Cruisereiziger
AccommodatieOverzichtPersoonlijke blog

Hoe groot is een suite aan boord van een cruiseschip?

Al een aantal jaar maken we zeecruises, waarbij we altijd zeer benieuwd zijn naar de hut. Hoe groot een hut op een cruiseschip is, kan namelijk behoorlijk verschillen. We gaan in dit artikel een kijkje nemen in verschillende suites, van de kleinste suite die we gezien hebben op een cruiseschip tot aan de meest luxueuze suites die er bestaan op een schip!

 

 

Bekijk hier hoe groot andere hutten aan boord zijn >>

 

 

Het is overigens bij het boeken van een hut en/of suite wel opletten: soms worden de maten van de hut inclusief het balkon aangegeven. In dit artikel gaan we uit van de binnenruimte. Bij de prijzen staan deze vermeld per persoon bij boeking van 2 personen.

Suite-life

22 m2 – Vista Suite op Zaandam

Op cruiseschip de Zaandam had ik recent een Vista Suite, een balkonhut op dek 7. Een mooie ruime hut met een binnenruimte van 22m2! Deze zou bij andere rederijen al snel aangeduid worden als balkonhut, maar de 22 m2 haal je niet vaak bij een reguliere balkonhut. Met dit aantal vierkante meter worden balkonhutten ook wel eens verkocht als mini-suite. Prijs: ongeveer €2450 voor een week.

 

boek je vakantie bij de ANWB

 

25 m2 – Yacht Club Suite op MSC World Europa

De Yacht Club suite op de MSC World Europa meet 25 m2. Bij deze suites is een butlerservice inbegrepen en veel extra’s. Zo is de minibar inclusief en is er 24 uur per dag roomservice, met een uitgebreide selectie. Ook mag je gebruik maken van de exclusieve Yacht Club, het schip-in-een-schip concept met lounge, restaurant en zonnedek. Deze zijn alleen voor Yacht Club gasten toegankelijk. Prijs: ongeveer €2469 excl. fooien.

 

28 m2 – Ocean Terrace Suite op Explora I

Op cruiseschip Explora I is een Ocean Terrace Suite de instapcategorie, een suite van 28 m2. De suite bestaat uit een badkamer (in mijn geval met bad), walk-in gedeelte voor de garderobe, kaptafel, een bed, sofa met tafel en een balkon. Hieronder zie je foto’s van suite no. 9070, waar ik zelf in verbleef :-). Het balkon is 7 m2.

Op cruiseschip Rotterdam (7) is een Neptune Suite minimaal 31 m2, met een balkon van 13 m2. Bij deze hutten hoort de Neptune Lounge met concierge service. Deze suites doen fijn ruim aan doordat er geen tussenmuur tussen woongedeelte en slaapgedeelte zit, zoals je bij andere suites vaker ziet. Vanaf ca. €3200 voor een week, excl. fooien.

 

 

Marco cruiste eerder mee op de Scenic Eclipse in een Grand Deluxe Verandah Suite van 38-40 m2. Echt een riante suite met zithoek, met badkamer, kingsize bed, walk-in closet en balkon. Vanaf ong. €7474 p.p.

58 m2 – Royal Suite op MSC Euribia

De Royal Suite aan boord van cruiseschip MSC Euribia (2 stuks), die op een hoek gelegen is, heeft een grote woonkamer met sofa’s. Er is één masterbedroom en een grote inloopkast. De badkamer is voorzien van een bad én een douche. Op het balkon staat een whirlpool (niet op de foto) voor je klaar en een grote eettafel waar je ‘s avonds kunt dineren. De binnenoppervlakte is 58 m2, het balkon 70 m2.

(foto’s: MSC Cruises)

Cruiseschip Silver Dawn heeft 34 Silver Suites, die een separate woon- en slaapkamer hebben. Deze voelen aan als een klein appartement op zee! Op het balkon heb je de beschikking over twee ligbedden en twee stoelen met een tafel. Hieronder zie je beelden van Silversuite no. 10003, gelegen op dek 10, aan stuurboordzijde. De suite is een zeer ruime 73 m2 inclusief balkon. Op het bed liggen twee luxe toilettassen met handsanitizer en handlotion. 

Aangrenzend aan de slaapkamer ligt de inloopkast. De badkamer bestaat uit twee aparte gedeelten die met elkaar verbonden zijn: er is een apart toilet en een badkamer met riante douche en een riant whirlpoolbad. Zeer handig is het rekje waarin je spulletjes zoals een boek kunt neerleggen terwijl je in bad zit. En een detail waar ik blij van word: een mooie badmat voor op de vloer. Heel fijn is je eigen espresso apparaat, waterflessen, en de gevulde minibar die voorzien wordt van jouw wensen. Extra’s voor deze suite zijn de inclusive wasservice en dagelijks canapés, welkomstchocola en fruit. Vanaf ca. €6.700 p.p.

