Cruisereiziger

Casual Cruisen bij AIDA Cruises

Casual Cruisen bij AIDA Cruises!

AIDA Cruises richt zich voornamelijk op het casual cruisen met als voertaal Duits.

Het personeel aan boord (bar, kamerjongens) spreekt echter wel goed Engels. 

De schepen van AIDA kenmerken zich door een sportieve casual sfeer. De oudere schepen (voor 2015) in de vloot van AIDA zijn heel overzichtelijk en zeker niet te massaal. Terwijl de grotere schepen behoorlijk groot zijn met maximaal 5000 passagiers.

De casual sfeer laat zich bijvoorbeeld zien door het ontbreken van gala-avonden. Galakleding is dus overbodig. Een traditioneel theater is niet altijd aanwezig, daarentegen wel een soort atrium waar shows worden opgevoerd. Dit is dé verzamelplek waar ‘s avonds het gehele schip samenkomt.

Bij het dineren zijn er veel buffetmogelijkheden. Daarbij zijn tafelwijn, bier en frisdrank bij de buffetmaaltijden bij de prijs inbegrepen. Op sommige schepen zijn er een of meerdere specialiteitenrestaurants aanwezig waar met bijbetaling gedineerd kan worden. De sportiviteit van de maatschappij zie je terug in de sportieve excursies; mountainbiken, kajakken, paardrijden en allerlei andere sporten. Bijzonder zijn de hutten van Aida. Deze zijn net als de schepen casual kleurrijk uitgevoerd. De kamersteward verzorgt de kamer eenmaal per dag (niet ‘s avonds voor het slapen gaan). Fooien zijn bij de cruiseprijs inbegrepen.

Wij vinden AIDA Cruises de ultieme casual rederij! Alle schepen zijn kleurrijk ingericht en is het vooral relaxed. In de lift heb je al snel een praatje met je mede-cruisereizigers, die vrijwel allemaal Duitstalig zijn. Het personeel spreekt naast Duits ook altijd Engels, maar het is vooral een Duitse cruise-beleving!
– Miriam

We bezochten voor jou de AIDAstella (reportage), AIDAsol (reportage), AIDAdiva (reportage) en cruisten met de AIDAprima (blogserie) en AIDAnova (Canarische Eilanden).

 

Mooie cruises van AIDA

Vertrekjaar
2022
2023
2024
Bestemming
Alaska
Afrika
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Noord-Europa
Oostzee
Wereldcruises
Prijs
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

De vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws over Aida Cruises

 

Cruises van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon