Cruisereiziger
DrankpakketPersoonlijke blogVoorbereiding

Drankpakketten en drankprijzen bij Costa Cruises

Wat kost een drankje of een drankpakket bij Costa Cruises?

In dit artikel lees je wat een drankje kost bij de schepen van Costa Cruises.  Je kunt bij hen drankjes aan de bar of ober bestellen, gebruik maken van een drankpakket of je drankje bij een buffetrestaurant halen. Bij Costa Cruises zijn de zelftap-drankjes in het buffet restaurant inbegrepen in de prijs. Je vindt er koffie, thee, ijsthee en koud water. In de ochtend vind je bij het ontbijt ook sappen. Let erop dat de openingstijden van het buffetrestaurant maar zo’n paar uur is voor ontbijt, lunch en diner. Dus geen 24 uur onbeperkt koffie en thee.

Laatste update: februari 2024

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je uiteraard drankjes bestellen. Bestel je bij een ober in het (buffet of specialiteiten)restaurant of een bar een drankje, dan betaal je daarvoor. Heb je een drankpakket (zie hieronder) dan is veel inclusief in de prijs.  

De rederij heeft op de nieuwere grote schepen veel samenwerkingen met grote premium drankmerken zoals Campari en Ferrari.

Drankprijzen

Costa Cruises hoort wat betreft koffieprijzen en water bij de goedkopere rederijen. Andere prijzen zijn gemiddeld:

 • Cola en softdrinks – €3,70
 • Koffie – alle soorten vanaf €2,20 / cappuccino €3,00 / vanaf €4.20 voor een gourmet koffie
 • Thee – €3,10
 • Wijn – vanaf €8,00 per glas
 • Water – 1 glas €1,00 / halve liter vanaf €2,20 / liter €3,50
 • IJsthee – €3,70
 • Bier – tapbier klein vanaf €4,00 / Heineken flesje vanaf €5,50
 • Cocktails – non-alcoholisch vanaf €7,00 / alcoholisch €7,00

Drankpakket

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen?

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Net als bij veel andere rederijen moeten beide personen in een hut gebruik maken van hetzelfde drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen ?

In een enkel specialiteitenrestaurant is je drankpakket niet te gebruiken. Dit zijn restaurants die niet door Costa beheerd worden: het Archipelago en het Casanova Restaurant.

Gratuities

Wanneer je een drankje besteld die valt onder een drankenpakket dat je hebt aangeschaft, betaal je ter plekke geen extra gratuities (meestal 15%) over die drankjes bij de bar. Met de drankpakketten zit dit bedrag in de prijs inbegrepen.

Welke drankpakketten heeft Costa Cruises?

Bij Costa zijn een aantal pakketten verkrijgbaar, van softdrink- tot alcoholische drankjes. De prijzen per dag variëren per pakket afhankelijk van het cruiseseizoen en schip. Alle drankpakketten zijn inclusief 15% servicekosten.

De pakketten:

 

 • My Drinks: Koffie/thee, 1x flesje water van 0,5 liter per persoon per dag, wijn per glas, Pepsi en 7Up, Heineken, Aperol Spritz, Crodino en alle mocktails, basis cocktails zoals Mojito, basis likeurtjes zoals Disaronno en Sambuca. Vanaf € 42 per persoon per dag.
 • My Drinks Plus:  Koffie/thee, onbeperkte flesjes water van 0,5 liter per persoon per dag, wijn per glas, Pepsi &  7Up & LOOZa sapjes, Heineken & Corona & Becks, Aperol Spritz, Crodino en alle mocktails, cocktails inclusief moleculaire cocktails,  likeurtjes zoals Disaronno en Sambuca & premium merken. Vanaf € 50 per persoon per dag.
 • My Soft Drinks: Koffie/thee, water, frisdrank, energiedranken, fruitsappen, alcoholvrije cocktails Vanaf € 27 per persoon per dag.
 • My Drinks young: Vanaf €19 per persoon per dag.

Ook zin om te cruisen met Costa Cruises? Kijk eens bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Deze prijzen zijn een indicatie en hieraan kunnen geen rechten aan ontleend worden. Stand februari 2024. Heb je een aanvulling? Laat het ons weten via info@cruisereiziger.nl

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger