Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

Wonder of the Seas: een overzicht van de hutten aan boord van ‘s werelds grootste cruiseschip

Marco was recent op uitnodiging aan boord van ‘s werelds grootste cruiseschip Wonder of the Seas van Royal Caribbean International. Hij cruiste mee tijdens een 3-daagse shakedowncruise vanuit Barcelona met Valencia als enige bestemming. Hij verbleef tijdens deze korte trip in een balkonhut op dek 10, 1 van de in totaal 2.867 hutten aan boord die plek bieden aan 5.735 passagiers. Wanneer je ook alle 3e en 4e bedden meetelt, kan het schip zelfs 6.988 gasten meenemen. Wonder of the Seas heeft daarmee 108 hutten meer dan haar zusterschip Symphony of the Seas.

De Wonder of the Seas heeft een grote verscheidenheid aan binnen-, buiten-, balkon- en suitecategorieën. De meeste hutten bieden uitzicht op zee, anderen op de binnenruimtes van het schip, zoals de buurten Royal Promenade, Boardwalk en Central Park. Alle hutten zijn modern ingericht met rustige kleuren. Wat opvalt is de hoeveelheid beschikbare ruimte, zowel binnen als buiten. Er is voldoende opbergruimte en er zijn ook genoeg stopcontacten (Europees, USB en Noord-Amerikaans). Royal Caribbean’s VOOM internet is in alle hutten stabiel en snel.

Binnenhut

De Wonder of the Seas heeft meer dan 600 binnenhutten. Deze zijn beschikbaar vanaf 15,9 vierkante meter en zijn gelegen van dek 3 tot en met 14. Elke binnenhut heeft een zitgelegenheid, een bureau met stoel, kasten en uiteraard badkamer.

Heb je een verbindingsdeur naar de naastgelegen binnenhut, dan is de kamer net wat anders ingedeeld. Zeker als je met wat meer mensen in je gezelschap bent, dan kan je in één van de 90 hutten met verbindingsdeuren (zie de foto’s hieronder) verblijven. De hut heeft een klein bureau met stoel, een opbergkast met lades en een kledingkast. Leuk zijn de drie schilderijen die aan de muur hangen; dat is weer eens wat anders dan 1 groot schilderij. De badkamer heeft 1 wasbak, douche en toilet.

Binnenhut met virtueel balkon

De binnenhut met virtueel balkon, dat getoond wordt op een groot digitaal scherm, is een unieke binnenhut. Door het scherm heb je toch nog een beetje het idee dat je uitzicht hebt.

Binnenhut met uitzicht op Boardwalk, Central Park en Promenade

Interessant zijn ook de Boardwalk, Central Park en Promenade binnenhutten waar je tóch zicht hebt naar ‘buiten’ d.wz. op de Boardwalk, Central Park of de Promenade. Leuk detail is het zitje bij het raam. Deze hutten zijn 18 of 19m2 en kunnen 5 personen herbergen. Hieronder zie je de ramen van deze hutten ónder de balkonhutten van Central Park gelegen. Ze zijn herkenbaar aan de bruine omlijsting.

De vier familie binnenhutten zijn flink wat groter met hun 24 m2, en gelegen op dek 11. Deze hutten hebben een stapelbed in een aparte hoek dat met een gordijn afgescheiden kan worden van de rest van de hut. Ook kunnen nog eens 2 extra personen slapen op een bedbankje, zodat je in totaal met 6 personen in deze binnenhut kunt verblijven.

Buitenhut

De meer dan 150 buitenhutten (16,6 m2) hebben een raam met zicht naar de zee. Je vindt ze op het laagst gelegen dek voor passagiers: dek 3. Daarboven zit overigens dek 4 met tal van voorzieningen zoals het casino, ijsbaan, lounges, kunst gallerie etc. Je kunt daar dus wellicht enige geluidsoverlast van hebben. De familie-buitenhutten kunnen tot 4 personen herbergen. Bovendien zijn er enkele buitenhutten met tussendeuren, waardoor je ook twee hutten naast elkaar kunt boeken.

Helaas hebben we geen foto’s van deze buitenhutten, maar wel van buitenaf. Net onder de reddingsboot zie je de grote ronde ramen van deze hutten.

Balkonhut

Doordat het schip veel extra ruimte heeft gecreëerd met Central Park en Boardwalk, zijn er veel extra balkonhutten boekbaar. Je hebt dan geen uitzicht op zee, maar wel op de open promenades. Let wel op dat er een kabelbaan (zipline) loopt over de Boardwalk, dus er kan regelmatig iemand voorbij zoeven. De zipline zit wel wat hoger dan de hoogste balkonhutten, maar toch handig om vooraf te weten.

Balkonhut met uitzicht op zee

De balkonhut met uitzicht op zee (de grootste hutcategorie aan boord met meer dan 1.400 hutten) is geschikt voor 2 (of 4) personen en is gelegen op dek 6 tot en met 14. Goed om te weten: er is geen dek 13 op dit schip. De hut meet 16,9 m2 maar doet fijn ruim aan door het lange bankje. Het balkon is 4,6 m2 en heeft twee verstelbare stoelen met een tafeltje. De hut is net wat anders ingericht dan een binnenhut. De kledingkasten zijn om het bankje heen gebouwd. Opvallend zijn enkele haakjes onder de televisie, wellicht om je pet of mondkapje aan op te hangen? De foto’s zijn van categorie 4d. Uiteraard zijn er ook balkonhutten met uitzicht voor meer personen beschikbaar.

Familie Balkonhut

De familiebalkon hut (categorie 1A) kan maar liefst 6 personen herbergen: er is een stapelbed, een bedbank en uiteraard het royale bed. Deze liggen op dek 11 en zijn 34,5 m2 groot.

Boardwalk en Central Park balkonhutten

De Boardwalk en Central Park balkonhutten bieden uitzicht op de twee levendige gebieden. Op de foto’s zie je een hut voor 4 personen. Deze Boardwalk balkonhutten zijn gelegen vanaf dek 8 (boardwalk), en vanaf dek 10 (Central Park) tot en met dek 14.

Toegankelijke balkonhut

Uiteraard heeft de Wonder of the Seas ook toegankelijke hutten. Hieronder zie je een balkonhut met uitzicht op Central Park. Deze biedt plaats aan 4 personen, (25,4 m2 met een balkon van 6,7 m2).

Suites

Suitegasten op Wonder of the Seas kunnen gebruik maken van een exclusief schip-in-een-schip concept dat Suite Neighborhood heet. Je hebt toegang tot een lounge, zonnedek en restaurant The Coastal Kitchen, allen gelegen op dek 17 en 18. Ook heb je de beschikking over een butler, all-inclusive drankenpakket, zijn fooien en internet inbegrepen, en heb je toegang tot de thermal suite in de spa. Er zijn aan boord meer dan 140 suites in 7 verschillende categorieën.

Junior Suite

De ‘instap’ categorie suite is de Junior suite, van 24,8 m2 groot. Ze liggen op dek 6-14 midscheeps. Aan bakboord en stuurboord zijn er telkens enkele naast elkaar gelegen met grote balkons van 7,4 m2. Enkele extra’s zijn naast de hierboven genoemde extra’s een wat grotere zithoek, een bad in de badkamer en een inloopkast. Deze junior suite is beschikbaar vanaf zo’n €2150 per persoon voor 1 week cruisen.

Grand Suite

De Grand Suite is weer een stukje groter (34,5 m2) én luxer ingericht dan de Junior Suite. Deze kan 4 personen herbergen. Ze liggen allen op dek 17, gemakkelijk bij de Suite lounge en het restaurant Coastal Kitchen.

De badkamer is zeer sfeervol en uiteraard is het terras voorzien van mooi meubilair.

AquaTheater Suite (1- en 2 slaapkamers)

De Aquatheater suite heeft 1 of 2 slaapkamers met plek voor 8 personen. Ze bieden een fantastisch uitzicht op het AquaTheater en hebben een terras waar je zo mee kan kijken naar de spectaculaire shows in het AquaTheater. Deze suites liggen op dek 8 en 9, zijn 62,5 m2 groot. Het terras is 56,6 m2!!

 

Owner’s Suite

De Owner’s Suites, waarvan er 10 zijn aan boord, liggen op dek 18 gemakkelijk bij de suite faciliteiten. Je kunt met 4 personen in deze suites verblijven. Ze bieden 1 slaapkamer en 1 badkamer.

Crown Loft Suite

De 8 Crown Loft Suites zijn een genot om in te verblijven en dat komt vooral door de grote raampartij en de twee dekken die deze suite omvat. Er kunnen 4 personen in verblijven. Eén klein minpuntje is dat op het balkon geen whirlpool is, daarvoor zal je de Royal Loft Suite moeten boeken 😉

Bovenverdieping:

Royal Loft Suite

De Wonder of the Seas heeft twee ultieme suites die werkelijk fantastisch zijn, waarvan de Royal Loft Suite de eerste is. Met 2 slaapkamers en 2 badkamers biedt het plek aan 6 personen. Je vindt een piano in de woonkamer en dus een whirlpool op het balkon. Je mag zo’n €13.500 per persoon neerleggen voor een week cruisen.

De slaapkamers:

De badkamers:

Het terras:

Ultimate Family Suite

De tweede prachtige suite aan boord is de Ultimate Family Suite, helemaal ingericht op families. Helaas was deze tijdens Marco’s cruise niet beschikbaar om te bekijken. Te gekke extra’s zijn de tv kamer en de glijbaan. Ook deze suite is beschikbaar vanaf zo’n €13.500 per persoon voor een week cruisen.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Wonder of the Seas varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Wil je ook cruisen op het grootste cruiseschip ter wereld? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger