Nederlandse ‘roots’ bij Holland America Line

Nederlandse 'roots' bij Holland America Line

Rederij Holland America Line is een van oorsprong Nederlandse, maar nu Amerikaanse cruisemaatschappij. Nederlandse officieren en kapiteins maken nog steeds deel uit van de bemanning. De vijf sterren schepen zijn voorzien van details als verse bloemen op de tafel in de restaurants en vers fruit (al dan niet op verzoek) in de hutten. Ook katoenen gastendoekjes op de publieke toiletten is zo’n detail.

Het diner vindt plaats in twee zittingen. Al is het ook mogelijk om naar wens vrij binnen te lopen. Prettig is het buffetrestaurant waar de hele dag door koffie en thee verkrijgbaar zijn. Roomservice is gratis.

Holland America Line staat voor een klassieke cruise beleving met veel aandacht voor de bestemming. Aan boord is de inrichting warm sfeervol en is er veel aandacht voor muziek, culinaire specialiteiten en service. – Miriam

De hutten zijn goed ingericht en over het algemeen iets groter dan bij andere cruisemaatschappijen. De cruisepassagiers zijn gemiddeld wat ouder, afgezien bij de wat nieuwere schepen in de vakantiemaanden, en bestaan uit Amerikaans sprekenden met een kleine mix Europeanen. Schepen die uit Nederland vertrekken hebben een groter percentage Nederlanders aan boord. 

Het entertainment is wat meer geënt op de leeftijd van de gemiddelde passagier aan boord, maar ook de nieuwste films worden getoond mét popcorn. Het Culinary Arts Center is op elk van de schepen de plek waar kookdemonstraties, proeverijen en kooklessen plaatsvinden. Kinderen zijn welkom in één van de kinderclubs. Er is echter geen apart kinderzwembad.

Holland America Line kiest ervoor om bestemmingen het hoogtepunt van de reis te laten zijn. Je verblijft dan ook waar mogelijk, twee dagen in een haven.

Wij hebben de afgelopen jaren gecruist op de nieuwe Rotterdam (lees hier) Oosterdam (reportage), Nieuw Amsterdam (reportage), Eurodam (reportage), Koningsdam (reportage) en Nieuw Statendam (reportage) en bezochten de Westerdam.

Mooie cruises van Holland America Line

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Holland America Line Bestemmingen

Holland America Line vaart naar alle werelddelen zoals Europa, Azië, Amerika en Oceanië. Uniek is het privé-eiland Half Moon Cay bij de Bahama’s!

Lees ook eens:

Holland America Line’s vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws van de Holland America Line

Wil je werken bij de Holland America Line, ga dan naar Werken en stage lopen op een cruiseschip.