Cruisereiziger
BuffetrestaurantEten en drinkenRestaurant

Costa Toscana: Beste tips voor restaurants die inbegrepen zijn

Miriam was op uitnodiging vier dagen aan boord van de Costa Toscana. Het schip van Costa Cruises bleef drie dagen in Dubai en cruiste naar Abu Dhabi. In dit artikel gaan we kijken naar de restaurants van de Costa Toscana. Aan boord zijn namelijk behoorlijk veel restaurants, waarvan er een aantal wél en een groter aantal niet bij de prijs inbegrepen zijn.

Bij rederijen waar de cruiseprijs relatief laag ligt, is een verschuiving gaande aan boord wat betreft restaurants. Je ziet dat de buffet restaurants en hoofdrestaurants inclusief zijn in de prijs, maar dat voor de extra’s zoals ijs, pokebowls, sushi en de specialiteitenrestaurants betaald moet worden. Bij Costa Cruises zie je dit op de Costa Toscana dan ook gebeuren. In dit artikel geef ik je daarom alle restaurants die wel bij de prijs inbegrepen zijn. Zo hoef je geen extra kosten te maken in de betaalde specialiteiten restaurants.

Buffetrestaurant La Sagra dei Sapori

Buffetrestaurant La Sagra dei Sapori (dek 8) doet zijn naam eer aan, namelijk ‘feest van smaken’. In dit grootste en meest uitgebreide buffetrestaurant vind je het beste aanbod.

Tijdens het ontbijt heeft dit buffetrestaurant het grootste aanbod en dus ook de meeste drukte. Bij het ontbijt vindt je omeletten die ter plekke bereid worden, hashbrowns, vlees, bakkersproducten, yoghurt en aanverwante zaken, beleg en fruit.

De lunch en het diner zijn behoorlijk uitgebreid. Zo heb je voor de lunch en diner altijd: een mooi vegetarisch aanbod, een brood station, pasta en lasagne, soep, een zeer geliefd tapas en salade station, gegrilde groenten en altijd vlees & vis keuzes die ter plekke voor je opgeschept worden. En om af te sluiten nog een uitgebreid dessert aanbod! Tijdens de openingstijden is er water/koffie en thee verkrijgbaar.

Zoals ik al eerder noemde is dit restaurant tijdens de openingstijden zeer druk, met name bij het zoeken naar een tafel om te zitten. Een tip is om bijvoorbeeld na je eten te hebben gehaald, naar buiten te gaan. Aan beide zijdes van het restaurant kun je buiten zitten en zijn behoorlijk wat plekjes te vinden. Is dat ook vol, dan kan je met je bordje met eten een dek lager, naar dek 7 achter (dus met trap of lift een dek naar beneden), waar je in hoofdrestaurant Il Vigneto Osteria genoeg tafels vindt. 

Ben je tevreden met alleen een ontbijt met yoghurt, broodjes en beleg? Dan raad ik je aan om dit buffetrestaurant over te slaan voor je ontbijt en naar één van de hoofdrestaurants zoals La Maremma of L’Oliveto te gaan, waar een eenvoudiger ontbijtbuffet opgesteld staat.

 

Buffet Squok restaurant

Het Squok restaurant is een bijzondere! Dit restaurant biedt een buffet aan, speciaal voor de kinderen tot 6 jaar en hun ouders. Het aanbod is aangepast aan wat ze lekker vinden, er zijn zeer behulpzame obers en op de achtergrond draait kindermuziek. Uiteraard zijn er genoeg kinderstoelen te vinden. Dit restaurant ligt in het gebied (dek 16 achter) waar ook de buitenspeeltuin ligt, én de kinderclubs.

 

Hoofdrestaurants

Aan boord van de Costa Toscana zijn maar liefst 6 grotere restaurants te vinden die inclusief in de prijs zijn. Je vindt ze op dek 5 tot en met 7, allemaal vrij achteraan gelegen. Voor het ontbijt en lunch zijn er altijd minimaal 3 open, waar je een versimpeld ontbijt/lunch buffet vindt. Daar zijn altijd veel tafels vrij. Vaste gasten van de rederij die een Gold status hebben of gasten in een suite, krijgen ontbijt (en lunch) in een toegewezen restaurant ‘L’Argentario’.  Voor het diner krijg je in één van de restaurants een tafel en zitting toegewezen. De zittingen zijn op de Costa Toscana relatief laat, houd daar rekening mee! De eerste zitting is om 18:45, de tweede om 21:15.

Restaurant L’Argentario

Met stip het mooiste hoofdrestaurant, met veel kleinere ruimtes die elk een eigen inrichting hebben. Het ontbijt en lunch zijn bij L’Argentario (= de Zilversmid) alleen op uitnodiging, voor C|Club Gold vaste gasten en suite gasten. Voor het diner kan iedereen ingedeeld worden bij dit restaurant.

Ik had het geluk dat ik in dit hoofdrestaurant was ingedeeld. De eerste avond, aankomstdag, had de Maitre overigens een soepeler beleid omdat nog niet alle gasten aan boord waren. Wilde je graag een tweepersoonstafeltje, dan kon dat zeker worden geregeld! Dit restaurant heeft veel 2, 4 en meerpersoonstafels. Je vindt er overigens geen met wit tafelkleed gedekte tafels meer, maar met glaswerk van het Italiaanse merk Keller. Er is bovendien een cafe rondom het ronde theater vernoemd naar dit merk, het Keller Café waar je kunstobjecten van dit merk kunt bewonderen.

Het culinaire aanbod in de restaurants op de Costa Toscana is hetzelfde: deze kan je door middel van een QR code op je telefoon oproepen. Ook zijn er altijd nog papieren menu’s verkrijgbaar. Elke avond bestond het menu uit een speciaal gerecht van een van de topchefs die aan Costa verbonden zijn, de Franse chef Helene Darroze, Spaanse chef Ángel Léon en Italiaanse topchef Bruno Barbieri. Deze zijn zo afgestemd dat de tradities en smaken van de bestemming van de volgende dag centraal staan. Mijn ober Jerome bracht mij de heerlijkste gerechten. Goed te weten is dat koffie/thee aan het einde van je diner niet geserveerd worden.

Il Vigneto Osteria

Restaurant Il Vigneto Osteria op dek 7 achter, fungeerde tijdens mijn Midden-Oosten cruise als plek waar alleen Indiaas eten geserveerd werd. Het ontbijt, lunch en diner was in buffetvorm en dus met typische Indiase gerechten.

Dit restaurant is overigens de doorgang naar de geweldige Infinity bar aan de achterkant van het schip, dus de deuren staan altijd open om door te lopen naar de achteruitgang.

La Maremma

La Maremma is een groot restaurant met veel zitplaatsen. In de ochtend is hier ook een versimpeld ontbijtbuffet. Bij de lunch biedt het restaurant bijvoorbeeld een pasta station, grill station, kaas en groentes, en uiteraard desserts.

L’Oliveto

Hoofdrestaurant L’Oliveto (dek 5 achter) is een enorm groot restaurant met zeer veel zitplaatsen. In de ochtend vind je hier een versimpeld ontbijtbuffet, met bijvoorbeeld broodjes, yoghurt, hashbrowns en omeletten.’s Avonds vinden hier ook twee zittingen plaats.

Bellavista

Restaurant Bellavista is alleen voor genodigde gasten: cruisereizigers in een van de 28 suites kunnen in dit restaurant dineren. Ook de hoogste club-leden van het vaste gasten programma mogen in Bellavista dineren. Ontbijt en lunch is overigens in een ander restaurant voor hen, in L’argentario.

Le Anfore

Restaurant Le Anfore (dek 6) werd op mijn cruise niet gebruikt. Het kan worden ingezet als hoofdrestaurant.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)