Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonLanaiReisverslagSuite

Hutten op Costa Toscana: praktisch en fris

Miriam was op uitnodiging vier dagen aan boord van de Costa Toscana van Costa Cruises. Het schip bleef drie dagen in Dubai en cruiste naar Abu Dhabi. In dit artikel gaan we kijken naar de hutten aan boord van de Costa Toscana. We hebben een kijkje voor je kunnen nemen in een binnenhut, buitenhut en balkonhut.

Italiaans design

Het interieur van de Costa Toscana is ontworpen door Adam D. Tihany, en gebaseerd op de kleuren en kenmerken van de Italiaanse regio Toscane waar het schip naar is vernoemd. Meubels, verlichting, stoffering en accessoires zijn allemaal ‘Made in Italy’, gecreëerd door 15 partners die representatief moeten zijn voor Italiaanse perfectie. 

De hutten zijn voorzien van grote geometrische patronen zoals driehoeken en strepen. Er zijn in totaal 2663 hutten aan boord waarvan 28 suites, 106 hutten met een binnenterras en balkon, 1534 balkonhutten, 168 buitenhutten en 827 binnenhutten. 

De inrichting is gemakkelijk te omarmen, vrij licht, modern en vooral praktisch. Deknamen zijn allemaal gebieden, steden en dorpjes in de regio Toscane. Misschien niet allemaal herkenbaar, maar Livorno, Siena en Pisa kennen de mensen die in Italië cruisen zeker.

Badkamers

Alle badkamers (uitgezonderd de suites) hebben een zelfde inrichting. Een leuk tegeltjesmotief op de vloer, grote wasbak en ruime douche. Er is zeep – zonder aanduiding wat het precies is 😉 – in de douche en bij de wasbak. De opbergruimte bevindt zich ditmaal eens bij de ingang van de badkamer. Iets minder praktisch. De douchecel heeft een glazen wand richting de hut, met daarvoor een streepjesgordijn die je ook kunt open doen. Zo heb je meer natuurlijk licht in de badkamer.

Binnenhut

Wij bewonderden de binnenhut in twee verschillende indelingen. Een vierkante kamer en een langgerekte. De Toscana heeft 827 binnenhutten (incl. 3 voor mindervalide gasten), variërend van 12,6 m2 tot 15 m2. Je kunt met maximaal 4 personen in een binnenhut. Hieronder zie je een voorbeeld van een tweepersoons- en een driepersoons binnenhut. De drie persoons heeft extra opbergruimte aan de muur, naast het 3e bed.

 

Vooral de vierkante kamer doet goed aan. Er is een bankje waar ook een derde persoon kan slapen. Deze bankjes, ook in alle andere hutten, zien er wat comfortabeler uit dan op zusterschip Costa Smeralda. Probeer dus als het lukt, een vierkante binnenhut te boeken voor wat extra zitruimte!
 

Buitenhut

De buitenhut heeft bij het raam een zitje. Vanaf deze categorie is er een leuk detail bij de badkamer: de douche heeft deels uitzicht op de kamer. Wil je dat niet, dan kan je een gordijn wegschuiven zodat niemand in de hut iets kan zien in de badkamer. Bij het raam is nog een bankje voor 2 personen.  Er zijn standaard twee Europese stopcontacten, 2 usb poorten, een fruitmand (vastgemaakt aan het bureau) en een föhn.  Je ziet hier een hut op dek 4 (met Talamone – een idyllisch havenstadje in Toscane – als thema).

De Costa Toscana heeft 168 buitenhutten (incl. een aantal voor mindervalide passagiers), op dek 4 en dek 5. De hut varieert in grootte tot 23m2.

Balkonhut

De balkonhut heeft twee verschillende indelingen: het bed vooraan in de kamer of dichtbij het raam. De kamer heeft net als de buitenhut een fleurige muur en ook weer de doorkijk naar de badkamer.

Het verschil met de buitenhut is wel dat een kaptafel (zoals in de buitenhut) bij dat doorkijkje staat. Uiteraard vind je in deze hut ook weer Europese stopcontacten, usb poorten en een föhn. In totaal zijn er 1534 hutten met balkon.

Hieronder  zie je beelden van balkonhut 15239: een hut op dek 15 stuurboord. De kamer is licht ingericht, en met een geel/groen/blauw tapijt. Het gele tapijt rondom het bed had zeker wel wat vlekjes zo her en der. 

Het bankje fungeert als slaapbank voor de 3e persoon. Tegenover het bed hangt een grote tv met daarop veel kanalen in allerlei talen. Er is in ieder geval een kanaal waar de Nederlandse hostess je meeneemt op rondleiding door het schip. Erg handig om te kijken. Daarnaast is er een kanaal met webcams, van voor en achter het schip. 

Opbergruimte

Het bureau is niet al te groot, heeft twee lades en twee open vakken aan de zijkanten, die eigenlijk vrij handig zijn! De fruitmand zit vast aan het bureau, dus kan je niet verplaatsen. Bij binnenkomst in de hut zitten drie kastdelen met vrij hoge witte ronde handgrepen. Er is een kastdeel met legplanken + kluisje. Daarnaast is er een grotere kast met een hanggedeelte en kledinghangers.

Tip! De kamersleutel moet in een kastje gestopt worden om elecriciteit in de hut te verkrijgen; stop in plaats van de kamersleutel een visitekaartje of ander pasje erin als je dit onhandig vindt.

Hier zie je het doorkijkje, links van de spiegel: de eerste foto is het glas van de douche te zien, op de tweede foto heb ik het gordijn dicht gedaan en zie je de douchecel niet meer.

En het vrij diepe balkon met grote overhang (van dek 16). Op dit balkon komt geen zon:

Hier zie je de 3-persoons en de 4-persoons opstelling in een balkonhut:

Hut met binnenterras en balkon

Aan boord van de Toscana vind je op dek 8 (achter) en dek 9 hutten met een binnenterras én een balkon. Deze binnenterrassen bieden je vooral wat meer beschutting als het buiten te warm is of te koud. Er zijn er in totaal 106.

In het binnenterras staan twee loungebanken. Op het balkon staan minimaal twee stoelen (dek 8) of als het terras wat groter is (bijvoorbeeld enkelen op dek 9) dan staan er bovendien twee ligbedden extra op het balkon.

De badkamers zijn identiek aan alle andere badkamers van bijvoorbeeld balkonhutten.

Een kleine waarschuwing bij deze hutten: wanneer je op je balkon zit, is een dek lager een promenade waar andere cruisereizigers wandelen. Gelukkig bevinden zich daar geen whirlpools, maar alleen zitjes.

Overigens is bij de hutten geheel achteraan (no. 8001-8010) op dek 8 je balkon afgescheiden met een groenhaag. Deze hutten zou ik je zeker niet willen aanraden. 

Suites

De Costa Toscana heeft slechts 28 suites die vooral uitblinken in wat meer ruimte en daardoor geschikt zijn voor families. Hieronder zie je beelden van 8042 en 8043, die op dek 8 geheel aan de achterkant liggen op elk een hoek. Je hebt een masterbedroom, woonkamer, walk in closet, badkamer met apart toilet en rond balkon. 

Hieronder zie je de woonkamer, met ook een opgemaakt extra bed. Een vierde bed kan uit het plafond neergelaten worden, zodat er plek is voor 4 personen. 

De slaapkamer heeft een walk in closet, tv en kaptafel. Je kunt hier naar het balkon:

Het balkon is behoorlijk ruim en omvat diverse zitjes en twee ligbedden.

En de badkamer en toilet met eigen fontein:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger