Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

Hutoverzicht AIDAnova: Ruime handig ingerichte kamers

Op de AIDAnova zijn maar liefst 2626 hutten in 20 verschillende categorieën. Wij konden er een aantal bekijken voor je en stellen deze graag aan je voor. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen. Typisch AIDA is overigens dat de hutten éénmaal per dag worden schoongemaakt, en niet zoals bij veel andere rederijen tweemaal op een dag.

Binnenhut

Op de AIDAnova is de kleinste categorie hut de binnenhut. Deze is geschikt voor maximaal 4 personen. De hut is vrij klein maar biedt een aardige badkamer. Elke kamer is verder voorzien van een bureau met 2 lades (incl. föhn), usb-poorten en stopcontacten. De kamer is licht ingericht en heeft het kenmerkende ‘luifel’ boven het bed. Net als in alle hutten op kan je zelf de airco regelen. Je hebt een grote kast met hanggedeelte en plankjes (met kluisje) om een en ander op te bergen. Er is geen koelkast in de kamer. Hieronder zie je hut no. 5326.

Buitenhut

De AIDAnova heeft indrukwekkende buitenhutten: ze zijn vrijwel net zo groot als een balkonhut! Echt een aanrader. Deze hut heeft naast alle faciliteiten van de binnenhut ook een zitbankje (ook tevens eventuele slaapplaats). De badkamer is net wat anders ingericht dan die van de binnenhut. De buitenhut die ik gezien heb, had een ruime inloopkast. Erg leuk is het bankje bij het raam waar je lekker kunt zitten en naar buiten kunt kijken. Je ziet hieronder kamer no. 5331.

 

Balkonhut

Bij AIDA kan je uit maar liefst 3 hoofdcategorieën balkonhutten boeken met binnen deze drie soorten ook nog eens andere indelingen. De drie hoofdcategorieën zijn de gewone balkonhut, de verandahut comfort en de verandahut deluxe.  De grootte van de kamer bepaalt in welke categorie iets valt.

Dit zijn de groottes:

  • Balkonhut: 14-17 m2, balkon 3-4 m2
  • Verandahut comfort: 17-18,5 m2, balkon 4,5-6 m2
  • Verandahut deluxe: tot 24 m2, balkon 5-12 m2

Ik heb twee soorten hutten voor je kunnen zien, beide een Verandahut comfort.

De Verandahut comfort is een mooie ruime kamer met wisselend een inloopkast of een gewone kast. Alle faciliteiten van de buitenhut zijn hier aanwezig en uiteraard een balkon. Je ziet onderstaand kamer 15252 op dek 15. (boekbaar als Verandah Comfort – VB)

De Veranda Comfort in een andere kleursetting: dit is kamer no. 12140 (boekbaar als Verandah Comfort – VC). Deze had geen inloopkast, maar een kastenwand naast de slaapbank.

Eenpersoons balkonhut

Er zijn 12 éénpersoons hutten aan boord: 12 binnenhutten en 12 balkonhutten. Ik heb de éénpersoons balkonhut voor je kunnen bezichtigen. Dit is een smalle hut met reguliere badkamer en heel fijn, een klein eigen balkon! De onderstaande hut ligt vrijwel achter op het schip.

Suites

Er zijn diverse suites op de AIDAnova, van 2 soorten juniorsuites tot suites voor maximaal 5 personen.  Inclusief bij het boeken van een (junior) suite is de toegang tot een exclusieve lounge met conciergeservice, bar, drankjes & hapjes en een Patiodeck met rustige ligbedden.

De Juniorsuite heeft twee soorten indelingen: een indeling met een serre & balkon, voorheen de Lanai hut genoemd, of een juniorsuite met woonkamer/slaapkamer en balkon.

Onderstaand zie je de juniorsuite met serre en balkon. Extra’s zijn o.a. doucheproducten en een minibar met koelkast(je) in de serre.

 

De Suite voor maximaal 5 personen (no. 8089) heeft een aparte woonkamer en masterbedroom. De woonkamer  (met koelkast) is bovendien ook de plek waar 3 slaapplekken gecreëerd kunnen worden. De badkamer heeft een apart toilet en omvat verder een douche en bad. De masterbedroom heeft een inloopkast, tv en make-up tafel. Op het ruime hoekbalkon staan ligbedden en een tafel met stoelen.

Op dek 18 bevindt zich de AIDA Lounge die alleen toegankelijk is voor de suitegasten. Je vindt er een lounge met conciergeservice, hapjes & drankjes, een bar en het Patio Deck. Op het Patio Deck staan ligbedden en stoelen klaar om rustig te kunnen zonnebaden.

Miriam reisde onlangs vier dagen mee op de AIDAnova van Tenerife via Fuerteventura, Lanzarote naar Gran Canaria. Het eerste LNG cruiseschip ter wereld, heeft 2626 hutten. Maximaal kunnen 6600 gasten mee op dit schip dat in december 2018 in de vaart kwam.

Lees meer over onze reportage op de AIDAnova:

De komende zomer vaart het schip wekelijks vanuit Palma de Mallorca. In het winterseizoen van 2020/2021 vaart het schip weer bij de Canarische Eilanden. Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger