Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Komen er meer hutten voor singles?

Het gaat steeds beter met het aantal eenpersoons-hutten, oftewel hutten op cruiseschepen die voor alleenreizenden/ singles voor een gunstigere prijs beschikbaar zijn. Eerder schreef ik dat bij vooral bij Norwegian Cruise Line (bijvoorbeeld de Norwegian Epic ruim 128 hutten en op de Norwegian Breakaway en Getaway 59 hutten – zogeheten studio’s) beschikbaar zijn. Bijzonder aan deze studio’s is dat er ook een grote besloten lounge bij hoort, waar de studio-bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Revolutionair zijn de eenpersoonshutten op bijvoorbeeld de AIDAnova, Britannia en Celebrity Edge: eenpersoons balkonhutten. Wij zetten een paar veelgestelde vragen op een rijtje!

Wat voor hutten zijn er beschikbaar?

De hutten zijn vaak een binnenhut of buitenhut. Zelden een balkonhut, maar deze zijn in opkomst! Uiteraard is het ook altijd mogelijk om met 1 persoon een tweepersoonshut te boeken, maar zal de prijs net als in de hotelwereld aanzienlijk hoger zijn dan de een-persoonshut. Daar komen wel de aanbiedingen om de hoek kijken: regelmatig gaan aanbiedingen over deze hutten. Bijvoorbeeld slechts een toeslag van 10% of zelfs geen toeslag.

Hoe boek ik een single hut?

Bij de meeste rederijen is het raadzaam te vragen naar een eenpersoons-hut, omdat er niet uitbundig mee geadverteerd wordt. Online worden ze vaker boekbaar, zoals bij Norwegian Cruise Line.

 

 

Mag ik ook in een tweepersoons hut als single?

Uiteraard is het ook mogelijk om in een tweepersoonshut te verblijven. Enkele cruisemaatschappijen, bv Costa Cruises, Hurtigruten, Oceania Cruises, TUI Cruises etc, hebben soms aanbiedingen waarbij je geen toeslag hoeft te betalen voor alleengebruik. Vaker moet je als alleenreizende toch flink betalen, tarieven zijn met wat geluk 110% maar vaker 150% of 200%. Vraag ook eens na bij (bijvoorbeeld) de Holland America Line voor een reisgenoot in dezelfde hut die zij dan aandragen.

Op welke schepen zijn er éénpersoonshutten?

Eenpersoons-hutten zijn in ieder geval bij een aantal maatschappijen verkrijgbaar. Dit overzicht is niet allesomvattend!

Voor een indruk van de studio’s voor 1 persoon op de Norwegian Bliss en MSC.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)