86 m2 – Owner’s Suite op Norwegian Getaway/Breakaway

Aan boord bij Norwegian Getaway en Breakaway zijn diverse uitvoeringen van de Owner’s Suite. Ze hebben allen een separate woonkamer, masterbedroom en extra plek voor 2 personen. Met de aangrenzende Courtyard Penthouse kan je dit uitbreiden tot 6 personen. Bij deze suite hoort toegang tot The Haven en 24-uur butlerservice. Vanaf ca. €7.766 p.p.

boek je vakantie bij de ANWB

107 m2 – Owner’s Suite op Silver Dawn

Op cruiseschip Silver Dawn zijn 4 Owner’s Suites, gelegen op dek 9, midscheeps. Hieronder zie je nummer 944, met een groot woongedeelte en een slaapkamer die grenst aan het balkon (in tegenstelling tot die van de Silver Suite). Alles wat je je maar kunt wensen is hier aanwezig en als extra voor deze suite gelden een diner in specialiteitenrestaurant La Dame en gebruik van telefoon (2 uur) over de gehele wereld. De badkamer van deze suite is zeer indrukwekkend, met riant bad, dubbele wasbakken, een riante douche en veel loopruimte. Prijs: ongeveer vanaf €16.000 p.p.

 

142 m2 – Royal Loft Suite – Wonder of the Seas

De Wonder of the Seas heeft twee ultieme suites die werkelijk fantastisch zijn, waarvan de Royal Loft Suite de eerste is. Met 2 slaapkamers en 2 badkamers biedt het plek aan 6 personen. Je vindt een piano in de woonkamer en dus een whirlpool op het balkon. Je mag zo’n minimaal €13.500 per persoon neerleggen voor een week cruisen.

 

155 m2 – Owner’s Residence op Explora I

De Owner’s Residence is de grootste suite aan boord van Explora I met in totaal een indrukwekkende 280 m2: 155 m2 binnenruimte en 125 m2 terras met een indrukwekkende infinitypool, zeer grote woonkamer, butler bar, een aparte eettafel en een masterbedroom met badkamer inclusief stoomruimte.
De slaapkamer heeft een bureau en een zithoekje. Erachter liggen de inloopkast en de badkamer met bad, douche en een stoomruimte! Het terras loopt rondom de Owner’s suite met tal van zitjes, grote ligmatrassen, een infinitypool en een buitendouche. Vanaf ca. €31.000 p.p.

Gasten krijgen tal van extra’s in deze suite, waaronder vervoer van/naar vliegveld, hotelovernachting voorafgaand of na cruise, behandeling in de Spa en een dag een privé-auto met chauffeur op een bestemming naar keuze.

boek je vakantie bij de ANWB

 

176 m2 – Iconic Suite op Celebrity Beyond

De topsuites op de nieuwste klasse van Celebrity schepen, de Edge klasse, zijn zonder twijfel de 2 nieuwe Iconic Suites, gelegen aan de voorkant van het schip op dek 12. Je hebt hier hetzelfde uitzicht als de kapitein op de brug, want de Iconic Suites zijn een dek hoger gelegen dan de brug. Maximaal zes personen genieten van de eigen woonkamer, twee slaapkamers en twee badkamers. Fantastisch is het balkon met een hot-tub, een cabana en talloze zitjes. Hieronder zie je nr. 12100 aan boord van de Celebrity Beyond. De binnenruimte is 176 m2, het balkon 64 m2. Prijs: vanaf ongeveer €27.000 p.p.

 

Op de nieuwste klasse schepen van Regent Seven Seas Cruises (Seven Seas Explorer, Splendor & Grandeur) vind je de Regent Suite. Speciaal voor de Regent Suite werd een dek 14 op dek 12 gebouwd. De Regent Suite is de grootste suite ooit gemaakt op een cruiseschip. Uiteraard is de suite is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapkamers in de suite met een veranda die rond de suite loopt. In deze suite staat een prachtige Steinway piano, een riante eettafel en prachtige kroonluchters. 

De Master bedroom bevat een Savoir-bed van 90.000 dollar en 60.000 dollar linnengoed. Gasten maken gebruikt van een privé spa in de badkamer, met twee verwarmde stenen loungebedden, een sauna, stoomruimte en privé behandelruimtes. De bewoners van de suite krijgen ongelimiteerde spa behandelingen. Andere extra’s zijn: transfers, een privé auto op elke bestemming en wasservices. Binnen meet de suite 281.1 m2, het balkon is in totaal 131,6m2, samen dus 412,7 m2!  Prijs: vanaf €38.339 p.p.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)