Cruisereiziger
Persoonlijke blogVoorbereiding

In welke haven start een cruise?

Waar start een cruise en kan ik in iedere haven inschepen? Als je voor de eerste keer gaat cruisen is het handig om te weten dat dit per rederij verschilt. Het merendeel van de rederijen kiest ervoor om een cruise te laten beginnen en eindigen in dezelfde plaats. Denk bijvoorbeeld aan een 8-daagse cruise van Barcelona naar Barcelona, waarbij je tussendoor overdag bijvoorbeeld aanmeert op Ibiza, Malta, Napels en Nice. Voordeel van deze cruises vind ik dat hetzelfde aantal passagiers meereist. Er zijn dan geen ‘onrustige’ dagen aan boord waarbij honderden mensen ontschepen en nieuwe mensen aan boord komen.

Verschillende in- en ontschepingshavens in 1 route

Wil je een verrassendere cruise, kies dan eens voor een route waarbij je inschepingshaven en ontschepingshaven verschillend zijn. Zo heb je diverse cruises van bijvoorbeeld Barcelona naar Venetië of Civitavecchia (= havenstad nabij Rome). In Alaska zijn mooie routes van Seward naar Vancouver of andersom.

Cruiseschepen varen dikwijls aan het begin en het eind van het seizoen langere routes, over zee (transatlantische cruises) of van Noord-Europa naar Zuid-Europa of tussen continenten (van het Midden-Oosten naar Europa, van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika). Het grote voordeel van deze reizen is dat je veel diverse havens bezoekt op unieke routes.

 

Mag ik in elke haven inschepen?

Zoals ik je eerder vertelde, heeft slechts een klein aantal rederijen de mogelijkheid om in meerdere havens per cruise in te schepen. Het gaat dan met name om de rederijen MSC Cruises en Costa Cruises. Ook zie je dit soms bij AIDA Cruises.  Je bent dan zeer flexibel in het kiezen van een haven. Een groot pluspunt is dat bij cruises in Europa, je een haven uit kunt zoeken die ook bijvoorbeeld per trein of auto gemakkelijker bereikbaar is. Parkeren doe je dan in de haven. Meestal zijn er grote parkeerfaciliteiten voor cruisereizigers.

 

In welke Europese havens kan ik inschepen?

Op basis van onze eigen ervaring hebben we een groot aantal inschepingshavens voor je op een rijtje gezet:

Noord-Europa

 

 

Zuid-Europa

 

 

In welke Amerikaanse havens kan ik inschepen?

De keuze voor Amerikaanse havens is behoorlijk groot. We hebben onder andere voor je:

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger