Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Burgemeester Aboutaleb overhandigt sleutel stad aan Holland America Line

Vrijdagochtend heeft aan boord van het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, de ‘Key & Plaque’ ceremonie plaatsgevonden. Dit feestelijke evenement vindt traditioneel plaats als een schip voor de eerste keer een haven aandoet, de zogenaamd Maiden Call.

De ceremonie vond plaats in het grote theater, The World Stage. Genodigden zagen onder andere de film die Cruise Port Rotterdam eerder aanbood aan Holland America Line en genoten van muziek van het Lincoln kwartet.

Cadeaus

Zoals het bij een Key & Plaque ceremonie gebruikelijk is, overhandigden de rederij en Cruise Port Rotterdam elkaar diverse geschenken om te vieren dat de Rotterdam voor de eerste maal in aanmeerde. Bij deze ceremonie waren zeer veel genodigden overgekomen vanuit Seattle, waaronder Gus Antorcha, president van Holland America Line.

Nico Bleichrodt, Vice President International Sales van Holland America Line, refereerde aan de speciale dag die precies over 1 jaar plaatsvindt: de 150e verjaardag van HAL’s transatlantische overtocht. De Rotterdam zal deze verzorgen.

Mai Elmar, directeur van Cruise Port Rotterdam en tevens madrina van de Rotterdam, overhandigde een speciaal gedicht over de Rotterdam, geschreven en voorgedragen door dichter Derk Otte.

 

Burgemeester van Rotterdam, Achmed Aboutaleb overhandigde de symbolische sleutel van de stad aan Gus Antorcha. De historische connectie tussen de rederij en HAL werd door hem aangehaald maar ook dat in Rotterdam 75 nationaliteiten in de stad vreedzaam samen leven, net als alle crew aan boord, die uit vele landen ter wereld komen. Aboutaleb kreeg vervolgens een bord met de beeltenis van de Rotterdam.

Kapitein Timmers ontving daarnaast uit handen van de rijkshavenmeester van Rotterdam René de Vries, het havenschildje van Rotterdam, waarbij werd uitgesproken dat het schip altijd van harte welkom is in de Rotterdamse haven.

Gus Antorcha, president van Holland America Line, onthulde vervolgens het grote nieuws dat de doop van de Rotterdam volgend jaar zal plaatsvinden in Rotterdam. Prinses Margriet zal de doopvrouwe worden. Lees hier meer daarover.

De Rotterdam vertrekt vrijdag om 17:00 uur naar Amsterdam. Daarvandaan begint op woensdag 20 oktober de eerste officiële cruise, een trans-atlantische oversteek naar Fort Lauderdale. Aan boord zullen helaas geen Nederlandse gasten zijn vanwege de huidige Amerikaanse inreisbeperkingen.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Burgemeester Aboutaleb overhandigt sleutel stad aan Holland America Line

  • 15 oktober 2021 om 16:57
    Permalink

    enkel rij tenue voor kaptein Timmers lijkt me geen succes;op zee hoort een dubbelrijer

  • 16 oktober 2021 om 22:12
    Permalink

    Toch jammer dat de ms Rotterdam VII niet de Maasstad als thuishaven gekregen heeft hoor ik velen bij binnenkomst van dit schip zeggen op donderdag 14 oktober 2021 toen ik en velen met mij het schip een warm onthaal bezorgd hebben en dat het nu alleen sporadisch zal binnenvaren is bijkans een misser en de doop in 2022 een schrale troost. Blijkbaar spelen commerciële belangen een grotere rol om voor Amsterdam te kiezen die soms al klaagt van het teveel aan toeristen in de stad. Misschien dat burgemeester Aboutaleb nog meer promotie kan bewerkstelligen om de band met Rotterdam te verstevigen door HAL schepen naar Rotjeknor te laten komen. Het zou hetzelfde zijn als dat men de Amsterdam voor Rotterdam zou kiezen, zit ook niet lekker…

Reacties zijn gesloten.