Cruisereiziger
Reisverslag

Costa Toscana: De leukste en bijzonderste specialiteitenrestaurants

Miriam was op uitnodiging vier dagen aan boord van de Costa Toscana. Het schip bleef drie dagen in Dubai en cruiste naar Abu Dhabi. Aan boord zijn behoorlijk veel restaurants, die inclusief (bekijk deze hier) of exclusief in de prijs zijn. Hierbij de leukste bars en Costa Toscana specialiteitenrestaurants waarvoor je extra moet betalen.

Bij rederijen waar de cruiseprijs relatief laag ligt, zoals Costa Cruises, is een verschuiving gaande aan boord wat betreft restaurants. Je ziet dat de buffet restaurants en hoofdrestaurants inclusief zijn in de prijs, maar dat voor de extra’s zoals ijs, pokebowls, sushi en de specialiteitenrestaurants betaald moet worden. Bij Costa Cruises zie je dit op de Costa Toscana dan ook gebeuren. Opvallend genoeg, in vergelijking met de Amerikaanse rederijen, houdt Costa erg schappelijke prijzen aan. In dit artikel geef ik je mijn 10 tips voor de leukste en verrassende specialiteitenrestaurants & bars.

1. Archipelago

Fine Dining restaurant Archipelago is een mooie plek om een feestelijk diner te hebben. De drie sterrenchefs waarmee Costa Cruises een samenwerking is aangegaan, hebben elk een 3-gangen menu (lunch) of 5-gangen menu samengesteld voor het diner. De gerechten van Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León, worden in een prachtige restaurant met uitstekende service geserveerd. Het restaurant is omgeven door grote stukken drijfhout die van de diverse Italiaanse stranden afkomstig zijn. Duurzaamheid speelt ook een rol bij de gerechten en bovendien wordt van elke lunch/diner een gedeelte aan de Costa Crociere Foundation gedoneerd. 

Prijzen: Beide zijn opmerkelijk schappelijk geprijsd, de lunch voor €28 en diner voor €59. Wine pairing voor €37. Een aanrader!

Let op: heb je een allergie dan worden er bij dit restaurant geen aanpassingen aan het gerecht gedaan. (Wel in alle andere restaurants aan boord!)

2. Nutella at Costa

Voor de lekkere trek vind je bij het overdekte zwembad een Nutella bar waar je crêpes, wafels en chocolade lekkernijen kunt krijgen. Alles tegen betaling.

Prijzen: Wafel vanaf €2,50 / Crêpe vanaf €4,70

3. Kikipoke 

Een erg leuk restaurant aan de zijkant van het schip (bakboord) waar een aantal zitjes zijn. Je kunt zelf je pokebowl samenstellen met ingrediënten die voor je opgeschept worden in de bowl. Je zit overigens altijd uit de wind hier, met dichte ramen aan de zijkanten.

Prijzen: medium bowl €5 / large bowl €6

4. Pizzeria pummid’oro

De beste plek om pizza te eten aan boord van dit Costa schip is de Pizzeria Pummid’oro; een pizzeria restaurant dat een leuke sfeer heeft en waar je kunt zien hoe je pizza live gemaakt wordt.  Ik geeft je wel graag een tip: wanneer je lid bent van het vaste-gasten programma van de rederij, ontvang je behoorlijk wat korting! Zo is de goedkoopste pizza slechts €6,75 in plaats van €9,00.

Prijzen: vanaf €9 voor een simpele pizza. Voor een iets gevuldere pizza betaal je €11 en duurder.

5. Heineken Star Club & Bistro

Een leuke verrassing aan boord is de Heineken Star Club & Bistro waar je met live muziek van de band, met hamburger gerechten en mexicaanse keuken.

Prijzen: per item geprijsd. Bijvoorbeeld een taco voor €5,50 of een grilled Black Angus biefstuk (400 gram) €26,50.

6. Green health Food @Costa

Met Green Health Food gaat Costa mee met een gezondere leefstijl, net als de eerdere genoemde KikiPoke. Ook dit ‘restaurant’ ligt op een van de bovenste buitendekken. Je vindt er wraps en salades.

Prijzen: fruitbekertje voor €2,90 / wraps en salades €3,90.

7. Campari Bar & Aperol Spritz

Liefhebbers van Campari en Aperol Spritz kunnen bij de merk-eigen bars terecht, waar je overigens ook andere drankjes kunt bestellen. 

8. Kartell Cafe

De leukste plek om koffie of thee te drinken vind ik Kartell Cafe, dat gelegen is rondom het ronde Colosseum theater op dek 8. Kartell is een Italiaans design merk van onder andere servies. In het buffetrestaurant en hoofdrestaurants wordt bijvoorbeeld glaswerk van Kartell gebruikt. Je kunt zelfs aan boord een keuze maken uit een aantal artikelen die tentoongesteld staan bij het café.

9. Infinity Bar

De mooiste plek op het schip en dan ook nog eens een bar en whirlpools in de buurt? De Infinity Bar, alleen voor volwassenen, is dé plek om bij de ondergaande zon een drankje te nemen en te loungen.

10. Gelateria Cioccolateria Amarillo

Luxe ijs koop je op de Costa Toscana natuurlijk bij een Italiaanse gelateria! Aan boord zijn twee vestigingen van de ijssalon: vooraan bij dek 8 en bij het overdekte zwembad op dek 18.  Zorg dat je bij aankoop zeker lid bent van de C|Club vaste gasten programma voor een aantrekkelijke korting op al het ijs!

Prijzen: ijs coupe met slagroom vanaf €6,20

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)