Barcelona

Terug naar BestemmingenSpanje

Aanlegplaats

De cruiseschepen leggen iets buiten de stad aan in Port Vell,  in het zuiden van de stad. Wanneer je inscheept of uitscheept is het gemakkelijk om van en naar het vliegveld te komen met een taxi (ca 25-30 euro), ca. 15 km en duurt ongeveer 20 minuten.

Afstand naar stad

Cruiseport bus

De cruiseterminal ligt als het ware aan het eind van de Ramblas. Toch is het nog een aardig stuk lopen als je cruiseschip wat verderop ligt in de cruisehaven. Er zijn taxi’s of shuttle bussen beschikbaar naar de ingang van de terminal. De blauwe shuttlebussen van de cruiseterminal rijden van het plein met het Columbus-monument (bij het begin van de Ramblas) naar de terminal voor ongeveer 3 euro.

De shuttle bus Aerobus rijdt voor ca. 5 euro van het vliegveld naar o.a. Place Catalunya. Elke vijf minuten overdag en ’s avonds om de tien minuten. Van de Place Catalunya is het nog met een taxi naar de haven voor ca. 10 euro. Een losse taxi kost ca 30 euro van de luchthaven naar de cruiseterminal.

Bagage

In Barcelona zijn een aantal mogelijkheden om bagage tijdelijk achter te laten.

 • Bagagekluizen midden in de stad zijn bijvoorbeeld te vinden op de Place Catalunya. Het is aan te raden de kluizen te reserveren.
 • Op het vliegveld is een bewaakte bagage-opslag bij Terminal 1 (T1). Deze bevindt zich op de etage naast de gevonden bagage.
 • Kom je terug van het cruisen dan biedt bijvoorbeeld het bedrijf Bags & Go, de mogelijkheid om je koffer in de cruiseterminal aankomsthal van je over te nemen. De koffer wordt voor 10-15 euro per stuk afgeleverd in Barcelona waar je maar wilt (treinstation, hotel, vliegveld).

Bezienswaardigheden/excursies

Park Guell

Park Guell

Met de hop-on-hop-of bus kan je de hele stad door. Er zijn verschillende busmaatschappijen actief. Via internet kun je vooraf goedkopere tickets aanschaffen.  Via een fietstour zie je op een ontspannen manier alle highlights van de stad. Er is ook een goed metro/trein netwerk beschikbaar.

Markthal St. Joseph aan Ramblas

Markthal St. Joseph aan Ramblas

Een enkele reis kost ongeveer 2 euro. Ook bestaan er tienritten kaarten of dagkaarten. Kijk uit voor zakkenrollers op de Ramblas en laat je verwonderen in het Gaudi park. Barcelona behoeft bijna geen introductie meer, want er is zoveel te doen. Bezoek uiteraard de Sagrada Familia ontworpen door Gaudi, waar nog steeds aan wordt gebouwd.

Zoek een prachtig uitzicht op de berg Montjuic en bezoek het Olympisch complex met het immense plein. Het Olympisch museum is een aanrader voor iedere sportliefhebber. Je ziet er vele sportvoorwerpen en de geschiedenis van de Olympische spelen. Erbij hoort een klein café om wat uit te rusten. Je kunt met een kabelbaan gemakkelijk op de berg komen.

Voetballiefhebbers gaan naar Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona, waar je een mooie tour kunt volgen door het museum en stadion. (metrostation Maria Cristina, Les Corts of Collblanc of Badal).

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie op het forum achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Met dank aan Gert!

Facebook reacties

9 comments to Barcelona

 • C.F.van Geem

  L.S.,

  Hoe kan ik van de airport Barcelona naar de haven.
  Welke mogelijkheden heb ik naar de haven?
  Wat zijn de kosten op naar de haven te gaan.
  Met vriendelije groeten,
  C.F.van Geem

 • Miriam

  Hallo,
  Je hebt eigenlijk twee aardige opties, afgezien van de transfers.
  1) met de shuttlebus naar place catalunya en met de taxi naar de cruiseterminal (5,90 pp en nog taxi ca 10 eur0)
  2) direct met de taxi, ca 30 euro. Handig als je zware koffers hebt
  3) transfer van de cruisemaatschappij (prijs verschilt, meestal tussen 40-60 euro)
  Groet, Miriam

 • Miranda

  Wij komen vroeg aan in Barcelona en de boot vertrekt pas laat. Kunnen wij in de terminal onze koffers kwijt of opslaan voor die dag?

 • Miriam

  Hoi Miranda,

  Onze ervaring is dat je, zodra het schip aangemeerd is, je koffers al kunt afgeven bij de bagage inname.

  Veel cruise plezier!

 • ken

  Hallo,

  Samen met mijn vriendin gaan wij met de boot vanuit barcelona naar mallorca. Wij zullen al in de middag arriveren bij de haven.. kunnen wij hier de auto een paar uur parkeren of kun je al vroegtijdig met de auto de boot op?

 • martin nadine

  Kan ik na het ontschepen van de cruise onze bagage daar laten voor een uur of 3 ?

  Vriendlijke Groeten

  • Miriam

   Beste Nadine,

   Voorzover wij weten is er alleen bovengenoemde mogelijkheid om je koffer tegen betaling af te geven en wordt deze waar je maar wilt afgeleverd. Een fijne optie, we spreken uit eigen ervaring.

   Groet,
   Miriam

   • Marjolijn

    Beste Miriam,

    Weet je hoe dat bedrijf heet dat de koffers bewaart en aflevert?
    En is dat, voor zover je weet, een betrouwbaar bedrijf?
    mvg, Marjolijn

    • Miriam

     Hoi Marjolijn,

     Dat is het bedrijf Bags & Go. We hebben zelf goede ervaringen met ze: we hebben de koffers afgegeven bij de cruiseterminal na ontscheping. Aan het einde van de middag werden ze weer netjes afgeleverd in een kleine vrachtwagen. Een aanrader.
     Groet Miriam

Laat een reactie achter