Cruisereiziger
Uitdokken

Silver Ray zondag succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Het nieuwe cruiseschip van Silversea Cruises Silver Ray is zondag succesvol uitgedokt bij Meyer Werft in Papenburg. De start van de manoeuvre vond aan het einde van de ochtend plaats op de scheepswerf. Dat ging bijzonder vlot. Bijna een uur voor het originele schema had het schip het overdekte bouwdok verlaten.

Eerder stond de actie gepland voor zaterdag 24 februari. Dat werd noodgedwongen uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Na het uitdokken is de Silver Ray naar de afbouwpier in de haven overgebracht, waar alle resterende werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

De Silver Ray, die deze zomer haar debuut maakt, is het tweede schip uit de Nova-klasse van de cruisemaatschappij. Na haar eerste reis in juni zal het schip haar inaugurele seizoen in Europa doorbrengen en een verscheidenheid aan routes aanbieden naar bestemmingen zoals Malaga, Palma de Mallorca en Valencia in Spanje; Monaco; Livorno (Florence/Pisa) in Italië en St. Tropez in Frankrijk.

Foto’s: Jeroen Houtman -> Zie meer op zijn IG-account Bootjeskiekn

Cruises met Silversea Cruises zijn boekbaar bij:
Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!