Cruisereiziger

Nijl

Nijl

De Nijl is de bekendste en belangrijkste rivier van Egypte. De rivier is een levensbron voor alle mensen die langs de rivier wonen. Op de Nijl worden tal van riviercruises aangeboden. Startpunten voor deze riviercruises zijn in Luxor of in Aswan, in het uiterste Zuiden.

Lengte van je Nijlcruise

Een route van Noord naar Zuid, van Luxor naar Aswan duurt zo’n 4 á 5 dagen.  De route van Zuid naar Noord, van Aswan naar Luxor, kan in 4 dagen. Wil je optimaal genieten van je cruise, kies dan voor een 8-daagse cruise. Plak er dan bovendien ook nog een weekje hotel aan vast in Luxor of Hurghada in de Rode Zee.

Vliegen naar Egypte

Je kunt vliegen naar Luxor en naar Hurghada voor cruises die starten in het Noorden. Vanuit Luxor sta je zo aan de Nijl waar je kunt inschepen op je schip. Vanuit Hurghada is het zeker nog 5 uur rijden. Tip! Probeer tijd te winnen door op Luxor te vliegen.

Je riviercruiseschip

Een Egyptisch riviercruiseschip is behoorlijk groot. Het schip heeft 4 dekken waar hutten liggen en over het algemeen 1 zonnedek daar bovenop. Daar bevindt zich een bar, zitjes, ligbedden en een zwembad. Aan boord zijn uiteraard een lounge en restaurant, souvenirwinkel en vaak een kleine spa. Een Egyptisch 5-sterrenschip is gelijk aan een 4-sterrenhotel. Op de Nijl varen erg veel riviercruiseschepen. Hou er rekening mee dat de schepen op een bestemming naast elkaar liggen. Je zult dan moeten overstappen door de schepen heen, soms wel 3 of 4 naast elkaar.

Excursies en fooien

Om zoveel mogelijk te zien, raden we je een excursiepakket aan zodat je alle tempels met een gids kunt bezoeken. Zo wordt de historie van een tempel veel levendiger gemaakt. In een pakket zit ook vervoer van en naar de tempels met bijvoorbeeld ene kleine bus of paardenkoets. Een excursiepakket kost zo’n €169. Een excursie naar de tempel van Aboe Simbel boek je naar keuze, met een vliegtuig of bus vanuit Aswan. In Egypte worden fooien zeker verwacht van de toeristen. Je gids zal een indicatie geven voor bv de chauffeur, het personeel van je riviercruiseschip en de gids zelf 😉

Prijzen van een riviercruise

Prijzen van deze cruises starten zo ongeveer bij €299 euro (minimaal) inclusief vluchten, transfers en verblijf op een riviercruiseschip.

Havens langs de Nijl

Van Noord naar Zuid kom je de volgende havens tegen in Egypte, waar vrijwel alle riviercruiseschepen op de Nijl stoppen voor een bezoek: Luxor Luxor heeft aan de oostelijke en westelijke oever veel archeologische bezienswaardigheden. Aan de westelijke kant van de Nijl vind je veel tempels maar indrukwekkend zijn de valleien der Koningen en Koninginnen, een dal vol met nog verborgen en ontdekte graven. De graven van Toetanchamon, Toetmosis III en vele anderen zijn te bezoeken. De graven zijn erg mooi om te zien. Een lange gang leidt naar de gravenkamers die prachtig zijn voorzien van hiërogliefen. Ook vind je in Luxor twee tempelcomplexen, aan de Oostelijke oever, de tempel van de vrouwelijke farao Hatshepsut en de Tempel van Luxor die gewijd is aan de goden. Esna Esna ligt op zo’n 60 kilometer ten zuiden van Luxor. In Esna zie je Tempel van Esna met nog prachtige kleuren. De tempel ligt in de stad. Edfu De Tempel van Horus in Edfu is de volgende bezienswaardigheid. De tempel is best bewaard volgens velen. Edfu ligt op 60 km ten zuiden van Esna. Kom Ombo De Tempel van Kom Ombo is de meest vreemde, mooi gelegen aan de Nijl. Je vindt er een dubbeltempel, gewijd aan de valkengod Horus en aan de krokodillengod Sobek. Aswan De meest zuidelijke bestemming voor een riviercruise is Aswan, een grote stad met 250.000 inwoners. Je vindt hier veel bezienswaardigheden zoals een onvoltooide obelisk, een Nubisch museum, diverse eilanden in de Nijl met tempels, rotsgraven en de Aswandam. De topexcursie die wordt aangeboden, is een excursie naar de tempel van Aboe Simbel. Deze tempel ligt op de westelijke oever van het Nassermeer, en is destijds verplaatst bij de bouw van de Aswandam en het daardoor ontstane Nassermeer.

Riviercruises op de Nijl zijn boekbaar bij:

Corendon – Nieuw! Stip

Bekijk hier alle actuele aanbiedingen:

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.