Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

MSC Euribia: overzicht van alle hutten

De MSC Euribia biedt diverse soorten hutten aan, waarvan Miriam zelf veel heeft kunnen bekijken voor je; 3 soorten binnenhutten, twee soorten buitenhutten, diverse soorten balkonhutten en suites.

Even wat indrukwekkende cijfers: de Euribia biedt in totaal 2419 kamers aan, er zijn 8 hutten met twee verdiepingen, 160 buitenhutten, 755 binnenhutten en meer dan 1300 hutten met een balkon, en 103 suites die horen bij de MSC Yacht Club.

Verschillen

De kleurstelling van alle kamers op de MSC Euribia voelt, ten opzichte van de MSC Grandiosa (rood) en MSC Virtuosa (groen), weer iets donkerder aan met de hoofdkleur bruin met crème. Gordijnen en sierkussens zijn zoals altijd voorzien van witte blaadjesfiguren.

De luxere hutten in de MSC Yacht Club zijn op de Euribia met lichte aardse kleuren ingericht, zeer sfeervol.

Binnenhut

Tussen de 755 binnenhutten (inclusief 27 voor mindervaliden) bevinden zich 15 studio’s, kamers voor solo cruisereizigers. Maar eerst nemen we een kijkje in de standaard binnenhut.

Deze reguliere binnenhut is 17 vierkante meter en heeft alle standaardfaciliteiten behalve een bankje. Opvallend is dat in de hut die ik bezocht er twee kledingkasten zijn, genoeg opbergruimte dus!  

Op het kleine bureau/kaptafel zijn 2 stopcontacten met een usb aansluiting beschikbaar. Daarnaast nog een buitenlandse stekkerdoos. Een minibar (toeslag) bevindt zich onder het bureautje. De kledingkast staat naast het bureau en heeft twee hanggedeeltes. Er zijn twee lades en een kluisje in beschikbaar. 

Badkamer

Elke hut (binnen, buiten en balkonhut) heeft dezelfde standaard badkamer. In de douche hangt in flacons aan de muur een shampoo en shower gel. Zeep zit in een dispenser aan de zijkant van de wasbak. De glazen bekers zijn uit de houder te halen. Spulletjes kan je kwijt in het hangende kastje, waar je drie plankjes hebt of onder de wasbak waar je twee plankjes hebt die je kunt gebruiken. Daar vindt je ook een prullenbakje.

De MSC Euribia heeft 15 binnenhutten van 12m2 die bestemd zijn voor 1 gast. Deze studio’s zijn 12 vierkante meter en zijn zeer efficiënt ingericht. Het bed van 1,40 m breed staat tegen een lange kant aan. Je hebt verder een kledingkast, bureau en tv. Eigenlijk alles wat je in de andere binnenhut ook vindt.  De badkamer heeft het standaardformaat.

Buitenhut

Net als op haar zusterschepen zijn er weinig buitenhutten te vinden. De buitenhut varieert in grootte van 15 tot 22 vierkante meter. Ze heeft dezelfde indeling als de balkonhut. De grootste buitenhutten zijn de familie buitenhutten waar je flink wat extra ruimte hebt.

Ik heb heel snel even een buitenhut van dek 5 kunnen spotten, zie de foto hiernaast.

Een grotere buitenhut is de categorie Premium Ocean View, die je vindt aan de voorkant van het schip vanaf dek 9 tot en met 11. Deze bieden plek aan maximaal 6 personen! Er is ook een tussendeur zodat je wellicht twee van deze hutten kunt nemen voor nog meer ruimte. De badkamer heeft in plaats van een douchecabine een bad, niet heel groot, maar handig voor de kleinere familieleden.

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC Euribia is de balkonhut. Deze zijn er in verschillende varianten vanaf 19 vierkante meter.

De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. In de hut is altijd een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Het bureau heeft een aantal lades. Je vindt op het bureau een brochure waar een qr-code opstaat van het roomservice menu, een notitieblokje met potlood en de minibar prijslijst. Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en twee usb-poorten.

De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, drie lades en een kluisje. Het balkon bij de reguliere balkon hut is niet heel diep. Tip! Dek 8 heeft wél een aantal diepe balkons met gedeeltelijk zicht op de reddingsboten.

Ik wil je wel een tip meegeven als je een zonaanbidder bent: vermijd zeker de bovenste 2 dekken die in een inham gelegen zijn, voor én achter. De schaduw van het overhangende dek daarboven, is immens. Je hebt vrijwel geen zon op deze balkons.

Balkonhut voor 1 persoon

Een zeer geliefde hut is de balkonhut voor 1 persoon. Op een ander schip (MSC Bellissima) had ik het geluk om daar 2 nachten in te verblijven! Je hebt een mooie badkamer, met bad :-), en een diep balkon aan de achterkant van het schip. Het enige kleine nadeel is dat het bed de sofabank is en niet een ‘echt’ bed.

Balkonhut voor mindervaliden

De balkonhut voor mindervaliden is hetzelfde opgezet als op de MSC Virtuosa. Deze hut is ruimer dan de reguliere balkonhutten. Handigheidjes zijn onder andere: kapstokken die lager aan de muur hangen, een kledingkast met een tweede lager gehangen rek zodat je er makkelijker bij kunt, een hellingbaan naar het balkon (hellingbaan van hout) zodat je het balkon op kunt en een aangepaste badkamer. Het balkon is zeer groot.

Suites

Er zijn diverse suites op de MSC Euribia ofwel gelegen op een hoek – altijd met whirlpool – of suites die wat breder zijn dan een balkonhut.  Zo kunnen maximaal 6 personen in één suite. Bij de ingang van de hut is een vast stapelbed voor 2 gelegen. Deze kan je met een gordijn afschermen. Daarnaast is er uiteraard een bedbank en het reguliere bed.

Voor nog grotere families zijn er ook een aantal Premium Aurea suites met een tussendeur beschikbaar zodat je 2 van dit soort hutten kunt boeken voor nog meer ruimte. Hieronder zie je een dergelijke suite (nr. 12270), gelegen aan de achterkant van het schip.

Grand Suite Aurea  & Premium Suite Suite

De Aurea Suites (Grand Suites en Premium Suites) liggen op een hoek aan de voorkant van het schip. Ze variëren in grootte van 25 m2  tot 39 m2. Je hebt altijd een ruime woonkamer (in de Grand Suite met dinertafel) en een masterbedroom. Daarnaast is er een aparte inloopkast. Op het balkon heb je een whirlpool, twee ligbedden en een tafeltje met twee stoelen.

De Premium Suite met whirlpool (nr. 11008):

Het grote voordeel van een Aurea Suite is dat je automatisch een Aurea Experience ontvangt; toegang tot de Spa, een eigen restaurant, en een exclusief zonnedek met whirlpool op dek 19. Let op, bij deze suites heb je geen toegang tot de MSC Yacht Club.

Aurea zonnedek

Het zonnedek dat speciaal voor Aurea gasten (die een Aurea hut of Aurea Suite geboekt hebben) gereserveerd is, heet Top 19. Je vindt er loungebanken, veel zonnebedden (nieuw model) en een whirlpool met fantastisch uitzicht.

Duplex suite

De Duplex Suites (8 stuks) liggen aan de voorkant van het schip. Op de begane grond is een rondzitbank, een sofabed en groot bureau met tal van extra’s. Bij deze suite hoort bovendien toegang tot de exclusieve faciliteiten van de MSC Yacht Club.

Buiten op het balkon staan een privé bubbelbad en twee ligbedden. Op de bovenverdieping is het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en luxe badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping staat een badkamer (met douche) tot je beschikking. Kastruimte vind je boven en beneden met een inloopkast.

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club heeft suites verdeeld over 4 verdiepingen: er zijn binnensuites, suites met balkon en twee royal suites, die gelegen zijn over vier dekken (dek 14, 15, 16 en 18) vooraan.

MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte met o.a. butler- en conciërge service. De Top Sail Lounge omvat vele gezellige zitjes, pianomuziek in de avond en een bar waar drankjes inbegrepen zijn in de prijs. Gedurende de hele dag staan er hapjes klaar en de butlers helpen je al te graag. Een Swarovski kristallen trap leid je van de lounge naar het exclusieve Yacht Club restaurant met een vrije zitting. Je kunt er bovendien terecht voor ontbijt en lunch. Op het bovenste dek van de Yacht Club bevindt zich een zonnedek met zwembad, whirlpool, bar en grill/buffet. Ook weer alleen toegankelijk voor Yacht Club passagiers.

Wil je een dag echt exclusief zonnen, dan huur je één van de cabana’s met bijbehorende butler, hapjes en drankjes.

Er zijn in de Yacht Club 2 grote Royal Suites (gelegen op een hoek), 78 Deluxe Suites (ook 1 voor mindervaliden) en 15 binnen suites. Ook de 8 Duplex Suites horen bij de MSC Yacht Club. Ze liggen alleen niet in het afgescheiden gedeelte dat alleen met een pas toegankelijk is.

Deluxe Suite

De 78 Deluxe suites zijn 28m2 groot. Bij deze suites is een butlerservice inbegrepen en veel extra’s. Zo is de minibar inclusief en is er 24 uur per dag roomservice, met een uitgebreide selectie. Het Nespresso apparaat staat voor je klaar met 3 soorten koffie. Door de inloopkast bereik je de ruime badkamer met een grote inloopdouche. Ook onder het bureau zijn een aantal lades en kastjes om spullen op te bergen.

Royal Suite

De Royal Suite (2 stuks), die elk op een hoek gelegen is, heeft een grote woonkamer met sofa’s. Er is één masterbedroom en een grote inloopkast. De badkamer is voorzien van een bad én een douche. Op het balkon staat een whirlpool (niet op de foto) voor je klaar en een grote eettafel waar je ‘s avonds kunt dineren.

(foto’s: MSC Cruises)

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger