De 6 leukste activiteiten en entertainment op Norwegian Prima

Eind augustus 2022 kwam het nieuwe vlaggenschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Prima, in de vaart. Het is de eerste van 6 schepen in de rederij’s Prima Klasse; de eerste nieuwe klasse schepen van het merk in bijna tien jaar. Marco was op uitnodiging een aantal dagen aan boord voor een kennismaking! In dit deel lees je meer over het mooiste entertainment en de talrijke ontspanningsmogelijkheden.

1. Spa

Op Norwegian Prima vind je de Mandara Spa & Salon traditioneel aan de voorkant van het schip, op dek 15 en 16. Hoogtepunt van de spa is de twee verdiepingen tellende indoor waterval, de 2 hydropools, de eerste houtskool sauna in de cruise-industrie en de heerlijke hot-stone ligstoelen met uiteraard uitzicht op zee.

De Spa heeft een fijne Barbershop voor de heren, een uitgebreide salon voor dames en ook nog plekken voor voetbehandelingen en nagelstyling.

De Spa Thermal Suite is de mooiste plek om te vertoeven als je wilt ontspannen. Je kan hier tegen een vergoeding een dagdeel verblijven inclusief gebruik van de sauna’s, hydropools en de ligbedden. Je kunt vrij gebruik maken van de aromatische stoomruimte, de houtskool sauna met aan de wand houtskool, de Finse sauna, de zoutkamer met zouttegels aan de muur, de infrarood sauna en tot slot de ijskamer. Mooi detail is dat je daar ijs mag pakken en dat over je lichaam kunt wrijven ter afkoeling. De 2 hydropools, eentje met onderwaterstralen en een plonsbadje, worden geflankeerd door een waterval.

Geheel aan de voorkant vind je het ontspanningsgebied met ligbedden, waaronder ook veel 2 persoons.

Tot slot vind je een dek hoger de fitness met o.a. een aparte ruimte voor spinninglessen en eentje voor groepslessen zoals yoga. Handig is dat je water kunt tappen en er koude handdoekjes klaarliggen ter afkoeling.

2. Zwembaden

Ontspanning vind je uiteraard ook in de mooie zwembaden, die stijlvoller dan ooit zijn. Op dek 17 ligt het pool dek met het enige echte zwembad. Deze doet overigens wat minder ruim aan, tussen de kartbaan en andere zonnedekken in. Aan beide zijden van het zwembadgebied vind je twee hottubs. De ligbedden, met handige tafeltjes, zijn erg comfortabel maar het zijn er hier niet veel. De rederij probeert op dit schip de gebieden wat kleiner te houden, en de overige ligbedden liggen dan ook verspreid over het hele dek. Ga dus zeker op zoek naar waar je het liefste wilt zitten.

Kinderen hebben een eigen gedeelte op Norwegian Prima met waterspuiten en waterspelen, echt wel voor de wat kleinere kinderen. Ouders kunnen rondom zitten en hun spulletjes kwijt bij de ligbedden, terwijl hun kroost zich vermaakt.

Wil je zonder kinderen zonnen, dan kan je ook een dagpas/weekpas kopen voor de Vibe beach club aan de achterkant van het schip. De mooiste ligbedden en infinity pools liggen in dit gebied dat alleen bestemd is voor 18+. Inclusief zijn overigens verfrissende handdoekjes, fruit, water en een bar waar je drankjes en cocktails kunt bestellen.

3. Glijbanen

De Norwegian Prima beschikt over een aantal glijbanen, water – en droge glijbanen. De grote waterglijbaan is de Wave glijbaan, waar je met een band (1 of 2 personen) naar beneden glijdt. Wist je dat er bovendien een actiefoto/video gemaakt wordt van je rit?

The Drop en The Rush zijn de (droge) glijbanen die je van dek 18 naar dek 8 brengen. Deze zie je vanaf de buitenkant goed lopen langs en zelfs door balkons heen. De balkons waar deze doorheen gaan, zijn afgescheiden gedeelten en dus geen echte balkons die bij hutten horen. The Drop is ‘s werelds eerste droge glijbaan met vrije val en bij The Rush kan je tegen andere passagiers racen naar beneden. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het een echte adrenaline rush is.

4. Ocean Boulevard op dek 8

Op dek 8 ligt een promenade rondom het gehele schip. Het is een enorm verrassende boulevard met tal van leuke zitjes, een beeldenpark, veel buitenterrassen van restaurants en ligbedden. Aan elke zijde ligt een infinity pool met bovendien ook fantastische tweepersoons ligbedden met water erom heen. Bij enkele zitbanken staat bovendien een verrekijker! Kortom, een zeer geslaagd dek 8 en als je het ons vraagt, met recht het meest verrassende en mooiste gebied aan boord van de Norwegian Prima.

We starten onze tour op dek 8 bij één van de zwembaden, met aan de zijkant enkele tweepersoons bedden. Eromheen een watertje! Dit gedeelte dat Infinity Beach heet, loopt over naar een lounge gebied aan de achterkant van het schip.

Je vindt achter de Soleil Bar heerlijke zitplekken met uitzicht op zee. Zou je hier naar binnen willen lopen dan kom je uit bij de Foodhall, waar je kleine gerechten uit alle windstreken kunt uitproberen.

Wanneer we naar het midden van het schip lopen, liggen aan de bakboordzijde (links in vaartrichting) de buitenterrassen van enkele restaurants zoals Los Lobos (toeslag), Local Bar & Grill (inclusief), en Onda by Scarpetta (toeslag).

Aan de stuurboordzijde (rechterkant in vaartrichting) ligt een beeldenpark, The Concourse, met mooie beelden van Alexander Krivosheiw.

Loop je naar de voorkant dan kom je aan beide zijden de glazen brug, de Ocean Walk tegen, waar je de zee onder je voeten ziet. Op de banken kan je met een cocktail in de hand genieten van de ondergaande zon. Tussen de banken staan verrekijkers om het passerende landschap in detail te bekijken.

5. Shows en avondvermaak

Zoals we van de rederij gewend zijn, zit het avondprogramma goed in elkaar. Er zijn diverse kleinere gebieden waar optredens plaats vinden waar je na het diner gezellig naar toe kan. Een echt hoogtepunt is toch wel de show in het theater! Ik zag er The Donna Summer Musical! Na afloop gaat het feest door, want het theater verandert daarna in de nachtclub voor een afterparty. Daarnaast is er altijd wat te doen in de comedyclub The Improv at Sea of in Syd Norman’s Pour House (dek 7).

6. Sport!

Norwegian Prima heeft uiteraard een fitness, zoals eerder genoemd, maar blinkt wederom ook uit in coole activiteiten. Bij het Galaxy Pavilion vind je een escaperoom en race simulators. De echte pret begint bij de Prima Speedway, de kartbaan over 3 dekken! De karts zijn wel elektrisch en maken niet veel lawaai. Op dek 18 ligt een dartbaan en verder The Stadium met bijvoorbeeld Pickleball, tafeltennis en andere tafelspelen. Voor de families vind ik de Tee Time erg geslaagd, een interactieve minigolf op zee.

Lees meer over dit baanbrekende schip van Norwegian Cruise Line:

Boek je Prima cruise bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel TUI

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)