Cruisereiziger
Reisverslag

Koninklijk verblijf op Cunards Queen Anne: de hutten

Miriam was op uitnodiging op een 24-uurs bezoek op de Queen Anne van rederij Cunard in Southampton. Het schip werd in april 2024 aan de vloot toegevoegd na een aantal bouwjaren bij Fincantieri in het Italiaanse Marghera. We gaan eens kijken naar de verschillende soorten hutten aan boord van Queen Anne.

Queen Anne en haar hutten

De Queen Anne is een schip dat met haar 113.000 een middelgroot schip genoemd kan worden. Ze biedt plek aan maximaal 3000 gasten die de keuze hebben uit een overzichtelijk aantal hutsoorten. Er zijn zes standaard categorieën: Britannia binnenhutten, Britannia buitenhutten, Britannia balkonhutten, Brittannia Club balkonhutten, Princess Grill Suites en Queens Grill Suites.

De rederij kiest ervoor om koninklijk diepblauw en rood in de verschillende soorten hutten door te voeren, dat een zeer mooi stijlvol geheel vormt. In de Queens Grill Suites zie je meer aardse kleuren met blauw/grijs of groen.

 

Britannia binnenhut

De binnenhutten zijn 13,7 m2 en omvatten een basis inrichting: je hebt een bureau, koelkastje en een kledingkast (mét badjas en slippers) tot je beschikking. Bij binnenkomst ontvang je altijd een flesje bubbels. Er is bij deze rederij altijd roomservice (inclusief) beschikbaar. Deze hut is niet heel groot, maar er zijn enkele grotere binnenhutten beschikbaar.

De hut wordt opgesierd door een kunstwerk dat je in vrijwel alle hutten terug ziet komen. Fijn is dat je bij Cunard, en dus ook in een binnenhut, een waterkoker hebt op het bureau waarmee je thee/koffie kunt maken in je eigen hut. Daarnaast vind je in iedere hut diverse elektriciteits-aansluitingen, waaronder een Europese, Britse en usb aansluitingen. Er is, zover ik kon ontdekken, maar 1 Europese aansluiting bij het bureau, die ook door de waterkoker gebruikt wordt. In de hut zijn daarnaast altijd een föhn en kluisje voorhanden.

Binnenhutten komen voor op dek 1 en van dek 4 tot en met 11. Helaas heb ik de hut zelf niet kunnen zien dus bij deze een foto (eerste) van de rederij.

Britannia buitenhut

De buitenhut heeft al wat meer ruimte: vanaf zo’n 18,6 m2 heb je een flinke mooie hut. Dit vind ik een mooie instapcategorie omdat je in deze hut een fijn bankje hebt waar je rustig kan zitten. Er zijn maar zo’n krappe honderd buitenhutten, op dek 1 de meerderheid, enkelen op dek 4 midscheeps, en van dek 9 tot en met dek 11 telkens vier hutten aan de voorkant van het schip. Deze zijn wat ons betreft een aanrader!

De badkamer is een standaard badkamer die je ook in balkonhutten vindt: deze heeft een grote douche met douchedeur, wasbak en toilet. Je hebt de beschikking over Penhaligon’s badproducten: shampoo, conditioner en douchegel. Bij de wasbak hangen zeep en hand lotion. De grote zwemlakens liggen ook in de badkamer.

Deluxe buitenhut

Cunard heeft op Queen Anne ook een aantal deluxe buitenhutten op dek 1, met twee badkamers (incl. bad) en meer ruimte – 21,9 m2 – in de hut. In deze hutten kan je dan ook met extra personen verblijven die op de sofabank kunnen slapen.

Britannia balkonhut & Britannia Club balkonhutten

Even groot als de deluxe buitenhut is een Britannia balkonhut met 21,9 m2, met uiteraard als groot voordeel dat je een balkon hebt. Deze hutten liggen vanaf dek 4 tot en met dek 11. Alhoewel ik dek 8 midscheeps niet aanraad vanwege het daarboven gelegen dek met zwembad (The Pavillion). Alle faciliteiten in de eerder genoemde hutten, ontvang je ook in de Britannia balkonhut. 

