Cruisereiziger
HerstartHygiene

Carnival Cruise Line versoepelt testeisen

Carnival Cruise Line heeft aangekondigd dat zij een aantal protocollen gaat vereenvoudigen voor met name gevaccineerde gasten op cruises van 6 dagen en korter. De versoepelingen gaan over de testeisen vooraf aan de cruise. De rederij volgt hiermee het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat de afgelopen twee en half jaar veel regels opstelde voor rederijen. Daarmee zijn zij gestopt.

In het kort geldt vanaf 4 augustus bij Carnival Cruise Line:

  • Geen testen meer vooraf voor gevaccineerde gasten voor cruises van 6 dagen (5 nachten) en korter.
  • Testen vooraf mag bij cruises van 7 dagen (6 nachten) en langer al 3 dagen van te voren.
  • Kinderen van 2 jaar en ouder moeten een negatieve test laten zien, van hooguit 3 dagen oud. Deze mag ook zelf afgenomen zijn.

“We blijven, zoals altijd, toegewijd aan de gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanning en de gemeenschappen die we bedienen.  Veranderingen zullen in fasen worden doorgevoerd, met de eerste van deze updates van kracht op donderdag 4 augustus 2022 en gericht op korte cruise routes van 5 nachten of minder”, aldus het bedrijf. “Meer wijzigingen zullen binnenkort worden aangekondigd en alle wijzigingen zijn onderhevig aan eventuele vereisten van bestemmingen op het reisschema.”

Andere rederijen

Carnival Cruise Line is onderdeel van de Carnival Corporation en hoogstwaarschijnlijk zullen meerdere rederijen die bij het moederbedrijf horen, volgen met de versoepeling van maatregelen.
Bekijk de COVID eisen van de meest populaire rederijen:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)