Cruisereiziger

Oman

Oman

Het sultanaat Oman is vooral in de wintermaanden een cruise bestemming. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken in de Perzische Golf naar de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Oman. Er wordt vanaf oktober tot en met maart gevaren in de Perzische Golf. Het weer is heerlijk aangenaam. Zo is de gemiddelde temperatuur in december nog 30C. Verwacht heerlijke zomerse temperaturen in de maanden december tot maart. Zo is het bijvoorbeeld in Muscat in januari gemiddeld 25C.

Op 18 november viert Oman haar nationale dag. Er wordt feest gevierd ter ere van de onafhankelijkheid van Portugal, maar ook ter ere van de verjaardag van de Sultan van het land.  Zijne Majesteit Sultan Qaboos bin Said is sinds 1970 het staatshoofd van Oman. Sinds de sultan aan de macht is, heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen en is het op veel fronten gemoderniseerd. De ontvangst is dan ook hartelijk door de inwoners van Oman.

De meest bezochte cruise haven is Muscat. Ook Khasab is een populaire bestemming. Salalah in het Zuiden, wordt voornamelijk bezocht als cruiseschepen aan het begin of aan het einde van het seizoen naar Dubai varen.

Hier (klik verder) zie je het aanbod van de winter in de zeven Emiraten.

 

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Cruise bestemmingen in Oman:

  • Muscat 
  • Salalah 
  • Khasab 
Cruisereiziger