MSC Cruises

Familievriendelijk MSC Cruises

De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Cruises is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren op de Europese cruisemarkt. De vloot bestaat uit een enkel ouder schip met een intieme gezellige sfeer en een groot aantal (gloed) nieuwe cruiseschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. Het familievriendelijk MSC Cruises biedt als één van de weinige rederijen de mogelijkheid om in verschillende cruisehavens in- en te ontschepen.

De rederij richt zich op families en dat blijkt met name op de aantrekkelijke kinderkortingen. Kinderen tot en met 17 jaar reizen gratis mee, exclusief de havengelden. MSC cruiseschepen hebben een zeer mooi aanbod aan kinderclubs, van de allerkleinste baby’s (niet op elk schip) tot de oudere jeugd.

De cruisemaatschappij heeft veel internationale passagiers, uiteraard uit de Zuid-Europese landen maar ook uit de rest van Europa en Amerika. Bij cruises in Zuid-Amerika zijn veel Brazilianen en Argentijnse cruisereizigers aan boord. De sfeer op een MSC schip heeft een Italiaanse inslag, mede door de Italiaanse officieren. De communicatie wordt in een aantal talen gedaan: Italiaans, Frans, Spaans, Duits en in het Engels. Maar wees gerust, door de intercom hoor je alleen de broodnodige mededelingen.

De diners vinden plaats in twee vaste zittingen. Een vrije zitting is alleen beschikbaar voor hutten in de Aurea klasse (inclusief onder andere vele wellness-extra’s en drankpakket). Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s. De nieuwere schepen bieden ook een aantal andere restaurants aan waarvoor betaald moet worden.  Koffie, thee en water zijn op elk moment van de dag in het buffetrestaurant (geopend 20 uur per dag) verkrijgbaar.

Luxe in MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte van een aantal schepen waar 200 gasten genieten van een sublieme service met tal van extra’s zoals butler & conciërge service een privé lounge, restaurant en een zwembaddek met grill.

Duurzaam

MSC Cruises streeft bij haar nieuwbouwschepen naar het gebruik van het duurzame LNG als brandstof. Bovendien zorgt de rederij voor klimaatneutraal cruisen en compenseert zij de Co2 uitstoot van haar vloot.

Reportages

Miriam & Marco bezochten voor jou een aantal cruiseschepen: MSC Opera (reportage), MSC Poesia (reportage), MSC Bellissima (reportage), MSC Seaside (reportage), MSC Seaview (reportage).

en cruisten op de MSC Magnifica (reportage), MSC Splendida (reportage), MSC Meraviglia (reportage), de MSC Grandiosa (reportage) en in de exclusieve MSC Yacht Club op de MSC Seaview.

MSC biedt een geweldig aanbod aan faciliteiten op haar schepen. Er is veel voor kinderen, zoals geweldige kinderclubs, glijbanen en kinderzwembaden. Wil je wat luxe, dan raden wij aan om een suite te boeken in de MSC Yacht Club!  – Miriam

Mooie cruises

Rederij ()
MSC Cruises ()
Vertrekjaar
2022
2023
2024
Azië
Canarische Eilanden
Caribbean
Middellandse Zee
Groot-Brittannie
Noord-Europa
IJsland
Baltische Staten
Midden-Oosten
Transatlantisch
Wereldreis
Vertrek uit Nederland

Minicruise Noorwegen & Denemarken met de Rotterdam bij Stip

Nijlcruise Deluxe

12-daagse Hurtigruten reis langs Noorse kust met ANWB

Expeditiecruise Noorse Kust & Bereneiland Walvissafari vanuit Vlissingen


De vloot bestaat uit:

In aanbouw zijn

Het laatste nieuws van MSC Cruises