Cruisereiziger
DrankpakketPersoonlijke blogVoorbereiding

Drankpakketten en drankprijzen bij AIDA Cruises

Wat kost een drankje of een drankpakket bij AIDA Cruises?

Bij AIDA Cruises zijn veel (maar niet alle) drankjes rondom de buffetmaaltijden inbegrepen in de prijs.  Omdat de buffetrestaurants niet altijd open zijn, zal je voor en na de maaltijden een drankje op andere plekken moeten kopen. Wat kost een drankje buiten deze buffetmaaltijden om bij AIDA Cruises?

Restaurants

Buffetrestaurants

Bij elk buffetrestaurant staan zelftap-automaten. Je hebt de keuze uit 3 sapjes (o.a appelsap), een aantal frisdranken (o.a. cola, 7UP) en altijd thee. Je hebt de keuze uit gewone zakjes en uit verse thee die je zelf mag scheppen uit houten laadjes. Bier wordt afhankelijk van de maaltijd geserveerd. Koffie wordt tijdens het ontbijt in kannen op tafel gezet.

Tijdens de diners worden tafelwater en huiswijn in karaffen op tafel neergezet.

Specialiteitenrestaurants

Bij de specialiteitenrestaurants betaal je wél voor drankjes. Overigens kunnen de maaltijden in het specialiteitenrestaurant inclusief in de prijs zijn (bijvoorbeeld French Kiss of Casa Nova), maar betaal je de drankjes los.

French Kiss – Frans specialiteitenrestaurant – inclusief gerechten/exclusief drankjes

Drankprijzen

De drankprijzen staan vermeld in het barmenu. (klik verder voor link)

  • Cola – € 2,20
  • Bier – € 2,90
  • Koffie – € 2,20
  • Wijn – € 5,10

Drankpakket

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen?

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Zo mag je soms maar maximaal 15 drankjes per dag, zijn de drankjes uit de minibar zelden inbegrepen en kunnen premium merken niet inbegrepen zijn.

Bij de meeste rederijen zullen beide personen in een hut gebruik moeten maken van het drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen. Dit geldt ook bij AIDA Cruises. Verdere voorwaarden bij AIDA Cruises zijn bij ons niet bekend.

Drankpakketten

  • AIDA Kids: €7 pppd – alle softdrinks en alcoholvrije cocktails. Voor kinderen van 4-12 jaar.
  • AIDA Teens: €9,90 pppd – alle softdrinks en alcoholvrije cocktails. Voor jongeren van 13-17 jaar.
  • AIDA Light: €9,90 pppd – alle softdrinks, milkshakes, bowls, punch, koffie en theespecialiteiten (uitgezonderd Starbucks), alcoholvrije cocktails. Alleen op reizen langer dan 7 dagen.
  • AIDA Comfort: €19,90 pppd – AIDAlight pakket inclusief ook chocolademelk, huiswijn & huissekt, Radeberger Bier van het vat, Schöfferhofer bier, 2 cocktailwaardebonnen per cruise (geen deluxe cocktails). Alleen verkrijgbaar op reizen langer dan 7 dagen.

Deze prijzen zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan ontleend worden. Stand 2019.

Zin in een karaf tafelwijn bij het diner? Kijk eens voor een AIDA cruise bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)