Coronavirus breidt verder uit in Italië: gevolgen voor cruiseschepen

Maandagavond heeft de overheid van Italië besloten om de maatregelen van Noord-Italië door te trekken naar het hele land om verspreiding van het Coronavirus in te perken. Sportevenementen gaan niet door en scholen en universiteiten blijven gesloten tot begin april. Het openbaar vervoer blijft wel doorgaan, bussen en treinen mogen rijden. Mensen mogen niet op pad behalve voor noodzakelijk werk.

Cruises

De gevolgen voor cruiseschepen zijn nog niet bekend, maar zullen vergelijkbaar zijn met wat in Azië gebeurde: Italiaanse havens op de route worden momenteel al vervangen door alternatieve havens in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. Een aantal havens in Italië is in- en ontschepingshaven zoals Savona, Genua, Civitavecchia, Venetië en Triëst. Rederijen zullen snel alternatieven gaan aanbieden.

Inmiddels heeft rederij Costa Cruises de eerste maatregelen genomen. Zo zijn er geen inschepingen meer in Italiaanse havensteden. Lees hier meer. 

Reisadvies per 10 maart 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Italië aangepast: alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd in het oranje gebied, dit geldt inmiddels voor geheel Italië. Voor het rode gebied wordt geadviseerd om niet te reizen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)