Cruisereiziger
Reisverslag

MSC Armonia: scheepsportret tijdens een Middellandse Zee cruise

MSC Armonia - Iris KroesIk ‘Kroes’ door het leven… deze week mocht ik voor de eerste keer mee op het MSC Armonia schip van MSC Cruises om verslag te doen voor Cruisereiziger, super leuk! Wie ben ik? Ik ben Iris Kroes, 30 jaar en ja, -it’s all in the name- ik hou van cruisen en werk dan ook regelmatig als zangeres aan boord van schepen. Ik heb al vele cruisedagen erop zitten, maar deze week ga ik niet zingen, maar neem jullie met een verslag mee naar Venetië, Montenegro, Mykonos, Santorini & Ancona (Italië).

Met zo’n 393 stappen loop je van de voor- naar achterkant van het schip. Het MSC Armonia schip heeft een lengte van 275m, 976 hutten en daarmee is er plek voor ruim 2300 passagiers. Het schip zit op dit moment vol met 2154 passagiers en 736 crewleden. De crew komt niet alleen uit de Filipijnen en Indonesië, maar ook veel uit Brazilië en andere spaanstalige landen.

MSC Armonia maakt samen met MSC Opera, MSC Lirica en MSC Sinfonia deel uit van de Lirica klasse van MSC. Het Armonia schip is het eerste schip (uit 2001), gebouwd in deze klasse. Het leuke is dat er een stuk tussen is geplaatst om het schip nog langer te maken. Elke 3 jaar gaat dit schip in drydock om weer up-to-date te blijven. Het schip blijft tot november 2023 nog varen op deze route.

De hut

We verblijven op deck 10 (Tormalina deck) in een suite. We zijn erg leuk welkom geheten, want bij aankomst stond er een koude fles champagne en een paar welkomstkado’s (geurstokjes en lekkere chocolaatjes) klaar.

De suite op MSC Armonia is ruim, heeft veel kastruimte (met een inloopkast) waar we onze leuke jurkjes voor de thema avonden goed kwijt kunnen. Ook de badkamer is ruim, met bad, waar je ook in doucht.

De suite oogt extra groot uit door de grote spiegels tegenover de bedden. Op het balkon is het heerlijk vertoeven met 2 stoelen en een tafeltje. Her en der zijn wel wat gebruikssporen te zien, maar hier stoor ik me niet aan. Deze suite van 22 m2 (en een balkon van 5 m2) is beschikbaar vanaf ongeveer €1600 per persoon voor een week.

Zwembaden

Op deck 11 bevinden zich 2 zout water zwembaden, 2 whirlpools en een kinderbad, volop fonteinen en emmers (het spray park). Dit bad is eigenlijk voor kinderen, maar volwassenen genieten er ook ter verkoeling 😊 Lifeguards houden de boel goed in de gaten. Wees er vroeg bij, want de bedjes zijn snel vol op de zeedagen. Gelukkig is er op het Aurea deck op deck 13 veel ruimte met bedjes.

Spa

De MSC Aurea Spa bevindt zich op deck 11. De spa oogt wat gedateerd, maar werkt prima. Van je nagels tot waxen, tot hotstone massages en een bezoekje bij de kapper.

Gym

De Gym bevindt zich op voorop het schip op deck 11. Alleen gasten van 13 jaar en ouder zijn hier welkom. Er wordt gevraagd om maar 20 minuten per apparaat te gebruiken, omdat het vaak druk is op de zeedagen. Ik heb zelf geen gebruik gemaakt van de Gym, maar vele gasten liepen regelmatig in de sportkleding op het schip rond, fanatiek hoor, zo op vakantie!

Bars & Lounges

De verschillende bars en lounges aan boord zijn goed te vinden. Overdag kan je sudoku doen, lekker relaxen met een koffie’tje in het koffie café Caffee San Marco en ’s avonds is er entertainment in elke bar. Soms moet je wel lang wachten op je drankje, dus is het fijn dat er live muziek is waar je naar kan kijken en luisteren. Van jazzpianist, tot zangeres met gitarist, tot een dames band en in Bar del Duomo is elke avond een show met publieksparticipatie.

De White Lion is een echte Ierse pub, waarbij je even helemaal het gevoel krijgt in Ierland te zijn, ook zit hiernaast een cigar room (binnen) waar je kan roken. Op deck 11 bevindt zich de vitamin bar– waar je lekkere smoothies kunt bestellen, de barman (was net nieuw) heeft zelf niet altijd in de gaten hoe hij het moet maken, wat soms leidt tot hilariteit van de gasten.

Kidsclubs

Er zijn verschillende kidsclubs aan boord van het schip. Het thema ‘lego’ komt overal terug. The baby club op deck 11 is open van 09:00-17:00 en van 19:00-23:00 uur. Op deck 12 kunnen de mini & junior kids zich vermaken in club Lego, de hele club is in thema gestyled.

Voor de wat oudere kids zit op Midship deck 6 de Young & Teens club, met verschillende speelautomaten en machines. Hier bevinden zich ook de World Arcade games.

Shopping

Aan boord van MSC Armonia kun je zeker goed shoppen in de shopping area! Van parfum tot uiteraard de merchandise van MSC zelf, maar ook mooie sieraden & zonnebrillen. De laatste dag zijn er aanbiedingen in de shops.

Restaurants

Er bevinden zich 2 restaurants aan boord, het Marco Polo restaurant en het La Pergola restaurant. De seatings zijn om 19:00 uur en om 21:30 uur. Je kan er voor kiezen om open zitting te doen, wij vinden dat zelf het prettigst. Ook kun je er voor kiezen om bij het La Brasserie buffet te eten.

Il Girasole is de plaats buiten waarbij je burgers/pizza’s kan afhalen, een heel populaire plek!
Op de gala avonden was het eten lekker en meer keuze in vergelijking met de andere dagen. Wij troffen het overigens met de aardige obers, waaronder Farli uit Indonesië die ons elke avond bediende.

Entertainment

Het entertainment aan boord is fantastisch! Je kan je vermaken in het mooie casino, waarbij alles in euro’s is. Voor een minimumbedrag van €1,- kan je al meespelen op de roulette tafels.

De shows in het theater zijn ge-wel-dig en van zeer hoge kwaliteit. Maar liefst 6 dansers en 4 zangers en zangeressen nemen je mee van een swing show, naar variety, tot idols. Acrobatiek in de lucht maakt grote indruk en de stemmen van de zangers bezorgen je kippenvel.

Naast de geweldige shows in het theater is er een entertainment team aan boord, die elke dag aerobics (in de ochtend) geven, en ’s avonds kan je meedoen met de danslessen (salsa, bachata, grease). Door de Italianen en Spanjaarden wordt volop meegedaan en dat zet meteen een hele leuke sfeer.

MSC staat natuurlijk bekend om haar white party’s, erg leuk dat deze niet binnen zijn, maar boven op het deck bij het zwembad. Top sfeer!

Tot in de late uurtjes kan je dansen in de starlight disco op deck 12, party’s alom!

Lees ook de andere publicaties over de MSC Armonia:

Wil jij net als Iris ook cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

De mooiste MSC aanbiedingen van dit moment

Vertrekjaar >
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Schepen ()
MSC Armonia ()
MSC Bellissima ()
MSC Divina ()
MSC Euribia ()
MSC Grandiosa ()
MSC Lirica ()
MSC Magnifica ()
MSC Meraviglia ()
MSC Musica ()
MSC Opera ()
MSC Orchestra ()
MSC Poesia ()
MSC Preziosa ()
MSC Seascape ()
MSC Seashore ()
MSC Seaside ()
MSC Seaview ()
MSC Sinfonia ()
MSC Splendida ()
MSC Virtuosa ()
MSC World America ()
MSC World Europa ()

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)