Expeditiecruises

Een expeditiecruise is een once-in-a-lifetime ervaring. Expeditiecruises gaan namelijk naar de mooiste onherbergzame bestemmingen. De cruiseschepen zijn vaak dan ook kleine schepen met maximaal 200 passagiers. Daardoor kunnen ze gemakkelijker aanmeren of voor anker gaan.

Op een expeditiecruise staan de flora en fauna voorop. Je wordt tijdens een cruise dan ook begeleid door leden van een expeditieteam die de passagiers meenemen in hun wereld. Populaire bestemmingen zijn de beide poolgebieden, de Galapagos eilanden en bijvoorbeeld Groenland. Ook zijn er expeditiecruises naar het Amazone gebied, Rusland, Alaska of Indonesië.

Laat je goed informeren door gespecialiseerde cruise reisbureau’s welk schip het beste bij je past. Wil je bijvoorbeeld in Antarctica graag aan land of blijf je liever aan boord? En wil je een comfortabel schip of stel je toch wel prijs op wat luxe aan boord?

Lees hier alles wat je moet weten over expeditiecruisen:

 

Expeditieschepen

Er zijn niet superveel expeditieschepen, wel van veel verschillende rederijen. Grofweg mag je ze indelen in de goed comfortabele schepen en de schepen die een echt luxe cruise aanbieden, soms all-inclusive. De kleinere schepen nemen soms maar 20 personen mee voor een echt unieke ervaring. Om in de delicate natuurgebieden zoals Antarctica aan land te mogen, nemen schepen zelfs minder passagiers mee dan in andere gebieden, zo’n 200. Dat zorgt ervoor dat je in zodiacs aan land kunt gaan.

Comfortabel en goed zijn bijvoorbeeld de schepen van Oceanwide Expeditions. Luxer zijn de schepen van Celebrity Cruises, Ponant en Hapag Lloyd Cruises. Ga voor nog meer informatie over expeditieschepen of hoe een schip eruit ziet, naar hier.

We helpen je graag verder!

Waar boek ik een expeditiecruise en wat zijn de rederijen? Klik hieronder door om meer te weten over bepaalde onderwerpen.

 

 

 

 

 

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.