De 6 grootste verschillen tussen Wonder of the Seas en andere Oasis-klasse schepen

‘s Werelds grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas, keerde recent terug naar Europa voor haar eerste inaugurele zomerseizoen in de Middellandse Zee. Is de Wonder, het vijfde schip in de Oasis-klasse van Royal Caribbean International, vergelijkbaar met haar zusterschepen? Marco was recent op uitnodiging aan boord en ging op onderzoek uit. Hij vond onderstaande 6 verschillen.

1. Suite Neighborhood

Het allergrootste verschil en mooiste toevoeging is een achtste ‘neighborhood’, de Suite Neighborhood. Deze is gelegen op dek 17 en 18 richting de achterkant van het schip, rondom de schoorstenen. Dit is een schip-in-een-schip concept waar je exclusieve toegang toe hebt als suite gast.

Er is een zonnedek, dat uitgebreider is dan op de andere schepen, met een dompelbad, een bar, voldoende ligstoelen (o.a. in het water) en zithoekjes. Verder vind je er het privé-restaurant Coastal Kitchen en de Suite Lounge. In dit gebied liggen ook de meest luxueuze suites waaronder de Royal Loft Suite en de Ultimate Family Suite. Deze laatste was nog nooit zo groot en biedt plek aan familie van 10 personen. Klik hier voor een overzicht met foto’s van alle verschillende suites.

2. Solarium

Het Solarium op dek 14 en 15 aan de voorkant van het schip is voor de eerste keer compleet met glas overdekt, vergelijkbaar met de Quantum-klasse schepen. Op de voorgaande Oasis-klasse schepen was dit gebied, dat alleen toegankelijk is voor volwassenen, slechts gedeeltelijk beschermd om enige schaduw te bieden tegen de zon. Het Solarium is nu tevens klimaatgestuurd waardoor het er altijd, bij goed en slecht weer, goed toeven is.

Het Solarium is een oase van rust met een dompelbad, bubbelbaden en heel veel ligstoelen (o.a. in het water) en ligbanken. Een ideale plek om je even te onttrekken aan alle bedrijvigheid op het schip en te ontspannen. Je kan er ook een hapje eten in het Solarium Bistro. Ontbijt, lunch en diner zijn in buffetvorm verkrijgbaar. Het is hier in de praktijk vaak een stuk rustiger dan in de andere (buffet)restaurants. Aan beide zijkanten van het Solarium bevinden zich uitkijkplekken (buiten), met mooi uitzicht op het voorsteven van het schip. Het is een populaire plek bij het vertrek uit de havens.

3. Nieuwe restaurants en bars

De Wonder of the Seas heeft een zeer groot aanbod van restaurants en bars/lounges aan boord. Er zijn maar liefst 20 eetgelegenheden waarvan 9 in de prijs zijn inbegrepen en 11 waar je een toeslag voor moet betalen. Passagiers hebben de keuze uit een divers aanbod van culinaire smaken. Ook voor een drankje kan je overal op het schip terecht met 12 verschillende bars/lounges.

Een nieuwe bar op dek 16 van de Wonder of the Seas is de Cantina Fresca, die hoort bij restaurant El Loco Fresh (inclusief in de prijs). Op het menu staan een selectie van aquas frescas, margarita’s en andere Mexicaanse drankjes. Een perfecte combi met de de snelle Mexicaanse lekkernijen zoals taco’s, burrito’s en quesadilla’s die verkrijgbaar zijn bij El Loco Fresh. De bar ligt ook nabij het Sportdek.

Een tweede nieuwe aanvulling is The Vue Bar. Deze bijzondere bar op dek 15 biedt de gehele dag een panoramisch uitzicht op zee van hoog boven op het zwembaddek, nabij het Solarium. Na zonsondergang is het verlicht door een kleurrijke mozaïekluifel. Op de andere Oasis-klasse schepen bevindt zich op deze plek een tweede bubbelbad.

De derde aanwinst is het specialiteitenrestaurant The Mason Jar op dek 15. Het is het eerste restaurant in de vloot van Royal Caribbean dat zuidelijke comfortfood serveert in een landelijke rustieke setting. Tijdens het eten kan worden genoten van live countrymuziek. Het restaurant beschikt over een veranda met een schommel om te loungen en een speciale bar in het middelpunt.

Op het menu van The Mason Jar staan typische gerechten uit het zuiden voor de brunch, diner en late snacks waaronder vers gebakken karnemelk-koekjes en jalapeno maisbrood. De brunch gerechten Brunch favorieten variëren van hartige johnnycakes gegarneerd met barbecue pulled pork tot de Sweet-Tooth Cinnamon Roll. Voor het diner zijn de hoogtepunten onder meer gefrituurde groene tomaten, authentieke zuidelijke gebakken kip, krab-beignets geserveerd met krabdip en garnalen. Als toetje kan je kiezen uit diverse traditionele taarten en zoete ‘floats’ en shakes. De bar serveert meer dan een dozijn Amerikaanse whisky’s en een reeks zuidelijke klassiekers.

4. Groter Windjammer buffetrestaurant

Op de Wonder of the Seas is het belangrijkste buffetrestaurant ‘Windjammer‘ aanmerkelijk groter dan bij haar zusterschepen. Er is lering getrokken uit de ervaringen op de andere Oasis-klasse schepen. Ondanks de vele andere (gratis) opties aan boord bleef dit restaurant razend populair, waardoor het er vaak erg druk is.

Windjammer is op de Wonder heel ruim opgezet met veel verschillende eetstations, waaronder ook vegetarisch, en een indrukwekkende entree met veel handenwas-gelegenheid. Je vindt Windjammer op dek 15, waar ook de zwembaden liggen. Het restaurant zit aan de achterkant van het schip, met daartussen het uitzicht op de Boardwalk.

5. Zwembaddek

Het zwembaddek op de Wonder of the Seas heeft een flinke upgrade gekregen ten opzichte van de andere Oasis-klasse schepen. Net als op de Oasis of the Seas ademt dit dek de Caribbean met een kleurrijk decor, privé-casitas, de bar The Lime & Coconut en live-muziek.

De lay-out van het zwembaddek is op enkele punten gewijzigd. Dat geldt o.a. voor de ‘tribune’ waar je op theaterstoelen of ligstoelen overdag en ‘s avonds een film kan kijken op het grootste filmscherm in de vloot. Daarnaast zijn er meerdere zwembaden, het (nog grotere) waterpark Splashaway Bay voor kinderen en 3 hogesnelheidsglijbanen, The Perfect Storm.

6. Activiteiten en entertainment

Voor de kinderen is een nieuw speelgebied Wonder Playscape ontwikkeld, zonder waterspelen, dat voor de allerkleinsten veel plezier geeft. Het beschikt over een speeltuin, met onderwaterthema, met glijbanen, klimmuren, spelletjes, een interactieve muurschildering die wordt geactiveerd door aanraking en puzzels.

Wonder Playscape ligt naast Wonder Dunes minigolf. Voor deze nieuwe plek aan de achterzijde van het schip moest 1 van de normaalgesproken twee FlowRider surfsimulatoren wijken. Populaire activiteiten voor jong en oud die zijn gebleven op het Sportsdek van de Wonder of the Seas zijn The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee, de dubbele klimwanden en de tien dekken hoge zipline.

De Wonder of the Seas of the Seas is momenteel de enige Oasis-klasse schip zonder een volledige Broadway show/musical aan boord. Er zijn wel twee hoofdshows in The Royal Theater: Voices en binnenkort The Effectors II. Daarnaast zijn er in het AquaTheater nu ook avondshows. Dit theater ligt aan het achterkant van het schip en heeft voor het eerst een volledig dichte achterkant. Zo kunnen de – voor het eerst geheel uit vrouwen bestaande – schoonspringers veilig naar beneden duiken.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Wonder of the Seas varen? Cruises zijn boekbaar bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “De 6 grootste verschillen tussen Wonder of the Seas en andere Oasis-klasse schepen

  • 29 mei 2022 om 12:16
    Permalink

    Tandpasta…
    Mooie reportage van de Wonder of… waar je volgens mij meer dan een week nodig hebt om het schip te bekijken en van alle faciliteiten gebruik te maken. Met de komst van de MSC World Europa zijn er straks twee rederijen met mega grote cruise schepen die een romp hebben met een open binnen promenade en verblijfsblokken. Het zou leuk zijn om t.z.t. een vergelijk te maken waarbij wat aandrijving betreft, het MSC schip milieu technisch misschien wel het grootste en meest vooruitstrevende zal zijn.
    Het is trouwens leuk om te zien wat er voor de passagiers zoal geboden wordt, maar hoe zit het met de personeels verblijven zoals hutten, restaurants en recreatieve aspecten aan boord. Probeer eens een “blik achter de schermen” te werpen waarin men kan zien hoe het personeel van kapitein tot serveerder/ster de maanden aan boord moet zien door te brengen en hoe of men lange tijd met een “tandpasta glimlach” probeert de gasten te vermaken ook als het even niet mee zit na tig maanden op zee…! ?

Reacties zijn gesloten.