Prima

Norwegian Prima zal starten in de zomer van 2022 vanuit Amsterdam met enkele cruises naar onder andere IJsland. In de winter daarna vaart ze vanaf Port Canaveral (Florida) naar diverse Caribische eilanden. De Prima keert naar Noord-Europa terug in de zomer van 2023. In de daaropvolgende winter, 2023/2024, zal ze vanuit Galveston, Texas gaan varen naar het Caribisch gebied en Mexico.

Kan je ook niet wachten om dit nieuwe schip te ontdekken?

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)