Cruisereiziger

Nederlandse ‘roots’ bij Holland America Line

Nederlandse 'roots' bij Holland America Line

Rederij Holland America Line is een van oorsprong Nederlandse, maar nu Amerikaanse cruisemaatschappij. Nederlandse officieren en kapiteins maken nog steeds deel uit van de bemanning op je cruise vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam naar Noorwegen of andere prachtige bestemmingen over de gehele wereld. 

De vijf sterren schepen zijn klassieker ingericht en voorzien van fijne details als verse bloemen op de tafel in de restaurants en vers fruit (al dan niet op verzoek) in de hutten. 

Het diner vindt plaats in twee zittingen. Al is het ook mogelijk om naar wens vrij binnen te lopen. Prettig is het buffetrestaurant waar de hele dag door koffie en thee verkrijgbaar zijn. 

Holland America Line staat voor een klassieke cruise beleving met veel aandacht voor de bestemming. Aan boord is de inrichting warm sfeervol en is er veel aandacht voor muziek, culinaire specialiteiten en service. – Miriam

Hutten

De hutten zijn goed ingericht met mooie ruime balkons. De cruisepassagiers zijn gemiddeld wat ouder, afgezien bij de wat nieuwere schepen in de vakantiemaanden, en bestaan uit Amerikaans sprekenden met een kleine mix Europeanen. Schepen die uit Nederland vertrekken hebben een groter percentage Nederlanders aan boord. 

Entertainment: Muziek voorop!

Het entertainment is wat meer geënt op de leeftijd van de gemiddelde passagier aan boord. Het Culinary Arts Center is op elk van de schepen de plek waar kookdemonstraties, proeverijen en kooklessen plaatsvinden. Kinderen zijn welkom in één van de kinderclubs. Er is echter geen apart kinderzwembad.

Waar vaart Holland America Line?

Holland America Line kiest ervoor om bestemmingen het hoogtepunt van de reis te laten zijn. Je verblijft dan ook waar mogelijk, twee dagen in een haven. De rederij vaart in diverse gebieden, van Alaska tot het Caribisch gebied tot wereldcruises en vanuit Amsterdam en Rotterdam naar het geliefde Noorwegen en Oostzee. 

Wij hebben de afgelopen jaren gecruist op de Zaandam door het Panamakanaal(2024), de nieuwe Rotterdam naar Noorwegen (lees hier), Oosterdam (reportage), Nieuw Amsterdam (reportage), Eurodam (reportage), Koningsdam (reportage) en Nieuw Statendam (reportage) en bezochten de Westerdam:

 

Mooie cruises van Holland America Line

Jaar >
2023
2024
2025
2026
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

 

Holland America Line Bestemmingen

Holland America Line vaart naar alle werelddelen zoals Europa, Azië, Amerika en Oceanië. Uniek is het privé-eiland Half Moon Cay bij de Bahama’s!

Lees ook eens:

Holland America Line’s vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws van de Holland America Line

Wil je werken bij de Holland America Line, ga dan naar Werken en stage lopen op een cruiseschip.
Cruisereiziger