Wil je op een betere positie dan kan je ook voor een Britannia Club balkonhut kiezen. Deze liggen op dek 5, 6 en 7, midscheeps. Het grote voordeel is dat je in het Britannia Club restaurant mag dineren. Dit is één van de vier hoofdrestaurants. Het allergrootste is het tweedek grote Britannia restaurant, daarnaast heb je het eenlaagse Britannia Club restaurant (voor Britannia Club gasten), het Princess Grills restaurant (voor Princess Suite gasten) en tot slot het Queens Grill restaurant (voor Queens Suites en hogere categorieën).

In je hut heb je kleine extra’s zoals dagelijks bijgevuld water, een geüpgraded thee/koffie selectie en een kussenmenu. Bij het in/ontschepen heb je bovendien voorrang. Rederij Cunard heeft op dit schip gekozen voor een verdubbeling van deze categorie door de hoge vraag. Daardoor is het Britannia Club restaurant ook behoorlijk groter dan op de overige schepen.

Hieronder zie je de kledingkasten in de hut, met extra kastruimte naast het bed.

Princess Suite

De eerste categorie suite is de Princess Suite van 28 m2. Deze suite is vooral een lange ruimte met tal van hoekjes. De hut heeft, in tegenstelling tot de andere eerdere categorie hutten, een dieprood thema. Je vindt deze suites van dek 4 tot en met dek 8, midscheeps. Dek 8 raad ik echter niet aan vanwege het bovengelegen zwembaddek. Met deze suite komen tal van extra’s, zoals vers fruit, inroom dining van het Princess Grill restaurant, een concierge en toegang tot de Grills Lounge, Princess Grills restaurant en het exclusieve zonnedek Grills Terrace.

Uiteraard hoort een balkon bij deze suite, met luxere stoelen.

De badkamer van de Princess Suite is voorzien van luxere tegels, marmer en wasbak, maar doet wel klein aan.

Queens Suite

Wil je een grotere suite, dan kan je voor een van de vier hoogste suites kiezen: een Queens Suite (47 m2), een Penthouse (49,4 m2), Master Suite (83,2 m2) of Grand Suite (133,8 m2). Allen bieden toegang tot het Queens Grill restaurant en de hierboven genoemde faciliteiten zoals de Grills Lounge en het zonnedek Grills Terrace.  In je suite ontvang je een fles champagne, verse bloemen, dagelijkse pré-dinner hapjes en een minibar gevuld met drankjes naar keuze. Een butler staat klaar om vragen te beantwoorden. Hieronder zie je Queens Suite no. 6236, aan de achterkant van het schip.

Queens Grill: Penthouse

Kenmerkend voor de Penthouse (49,4 m2) is een aparte woonkamer en een master bedroom. Aansluitend aan de slaapkamer is een royale inloopkast en een mooie badkamer. De Penthouses liggen ofwel op hoeken van het schip (dek 4-7) of midscheeps op dek 7. Wil je snel toegang tot de bijbehorende Grills lounge, Queens restaurant en Grills terrace op dek 10 en 11, dan zijn de midscheeps penthouses gunstiger gelegen.

 

Queens Grill: Mastersuite

De mastersuites aan boord van Queen Anne bevinden zich op dek 5 (Halifax Suite en Clyde Suite) en dek 7 (Boston Suite en Hudson Suite). Deze suites zijn 83,2 m2 groot. Ze zijn allemaal vernoemd naar waterwegen die van belang zijn geweest voor de rederij.

Hieronder zie je een video van Chris Fame, een bekende maritieme historicus die mij en anderen meenam op de Marghera scheepswerf van Fincantieri toen de Queen Anne nog in aanbouw was.

Queens Grill: Grand Suite

Twee Grand Suites, waarvan je er al eentje hierboven op de video zag, zijn de pareltjes van de Queen Anne. De Solent (vernoemd naar de Solent zeestraat) Suite en de Mersey Suite (vernoemd naar de rivier Mersey) zijn elk 133,8 m2 groot.

Lees snel meer:

Bekijk de Queen Anne cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Koninklijk verblijf op Cunards Queen Anne: de hutten

  • Geachte Miriam, door deze mogelijkheid heb ik een vraag. Ik vind het jammer dat er weinig aandacht besteed wordt aan mensen die alleen reizen en zeker oudere die vaak een cruise kunnen maken. Dan lees ik uw commentaren. Vr groet, Tom van Selm

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger