Norwegian Cruise Line

De Amerikaanse cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line heeft een vernieuwend cruiseconcept dat Freeystyle cruisen heet. Centraal staat dat de cruisereiziger zelf mag beslissen met wie hij dineert, waar hij dat doet en op welk tijdstip. Je hebt op de schepen van NCL dan ook de keuze uit meer dan 5-15 restaurants variërend van een teppanyaki tot Churrascaria, waar je elk moment ’s avonds kan binnenlopen voor diner (de helft is inclusief, andere met toeslag). Je vindt er geen traditionele zittingen.

Het entertainment is op Amerikaanse leest: bingo’s, kunstveilingen, karaoke etc. Deze worden vaak aangekondigd via de intercom. Hutten zijn net als het freestyle concept op de nieuwste schepen kleiner dan gemiddeld maar ze zijn wel vernieuwend. De Epic (2010) heeft bijvoorbeeld single hutten, geïntegreerde badkamers en gegolfde wanden in de balkonhutten. Voor solo-reizigers zijn er kleinere hutten en lounges aan boord om elkaar te ontmoeten. De nieuwste generatie schepen heeft vernieuwend entertainment en veel dinermogelijkheden. Trend is dat er voor steeds meer restaurants bijbetaald moet worden.

Op een aantal schepen zijn aparte gedeelten The Haven, o.a. met zwembad gecreëerd voor de exclusieve suites.

Norwegian staat zeker bekend om haar vernieuwende ontwikkelingen zoals de laatste jaren een kartbaan.

De meeste gasten komen uit de Amerikaans sprekende landen, alhoewel steeds meer Europeanen ook de weg vinden naar Norwegian Cruise Line. Voor Nederlanders en Belgen geldt dat je kunt kiezen uit een all-inclusive boeking of een boeking inclusief fooien.

Wij cruisten mee op de Norwegian Bliss (reportage), Norwegian Getaway (reportage), Norwegian Breakaway (reportage), Norwegian Gem (reportage), en de Norwegian Sun (reportage).

We bezochten voor jou de Norwegian Pearl (reportage) en Norwegian Jade (reportage).

Cruises van Norwegian zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesHCCKrasStipTUIZeetours

De vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws over Norwegian Cruise Line

Waar bevinden zich de schepen van NCL momenteel?

Bekijk de schepen op de radar.

Ga hier naar de website van Norwegian Cruise Line.

Foto’s: Norwegian Cruise Line

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​