Holland America Line

De Holland America Line is een van oorsprong Nederlandse, maar nu Amerikaanse cruisemaatschappij. Nederlandse officieren en kapiteins maken nog steeds deel uit van de bemanning. De vijf sterren schepen zijn voorzien van alle luxe en details als verse bloemen op de tafel in de restaurants en vers fruit (al dan niet op verzoek) in de hutten. Ook katoenen gastendoekjes op de publieke toiletten is zo’n detail.

Het diner vindt plaats in twee zittingen, en naar wens is het ook mogelijk om op vrij binnen te lopen. Prettig is het buffetrestaurant waar de hele dag door koffie en thee verkrijgbaar zijn. Roomservice is gratis.

De hutten zijn goed ingericht en over het algemeen iets groter dan bij andere cruisemaatschappijen. De cruisepassagiers zijn gemiddeld wat ouder, afgezien bij de wat nieuwere schepen in de vakantiemaanden, en bestaan uit Amerikaans sprekenden met een kleine mix Europeanen. Schepen die uit Nederland vertrekken hebben een groter percentage Nederlanders aan boord. Het entertainment is wat meer geënt op de leeftijd van de gemiddelde passagier aan boord, maar ook de nieuwste films worden getoond mét popcorn. Het Culinary Arts Center is op elk van de schepen de plek waar kookdemonstraties,  proeverijen en kooklessen plaatsvinden.

Miriam en Marco hebben voor jou gecruist op de Oosterdam (reportage), Nieuw Amsterdam (reportage), Eurodam (reportage), Koningsdam (reportage) en Nieuw Statendam (reportage).

Ze bezochten voor je de Prinsendam (reportage), Rotterdam (reportage) en Westerdam (reportage).

Cruises van Holland America Line zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravelstore

Bestemmingen

Holland America Line vaart naar alle werelddelen zoals Europa, Azië, Amerika en Oceanië.

Lees ook eens:

De vloot bestaat uit:

 

Het laatste nieuws van de Holland America Line

 

Wil je werken bij de Holland America Line, ga dan naar Werken en stage lopen op een cruiseschip.