Cruisereiziger

Basseterre (St. Kitts)


Terug naar Midden-Amerika

Aanlegplaats

St. Kitts is een adembenemend eiland en bij aankomst vallen meteen de groene bergvlaktes op. De cruiseschepen leggen ten zuiden van het eiland bij de hoofdstad van Saint Kitts en Nevis, Basseterre, aan.

Afstand naar het centrum

De cruiseport bestaat uit een groot plein met souvenirwinkels, diamantenwinkels en eetgelegenheden. De terminal ligt direct aan de stad, dus je loopt vanaf het plein direct de stad in.

Wat kan je doen en zien op Saint Kitts?

Omdat Saint Kitts zo een rijke natuur heeft, raden we aan een excursie te boeken op het eiland, om meer ervan te kunnen zien. Er zijn veel verschillende soorten excursies, die draaien om cultuur (bijvoorbeeld rum proeven), historie (bijvoorbeeld bezoek aan diverse forten), avontuur (ziplinen) of gewoon genieten van alle natuur die Saint Kitts te bieden heeft.

Een aanrader is een excursie waarmee je met een treintje het hele eiland rondrijdt. De uitzichten van de Scenic Railway tour zijn schitterend. De dubbeldekker trein is open van boven en onderin zit je uit de zon. De trein rijdt langs een aantal dorpjes waar de lokale kinderen je met een lach toezwaaien. Vervolgens vaar je met een catamaran terug naar de haven terwijl je geniet op het net met een drankje en swingende Caribische muziek op de achtergrond.

Wil je niet per se op het eiland blijven? Boek dan een excursie naar Nevis, het andere eiland dat ook veel moois te bieden heeft. Dit doe je waarschijnlijk met een catamaran, waar ook eten en drinken op geserveerd wordt.

Kijk snel welke cruises naar Basseterre gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Basseterre

Tekst: Noëlle van Trikt