Eemstocht AIDAnova (verplaatst naar 8 oktober!)

Wanneer:
06/10/2018 – 08/10/2018 hele dag
2018-10-06T00:00:00+02:00
2018-10-09T00:00:00+02:00

Meyer Werft verwacht begin oktober Eemstocht AIDAnova

Update 5 oktober: De eemstocht wordt verplaatst naar 8 oktober!
 

Meyer Werft heeft woensdag bekendgemaakt dat de AIDAnova naar verwachting begin oktober de Eemstocht richting de Nederlandse Eemshaven zal maken. De Duitse scheepsbouwer richt zich op het eerste weekend van oktober (6/7 oktober 2018). Dit is twee weken later dan oorspronkelijk gepland. De exacte datum blijft afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Medio oktober zou het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises dan gereed moeten zijn voor de eerste zeetesten op de Noordzee en dus ook voor het voor de eerste keer LNG tanken.

De AIDAnova werd eind vorige maand gedoopt in Papenburg. Medio november staat de overdracht van het schip op het programma in Bremerhaven. Na de vier eerste cruises (onder andere naar Rotterdam) start het schip haar inaugurele seizoen begin december 2018 in Hamburg met bestemming Gran Canaria op de Canarische Eilanden. Daarvandaan gaat het 7-daagse cruises varen.

Cruisen met de nieuwe AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

6 comments to Eemstocht AIDAnova (verplaatst naar 8 oktober!)

 • Jan de Weerd

  ik zou graag op de hoogte blijven wanneer de nieuwe boot in de eemshaven aankomt

 • Miriam

  Hallo Jan, dank voor je reactie. Ik adviseer je om daarvoor onze website goed in de gaten te houden. Zodra de extra datum bekend wordt zullen we dit kenbaar maken op onze website. Gr, Marco

 • ria maathuis

  Hoelang duurt de tocht van Papenburg naar de Eemshaven?

 • Hallo Ria, dat hangt af van de (weers)omstandigheden. Reken maar ongeveer op 1 dag en een nacht.

  Gr, Marco

 • Bedankt voor je mooie cruise tips Miriam,goed dat er vanaf 2018 van Groningen ook directe treinen naar de Eemshaven rijden, kan men jouw tip goed gebruiken om “(Cruise) Schepen te spotten zoals de Aidanova, en mogelijk een “spottersplaats” maken met kleine horeca erbij.
  Ik zag op 31 maart j.l. de Norwegian Bliss, zag er “Bliss” uit.
  De Eemshaven is de enige Nederlandse haven waar de in Duitsland gebouwde nieuwelingen van de Meyer Werft vaak alleen nog te bewonderen zijn en in dat opzicht is het moto “Er gaat niets boven Groningen” wel op…

 • nel louwman

  Hoe laat vertrekt de AIDANOVA 19 december uit Tenerife en hoe laat is hij de 26ste terug?

Laat een reactie achter