Cruisereiziger
BestemmingenCruisemaatschappijCruiseschepenScheepsbezoek

Celebrity Constellation in Amsterdam: een scheepsbezoek

Op 3 juni 2011 was de Celebrity Constellation opengesteld voor een aantal groepen geïnteresseerden via reisbureau Cruisetravel. Ook Cruisereiziger was met een afgevaardigde bij dit bezoek. De Celebrity Constellation vaart deze zomer vanaf Amsterdam naar Noorwegen en naar de Oostzee. De Constellation is een van de vier wat oudere schepen van de cruisemaatschappij Celebrity Cruises die een renovatie hebben ondergaan: de Solstice Class Upgrade. In 2010 kwam het schip gerestyled uit het droogdok met nieuwe faciliteiten zoals een steakhouse, een Martinibar en een unieke wijnbar waarbij met 1 druk op de knop een glas met wijn gevuld kan worden. De staterooms zijn voorzien van nieuw meubilair, flatscreen tv’s, nieuwe bedden en alles uiteraard in een nieuwe look. Het 92.000 ton grote schip kan 1950 passagiers meenemen.

Scheepsbezoek in Amsterdam: een klassiek schip

Op 3 juni 2011 was de Celebrity Constellation opengesteld voor een aantal groepen geïnteresseerden via reisbureau Cruisetravel. Ook Cruisereiziger Marco was met een afgevaardigde bij dit bezoek. De Celebrity Constellation vaart deze zomer vanaf Amsterdam naar Noorwegen en naar de Oostzee. De Constellation is een van de vier wat oudere schepen van de cruisemaatschappij Celebrity Cruises die een renovatie hebben ondergaan: de Solstice Class Upgrade. In 2010 kwam het schip gerestyled uit het droogdok met nieuwe faciliteiten zoals een steakhouse, een Martinibar en een unieke wijnbar waarbij met 1 druk op de knop een glas met wijn gevuld kan worden. De staterooms zijn voorzien van nieuw meubilair, flatscreen tv’s, nieuwe bedden en alles uiteraard in een nieuwe look. Het 92.000 ton grote schip kan 1950 passagiers meenemen. De Celebrity Constellation is gebouwd in 2002.

Sfeer

De Celebrity Constellation, officieel geclassificeerd met 5 sterren, is met recht een wat meer klassiek schip te noemen. Alles is netjes verzorgd in rustige soms wat donkere kleuren. De sfeer is rustig en overdag casual en ‘s avonds wat formeler. De publieke ruimtes doen allemaal ruim aan, nergens is het bedompt. Er is veel plek om te zitten in gezellige bars. Het hart van het schip is de Grand Foyer. Een lange trap voorzien met lange witte gordijnen die het geheel iets elegants geeft. Ook was er veel kunst te zien.

Ontspanning

De Spa heeft een indrukwekkend Solarium met overdekt zwembad. Mooie ligbedden met handdoeken die al voor je klaar liggen. Ook het zwembad buiten op het dek is een sfeervol geheel. Pilaren van hout, soort van kunst, omgeven het zwembad. Verder zijn op het schip uiteraard een fitnessruimte te vinden. Plezier kan er gemaakt worden in het theater, niet heel extravagant, en de bioscoopzaal.

Daar kunnen ook bijeenkomsten worden georganiseerd.

Eten en drinken

Met de renovatie in 2010 zijn er aardig wat nieuwe bars en restaurants bijgekomen. Indrukwekkend is in ieder geval het prachtige twee verdiepingen hoge raam in het San Marco restaurant. Van buitenaf valt dit venster op en binnen weet je niet wat je overkomt. Dat is nog eens een hoofdrestaurant. Met recht leuk om te zien was het apparaat waar je luxe wijnen per glas kan tappen; met je pasje en een druk op de knop kies je de wijn uit. Heerlijk om te zien was ook de ijssalon, de gelateria en uiteraard de gezellige bars zo her en der. Deze zijn allemaal in de stijl van het schip, nergens erg flashy maar stijlvol. Het buffetrestaurant zag er verzorgd uit.

Hutten

Buitenhutten zijn er genoeg op de Constellation. Ruim vier dekken met balkons. Het is denk ik wel opletten op welk dek je wilt voor je balkon; op het allerhoogste dek is er een vrij grote overhang van het dek daarboven waardoor wellicht de zon niet op het balkon kan komen. De hutten zijn rustig ingericht met wit, oranje, bruin en rood; mooi waren in de hutten aan de lange kant tegenover het bed de spiegels. Dat maakt je hut voor het gevoel net even wat groter. Bij de buitenhutten staat het bankje aan de raamkant, zodat je lekker naar buiten kan kijken. De vitrage vond ik ook een positief punt, die zie je zeker niet altijd. Ook een positief punt was de hoogte van de tv, op ooghoogte. 

Tot Slot

De klassieke stijlvolle Celebrity Constellation voelt ondanks de grootte toch overzichtelijk aan. Het gemiddelde publiek is buiten de schoolvakanties zeker 40+ of 50+, in de vakanties zijn er wel meer kinderen. Het schip is een goede keuze voor de verwende vakantieganger die net door de details  aangetrokken wordt om met Celebrity mee te gaan.

Op Flickr vind je een fotogallerij van dit bezoek aan de Celebrity Constellation

Scheepsbezoek door Marco.

Cruises op de Celebrity Constellation zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger