Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

De hutten aan boord van Rotterdam: een overzicht

Als het nieuwe cruiseschip Rotterdam van Holland America Line volgeboekt is zijn er minimaal 2.668 passagiers aan boord.  Het aanbod aan type hutten is groot. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen.

Een overzicht van alle accommodaties:

Binnenhut

De meest betaalbare hutten op de Rotterdam zijn de binnenhutten. De binnenhutten variëren in grootte van 13 tot 21 vierkante meter. De inrichting is licht, een zandkleur voert de boventoon met houten accenten, deze houtkleur is beduidend lichter en eerder grijs/wit ten opzichte van de Nieuw Statendam. De hutten beschikken over twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queen-size bed. Andere beschikbare voorzieningen zijn een schrijftafeltje, een koelkastje, een haardroger, een televisie met video-on-demand, kasten, gratis vers fruit op verzoek, een paraplu en strandlakens (in de kledingkast), een badkamer met douche inclusief massage douchekop en badproducten van Elemis Aromapure in flacons aan de muur.

Spa huttten

Spa-liefhebbers kunnen kiezen voor de Spa hutten. Deze liggen allemaal op dek 10 vooraan, een dek lager ligt namelijk de Greenhouse Spa. De spa hutten bevatten naast de standaard voorzieningen wellness-faciliteiten zoals yogamatten. Er zijn 11 spa binnenhutten, 4 buitenhutten met prachtig uitzicht aan de voorkant van het schip (tip!), 38 balkonhutten en 2 prachtig gelegen Neptune spa suites.

 

Buitenhut

Passagiers die iets meer ruimte verlangen dan een binnenhut kunnen terecht in een buitenhut (94 stuks). Deze zijn er in allerlei soort en maten, van 16 tot 26 vierkante meter. Het kleurenpallet is zandbruin met blauwe accenten en houten afwerking. De accentkleur rood/oranje die op de Nieuw Statendam nog aanwezig was, is niet meer. Naast de voorzieningen van een binnenhut is de buitenhut met natuurlijk een raam ook uitgerust met een tweezitsbankje inclusief tafeltje.

Solo buitenhut

Een hit op de andere twee schepen in de Pinnacle klasse zijn de de solo buitenhutten, speciaal voor de cruisereizigers die alleen reizen. De hutten zijn met 12-16 vierkante meter iets kleiner dan de standaard buitenhut, maar bieden afgezien van het ontbrekende tweezitsbankje wel dezelfde voorzieningen. De 12 solo buitenhutten bevinden zich allen op dek 1 aan de voorkant van het schip. Vanwege het geringe aantal is het verstandig om tijdig te boeken. Hieronder zie je hut nr. 1005.

Familie buitenhutten

De Rotterdam heeft net als de Nieuw Statendam 32 familie buitenhutten. Deze zijn zo ingedeeld waardoor er leefruimte is gecreëerd voor maximaal 5 gasten. Er zijn daarnaast speciale voorzieningen beschikbaar waaronder 2 badkamers (één met een ligbad, douche wastafel en toilet en één met douche en wastafel) en extra kastruimte. Naast de bedden die kunnen worden omgevormd tot een queen-size bed is er een bovenbed én een slaapbank voor twee personen. De afmetingen zijn 21-22 vierkante meter.

Spa buitenhut

Ook voor de buitenhut is er een spa-variant (4 stuks) beschikbaar op de Rotterdam. Deze zijn exact hetzelfde als de standaard buitenhut, maar dan met aanvullende wellness-voorzieningen met o.a. yogamatten en gemakkelijk toegang tot spabehandelingen in de Greenhouse Spa & Salon.

Balkonhut

Veruit de grootste categorie op de Rotterdam zijn de balkonhutten (710 stuks). Deze ‘veranda’-hutten bieden ten opzichte van de binnen- en buitenhutten meer ruimte maar bovenal eerste ring uitzicht op zee danwel bestemming. De privé buitenruimte beschikt over een tafel en twee zit-of ligstoelen (afhankelijk van het type). Net als in de buitenhut is er een (kort) bankje met tafeltje en worden dezelfde kleuren gehanteerd. De oppervlakte is 21-38 vierkante meter inclusief veranda. In een van de kastjes vind je naast alle eerder genoemde voorzieningen ook twee dekens die je op het balkon kunt gebruiken als het wat frisser is. Hieronder zie je hut 6142.

Balkonhut voor mindervaliden

Er zijn 27 rolstoeltoegankelijke hutten aanwezig op de Rotterdam. Het gaat hier om een selectie van hutten die ruim genoeg zijn om volledig rond te draaien met een rolstoel. Bovendien zijn deze hutten voorzien van een rolstoeltoegankelijke douche. Daarnaast zijn er 13 hutten aanwezig voor gasten met een mobiliteitshandicap die geen (regelmatig) gebruik maken van een rolstoel danwel scootmobiel.

De balkonhut voor mindervaliden zie je op de foto’s hieronder. Deze heeft uiteraard meer ruimte, een aangepaste badkamer en een balkon met drempel die naar beneden geklapt kan worden voor een gemakkelijke doorgang. Hieronder zie je hut nr. 6150.

Spa balkonhut, balkonhut op achterdek en balkonhut met belemmerd zicht

Naast de standaard balkonhut zijn er nog 3 varianten beschikbaar. Ze bieden iets extra’s danwel hebben een beperking. De oppervlakte blijft echter overal gelijk. De Spa balkon (38 stuks) biedt de al eerder genoemde wellness-voorzieningen, het balkonhut op het achterdek zorgt voor een indrukwekkend uitzicht vanaf het achtersteven van het schip, terwijl de balkonhut met belemmerd uitzicht juist tot een minder uitzicht leidt, bijvoorbeeld op een reddingsboot.

Hieronder zie je een mooie balkonhut (no. 4044), met dubbel breed balkon, op dek 4. Deze heeft officieel een belemmerd zicht, maar dat wordt helemaal goedgemaakt door het brede balkon. (Dank aan Annemarie voor het doorsturen!)

Suites

Wil je meer luxe tijdens je verblijf? Kies dan voor een van de 4 type suites. Het gaat om de Vista suites, Signature suites, Neptune suites en Pinnacle suite. Deze variëren in grootte, geboden voorzieningen en luxe. Je mag overigens alleen bij de Neptune suites en Pinnacle suite gebruik maken van de Neptune Lounge op dek 7.

Vista suite

De qua oppervlakte kleinste suites aan boord zijn de 104 Vista suites. Deze zijn ongeveer 24-33 vierkante meter inclusief balkon. Ze liggen allemaal midscheeps. Ten opzichte van de balkonhut is het slaap- en leefgedeelte meer van elkaar gescheiden en is de hut iets langer. Het grote verschil is echter de beschikbare speciale voorzieningen zoals grote badhanddoeken, verse bloemen, een uitgebreide keuze aan kussens, een mini-bar en snelle telefonische toegang tot een conciërge. Enkele Vista-suites bevinden zich aan de achterzijde van het schip voor een spectaculair uitzicht.

Signature suite

Een stuk groter dan de Vista suites zijn de 14 Signature suites met een oppervlakte van ongeveer 37-38 vierkante meter inclusief balkon. Ze liggen midscheeps op dek 7, en 2 stuks op dek 5 aan de voorkant.

Ze bevatten een ruimere zithoek, een extra opklapbed voor 1 persoon, een dressoir en een groot balkon met zitgelegenheid voor 3 personen. De badkamer is daarnaast uitgerust met een bad, een aparte douche en een dubbele wastafel. De bij de Vista suite genoemde speciale voorzieningen zijn ook voor de Signature suite van toepassing. De suites liggen op de hoeken.

Neptune suite

In de 43 Neptune suites en 2 Neptune Spa suites (dek 10 vooraan) heb je met 43 tot 47 vierkante meter inclusief balkon alle ruimte die je maar wilt. Ze zijn gelegen op dek 7 nabij de Neptune Lounge, midscheeps. Bovendien liggen ze ook op dek 4-8 aan de achterkant, op de hoeken, waarbij je een groter balkon hebt dan de midscheepse neptune suites.

In vergelijking met de Signature suite biedt de Neptune suite naast meer ruimte ook meer luxere details waaronder een balkon met zitgelegenheid voor 6 personen. Je hebt ook de beschikking over premium badjassen, een nespresso apparaat, gratis wasservice en een Bose audio bluetooth systeem.

Een groot pluspunt is verder de toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privé-ruimte op dek 7 waar je kan relaxen, een praatje kan maken met andere suite-gasten en gebruik kan maken van de diensten van een conciërge. De lounge beschikt verder over tafels om aan te werken, een grote televisie, een bibliotheek, comfortabele sofa’s en gedurende de gehele dag hapjes en drankjes. Bovendien mag je ook gebruik maken van het Club Orange restaurant.

Pinnacle suite

Het beste van het beste aan boord van de  Rotterdam is de Pinnacle Suite. Er is er dan ook maar 1 beschikbaar. De Pinnacle suite bestaat uit een grote entree, een aparte slaapkamer en kleedruimte, een slaapbank voor twee personen, een badkamer met twee wastafels, een grote whirlpool, aparte douche en gastentoilet, een balkon met whirlpool. Natuurlijk hebben ook Pinnacle suite gasten toegang tot de Neptune Lounge. Hieronder zie je foto’s van de rederij.

Tot slot

Hieronder zie je een korte video met daarin impressies van enkele genoemde hutten.

 

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Bekijk de laatste aanbiedingen van de Rotterdam:

 

Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “De hutten aan boord van Rotterdam: een overzicht

 • Bedankt !
  De informatie over dit nieuwe vlaggeschip is compleet en ook nog goed gedocumenteerd. Inmiddels hebben wij meer dan 30 cruises in vrijwel alle delen van de wereld gedaan, wij kunnen dus vergelijken. De HAL samen met Crystal Cruises zijn onze favorieten. Wij zullen dan ook snel de Rotterdam boeken voor een kennismakingstrip in de Karibik, zeker nu het vrijwel zeker is dat de KLM weer rechtstreeks op Miami gaat vliegen. Er zijn inmiddels vele mooie moderne 5 sterren schepen, maar de “quality expierence” hangt steeds sterker af van het service personeel (selectie, mentaliteit, inzet en gastvrijheid). Overall wordt het steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te krijgen, hoe zit dat op de Rotterdam ? Ook Celebrity stijgt sterk in onze waardering, mede door de kwaliteit van het service personeel. Te veel wordt uit pure noodzaak onervaren en slecht “opgevoed” personeel uit het Oostblok ingezet, dat ernstig afbreuk doet aan een heerlijke cruise ervaring. Ga door met jullie missie, wij zijn al weer benieuwd naar jullie volgende publikatie !
  Olga en Harry Stevens.

 • Dag Olga en Harry,

  Dank! We gaan zeker met veel plezier nog door met het geven van juiste informatie.
  Momenteel werkt op de cruiseschepen die nu varen, zeer gemotiveerd personeel; zij zijn de gelukkigen die na anderhalf jaar weer aan de slag kunnen. De beste mensen werken dus nu op de schepen, en dat merk je. Na enkele cruises het afgelopen half jaar te hebben gemaakt – met verschillende wat luxere rederijen -, is de service er bij deze rederijen op vooruit gegaan.
  hartelijke groet,
  Miriam

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger