Izmir

Terug naar BestemmingenTurkije

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan niet heel dicht bij het centrum van de stad. Een paar souvenirwinkeltjes zijn in de cruiseterminal aanwezig voor de last-minute souvenir aankopen.

Afstand naar Izmir

Met de taxi is het een klein ritje naar de Konak Square. Zorg wel voor afdingen bij de taxiprijzen, een goede prijs is ongeveer 12 Turkse Lira.

Bezienswaardigheden/excursies

Izmiris een alternatieve aanleghaven geworden voor Kusadasi om eveneens Efeze te bezoeken.  In iets meer dan een uur ben je met de bus in Efeze. Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen.

Ook het huis van Maria is een bestemming die excursies aandoen. Het huis is herbouwd, en is tegenwoordig een bedevaartplaats voor christenen en moslims. Het huis ligt op ca. 7 km van Selcuk en nabij Efeze. Bij excursies worden er vaak stops aangeboden bij traditionele tapijtknoperijen waar men met veel grandeur tapijten probeert te verkopen.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruises naar Izmir gaan:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Het laatste cruisenieuws over Izmir

One thought on “Izmir

  • 4 april 2012 om 12:00
    Permalink

    Het is inderdaad best een eindje lopen, half uur ongeveer, naar het centrum. Wij zijn zelf gewoon gaan lopen. Er zijn veel leuke terrasjes en eettentjes. De stad vond ik erg schoon. Er zijn qua winkels zowel ketens als kleine zaakjes.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *