Cruisereiziger
Doop

Holland America Line’s Rotterdam wordt in 2022 gedoopt door Prinses Margriet in Rotterdam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, zal in de lente van 2022 in Rotterdam worden gedoopt door Prinses Margriet. Dat maakte Gus Antorcha, president van de van origine Rotterdamse rederij, vrijdagochtend bekend tijdens de traditionele ‘Key & Plaque’ ceremonie aan boord van het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse. De exacte datum van de naamceremonie is nog niet vrijgegeven.

De Rotterdam 7 wordt niet het eerste schip van Holland America Line dat door Prinses Margriet officieel wordt ingewijd. Eerder doopte ze al de Prinsendam in 1973, Nieuw Amsterdam II in 1983, Rotterdam VI in 1997 en Oosterdam in 2003.

De Rotterdam wordt het 12e schip in de historie van de cruisemaatschappij dat door een lid van het Koninklijk Huis wordt gelanceerd. Naast Prinses Margriet hadden ook Prins Hendrik (Statendam III in 1929), Koningin Wilhelmina (Nieuw Amsterdam in 1937), Prinses Beatrix (Statendam IV in 1957 en Prinses Margriet in 1964), Koningin Juliana (Rotterdam V in 1958), Koningin Beatrix (Eurodam in 2008), Prinses Maxima (Nieuw Amsterdam, 2010) en Koningin Maxima (Koningsdam in 2016) die eer.

Wil jij met de nieuwe Rotterdam varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!