Cruisereiziger
BestemmingenHerstart

Costa Firenze markeert herstart vanuit Genua

Donderdag 7 april maakte Costa Firenze haar debuut vanaf Genua, waarmee de herstart van Costa vanuit deze stad werd ingeluid. Tot eind november 2022 zal het in 2020 opgeleverde nieuwe schip elke donderdag Genua bezoeken voor 8-daagse cruises door het westelijke deel van de Middellandse Zee. Tijdens deze cruises bezoek je ook Marseille, Barcelona, Cagliari, Palermo en Civitavecchia (voor Rome). Cruises zijn beschikbaar vanaf €839 per persoon.

Ook Costa Luminosa zal Genua elke week bezoeken, op zondags. Dit schip maakt ook 8-daagse cruises in de Middellandse Zee. In 2023 maakt ook Costa Toscana, het nieuwe LNG schip, elke vrijdag haar debuut vanuit Genua, maar pas vanaf april tot november 2023.

Zelf op pad

Vanaf vandaag is er bovendien een doorbraak bij de Costa Firenze: gasten mogen zelf Genua bezoeken. Een excursie mag uiteraard, maar ook zelfstandig van boord gaan behoort weer tot de mogelijkheden. De nieuwe regels, die op 1 april van kracht zijn geworden, zullen worden toegepast op alle bestemmingen, onder voorbehoud van naleving van eventuele eisen die door de lokale autoriteiten worden gesteld.

“Na twee jaar keren we eindelijk terug met onze cruises naar Genua. We doen dit met een schip van de nieuwe generatie, de Costa Firenze, waarmee we onze bestemmingen op de best mogelijke manier kunnen verkennen”, aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises.

Duurzame innovatie

Tijdens het eerste bezoek van Costa Firenze aan Genua, werd een conferentie aan boord gehouden met tal van vertregenwoordigers uit de cruiseindustrie en lokale autoriteiten. Onderwerp van gesprek was ‘De toekomst van het cruisetoerisme en het model van Genua’.

“We zijn trots en vereerd om het debuut van dit prachtige cruiseschip in Genua te mogen organiseren: vandaag vaart Costa Cruises weer vanuit Genua”. aldus de president van de regio Ligurië, Giovanni Toti. “Dit evenement, na de zeer moeilijke periode die we hebben meegemaakt met de gezondheid noodsituatie, markeert ook de heropstart van de hele sector, waarin Ligurië een leider is. In de afgelopen twee jaar heeft Costa Cruises geen terrein verloren, maar geïnvesteerd in gezondheidsprotocollen om voorbereid te zijn op deze uitdaging, geconfronteerd met een seizoen waarvan we overtuigd zijn dat het buitengewoon zal worden. We verachten in 2022, 110% gasten ten opzichte van 2021. Belangrijke cijfers, die ons vertrouwen geven dat de cruisesector sterk terugkomt.”

Costa Firenze, gebouwd op de Fincantieri-scheepswerf in Marghera en gewijd aan de Florentijnse Renaissance, is een schip van 135.000 ton met 2.136 gastenhutten. Met 13 verschillende restaurants en 8 bars behoort het aanbod aan eten en wijn tot de ruimste in de vloot. Er zijn voldoende buitenruimtes om volop te genieten. Gezinnen met kinderen kunnen kiezen tussen verschillende activiteiten aan boord, waaronder een waterpark en een avonturenpark, en echtparen zullen een privéspa, zwembaden en verschillende ruimtes vinden om te genieten van een moment van privacy. Het aanbod van beschikbare excursies is nieuw, gericht om verborgen en minder bezochte juweeltjes te verkennen en om te genieten van de meest authentieke tradities, smaken en kleuren.

Bekijk de mooiste aanbiedingen van Costa Cruises:

Prijs > ()
Onder €500 ()
€500-€1000 ()
€1000-€1500 ()
€1500-€2000 ()
€2000-€2500 ()
Boven €2500 ()
Vertrekjaar >
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen

Bucketlist cruise: Cruise IJsland en Groenland incl. busreis

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)