Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

MSC Cruises onthult rompontwerp MSC Euribia

MSC Euribia, het meest ecologisch geavanceerde schip in de vloot van MSC Cruises en het tweede schip met LNG-aandrijving dat in juni 2023 in de vaart komt, zal een duidelijk ander silhouet hebben dan haar zusterschepen in de Meraviglia-Plus-klasse. Ze krijgt een exclusief artwork ontworpen als een verbintenis van de rederij met de zee. De cruisemaatschappij schreef een exclusieve internationale ontwerpwedstrijd uit via Talent House om een uniek artwork te creëren voor de scheepsromp, geïnspireerd door de zee en haar belangrijke mariene ecosysteem. Het rompontwerp zal permanent op de romp van het schip te zien zijn, en zo de aandacht vestigen op de stappen die het bedrijf zet op weg naar een groenere toekomst.

Winnaar

Er werden ontwerpen ingezonden vanuit 59 landen wereldwijd en de winnaar, de Duitse kunstenaar Alex Flaemig, werd donderdag bekendgemaakt. Flaemig krijgt de eer om met zijn kunstwerk de buitenkant van het schip te sieren, en een licht te werpen op de voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu en de belofte om tegen 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen (BKG) te bereiken.

Vijf finalisten worden aan boord van het schip in een nieuwe galerij tentoongesteld.

“Als antwoord op de toenemende behoefte om de oceaan te beschermen voor toekomstige generaties, hebben we het onze missie gemaakt om onze schepen uit te rusten met de nieuwste en meest geavanceerde ecologische technologieën en oplossingen, waarvan MSC Euribia het beste van wat nu mogelijk is laat zien.” De wedstrijd voor het rompontwerp van ons nieuwste LNG-schip werd uitgeschreven om ons te helpen onze niet aflatende inzet voor het milieu over te brengen terwijl dit schip de wereld rondvaart. Het ontwerp van de heer Flaemig heeft deze boodschap van passie en toewijding voor het behoud van het mariene milieu en zijn complexe ecosysteem perfect gevat en doet een krachtige oproep tot actie aan iedereen die dit schip ziet om de zeeën te redden.”

“Om mensen nog meer bewust te maken van deze unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven, heb ik grafisch een klein deel van dit ecosysteem op de romp van de MSC Euribia gezet. Wat voor mij belangrijk was, was niet alleen de weergave van de onderwaterwereld, maar ook een boodschap over hoe die wereld behouden moet blijven.
MSC Euribia te transformeren in een reusachtig, drijvend canvas om het belang van respect voor het milieu te benadrukken. Het ontwerp toont de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven en verweeft de kleuren van de logo’s van MSC Cruises en MSC Foundation met elkaar tot een gradiënteffect dat de zeefauna en -flora over de romp schildert.

“Ik wil ook tot uitdrukking brengen dat een intacte zee ook de basis is voor een gezond ecosysteem op het land. Ik wil dit benadrukken met de weergave van vogels, insecten en bladeren en niet in de laatste plaats met de wereldbol. Het blijft voor mij belangrijk om mensen te inspireren en aan te moedigen om mee te doen.”

Het winnende kunstwerk werd gekozen uit vele andere van over de hele wereld door een panel van internationale juryleden waaronder zandkunstenaar Jben, bekend om zijn grootschalige efemere zandfresco’s die wegspoelen met het getij, architect Martin Francis en Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruise divisie van MSC Group.

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

Cruise Online Sunweb

Bekijk enkele cruises

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

  • 13-daagse cruisevakantie per 4* MSC Divina
  • Vliegreis, ruimbagage, transfers & hotel Miami
  • Cruise o.b.v. volpension en incl. verplichte fooien t.w.v. € 150,- p.p.!
  • O.a. Aruba, Curaçao & privé-eiland Ocean Cay op de Bahama's
  • Vertrek 21 november 2024, 13 februari & 13 maart 2025
  • Excl. €40 verplichte kosten per boeking
  • Houd rekening met kosten ter plaatse, zie beschrijving bij Stip

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger