Moezel

Moezel

De Moezel is een rivier die haar stroomgebied heeft in Frankrijk, waar ze ontstaat, Luxemburg en Duitsland. Bij de stad Konz komt de Saar bij de Moezel. De rivier wordt voornamelijk op het Duitse deel bevaren door riviercruiseschepen, maar ook een enkel Luxemburgse plek wordt bezocht. De Moezel is een erg bochtige rivier en je ziet veel wijngaarden rondom als je aan het varen bent. Dorpen en steden die bezocht worden zijn het Luxemburgse Remich, de Duitse stad Trier, Bernkastel-Kues en Cochem. Bij Koblenz voegt de Moezel zich bij de Rijn.

Wanneer je een Moezel cruise maakt, starten deze vaak in Keulen, noordelijker gelegen aan de Rijn.

Havens aan de Moezel van Konz naar Koblenz

Remich (Luxemburg)

Remich is qua riviercruisen het meest zuidelijke punt op de Moezel. het is een typisch Moezeldorp: wijngaarden en bossen. Langs de Moezel kan je 3 km lang flaneren onder kersenbomen. Gezellige terrassen met de beste wijn bereiden je voor op het oude historische centrum. Je vindt er restanten van een oud fort, een oude poort en een kerk.

Konz

Konz is de plek waar de Saar bij de Moezel komt. De belangrijkste attractie is het openluchtmuseum Roscheiderhof met boerderijen uit de regio waar je een kijkje in kunt nemen.

Trier

Trier is de grootste stad aan de Moezel, een prachtige stad vol (Romeinse) historie en daarom de oudste stad van Duitsland. De stad is gemakkelijk beloopbaar. De highlight van deze stad is de Porta Nigra, een donkere Romeinse poort. Je kunt in deze stad mooie wandelingen maken langs veel UNESCO monumenten zoals de Dom van St. Peter, een oud Romeins Basilicum (troonzaal) dat nu in gebruik is als kerk, het hart van de stad is de Hauptmarkt, een sfeervol plein.

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een dorp met twee delen: op de rechteroever ligt Bernkastel, op de linkeroever ligt Kues. Een brug verbindt beide delen. Bernkastel staat bekend om haar oude vakwerkhuizen, de mooiste van de regio. Daarnaast ligt boven Bernkastel een ruïne van de burcht.

Cochem

Cochem is een parel aan de Moezel.Het is een echt toeristisch stadje met souvenirwinkels, een burcht (de Reichsburch), stoeltjeslift naar het Pinner Kreuz, en een mooi karakteristiek centrum.

 

Koblenz

Koblenz is een verrassend mooie stad. Op het punt waar Rijn en Moezel samenkomen, bevindt zich het Deutsches Eck, een plek waar alle toeristen een kijkje komen nemen naar het grote ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I. De stad strekt zich uit over beide oevers. Hoog aan de rechteroever ligt het fort Ehrenbreitstein. Daar ligt ook het geboortehuis van de moeder van Beethoven met een museum. Het centrum, met o.a. de kerstmarkten in de wintertijd, ligt aan de linkeroever.

 

Wat kost een cruise op de Moezel?

Prijzen van deze cruises starten zo ongeveer bij €550 inclusief busreis en eventuele hotelovernachtingen.

Aanbieders zijn o.a:

A-rosaDreamlines KrasOADStip

 

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen:

2020
2021
Allemaal
Nederland
Elbe
Rijn
Moezel
Saar
Donau
Nijl
Seine
close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.