Cruisereiziger
LiveblogMaidencall

LIVE-VERSLAG: Festiviteiten aan boord van Rotterdam

Het gloednieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, arriveerde donderdag onder grote belangstelling voor de eerste keer in het centrum van Rotterdam bij Cruise Port Rotterdam. Klik hier voor een verslag en een uitgebreide fotoreportage van haar aankomst.

Vrijdag staat aan boord een feestelijke Key & Plaque ceremonie gepland vanwege de maiden call met o.a. Gus Antorcha, President van Holland America Line, Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en kapitein Werner Timmers. Aan het einde van de middag, om 17:00 uur, vertrekt de Rotterdam voor een korte testcruise met genodigden naar Amsterdam.

Cruisereiziger Miriam is vrijdag aan boord en zal live verslag doen van de festiviteiten. Beleef het mee via Facebook, Twitter  en/of onderstaande Twitterfeed:

Cruiseschip Rotterdam werd in juli 2021 opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri aan rederij Holland America Line. Het schip biedt plek aan 2.668 passagiers in maximale bezetting. De eerste officiële cruise vertrekt op 20 oktober vanuit Amsterdam. Dan start het schip met een transatlantische overtocht, helaas zonder Nederlandse gasten in verband met Amerikaanse inreisbeperkingen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland.

 Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!