Cruisereiziger
Persoonlijke blogScheepsbezoek

Rondleiding op Regal Princess in Rotterdam

De Regal Princess, het nu nog nieuwste schip van Princess Cruises, deed afgelopen vrijdag 29 april 2016 Rotterdam aan. Het cruiseschip uit 2014 (141.000 ton) heeft plek voor 3600 passagiers. De Royal Princess en Majestic Princess (in 2017) zijn zusterschepen van de Regal Princess.  Onder een grijs wolkendek en een bleek zonnetje kwamen de passagiers van het schip af om van Nederland te genieten. Cruisereiziger Miriam ging aan boord in Rotterdam om het schip te bekijken.

Bij binnengaan kom je terecht in het prachtige atrium dat in deze klasse schepen groter, lichter en mooier is dan ooit. Drie dekken hoog, vormt het atrium de plek voor gezelligheid in de avond met pianomuziek als begeleiding. Je vindt er onder andere een patisserie, champagnebar, een pizza restaurant (inclusief) en een aantal bars. Aansluitend aan het atrium zijn de hoofdrestaurants gelegen en een kleiner atrium met het casino en de winkels aan boord.

Voor ontspanning kan je terecht in de grote spa met een mooie binnen-hydropool. Wil je genieten van een van de vele zwembaden dan begeef je je naar de hoogste dekken. Je hebt de keuze uit een aantal zwembaden. Op het middendek zijn twee zwembaden (Fountainpool) aanwezig mét in de avond een fontein lichtshow. Ook zie je hier de beste films op het grote filmscherm Movies Under the Stars. De vele ligbedjes staan al voor je klaar. Wil je wat rustiger een baantje trekken dan kan je beter naar de Retreat gaan of naar een klein zwembad op het achterdek.  Langs zwembad de Retreat is een aantal cabana’s te huur per dag. Voor de echte rustzoekers raad ik the Sanctuary aan, die je ook op de de andere Princess schepen vindt. Het is een besloten dek met heerlijke ligbedden en een overkapping mocht het weer iets slechter zijn.

Op de Regal Princess zijn twee hoofdrestaurants met verschillende, vaste en open, zittingen en een groot buffetrestaurant. Wil je een keer echt speciaal dineren? Ga dan naar het Italiaanse Sabatin’s of naar steakhouse Crown Grill. Voor beide restaurants betaal je een toeslag.  Uniek is de Chef’s Table waar je heel vroeg voor moet reserveren (toeslag) aan boord. De avond start met een tour door de keuken, ontvangt champagne en je krijgt uitleg van de chef over het menu van de avond die je nuttigt aan een bijzondere tafel middenin het hoofdrestaurant. Slechts 10 cruisepassagiers schuiven per avond aan voor de Chef’s Table.

Regal Princess

De Regal Princess vaart deze zomer 10/11 daagse cruises vanuit drie verschillende opstaphavens: Warnemünde, Kopenhagen en St. Petersburg. In deze routes bezoek je ook Oslo (Noorwegen), Nynashamn (voor Stockholm), Helsinki (Finland) en Tallinn (Estland).

Ga voor meer foto’s naar de fotoreportage.

Cruises zijn in Nederland boekbaar vanaf €938 euro (vertrek 8 mei). Princess Cruises is boekbaar bij onder andere de volgende (online) reisbureaus:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger