Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage MSC Armonia door de Oostelijke Middellandse Zee: Venetië en Kotor (dag 1 en 2)

Ik ‘Kroes’ door het leven… een week (van 1-8 juli 2023) mocht ik voor de eerste keer mee op het MSC Armonia schip  van MSC Cruises om verslag te doen voor Cruisereiziger, super leuk! Wie ben ik? Ik ben Iris Kroes, 30 jaar en ja, -it’s all in the name- ik hou van cruisen en werk dan ook regelmatig als zangeres aan boord van schepen. Ik heb al vele cruisedagen erop zitten, maar deze week ga ik niet zingen, maar neem jullie met een verslag mee naar Venetië, Montenegro, Mykonos, Santorini & Ancona (Italië).

Inschepen in Venetië

Vanochtend vroeg op! De vlucht vanaf Amsterdam vertrok om 09:10 uur & om 10:50 uur kwamen we aan op Marco Polo (Venice Airport). We werden eerst naar de oude cruise port haven gebracht, en vanaf daar vertrokken wij per boot naar het schip dat in een industriegebied lag. De tocht duurde ongeveer een halfuurtje. Leuk dat je in de verte – als je goed kijkt, Venetië nog ziet liggen.

Onze hut (suite) bevindt zich op deck 10, het Tormolino deck. Het is een mooie ruime balkonhut! Doordat er spiegels in de kamer zitten lijkt en voelt de kamer erg ruim aan. We hebben veel kastruimte en een minibar. Er liggen voor ons ook welkomstkadootjes klaar – een fles wijn, geurstokjes en heerlijke chocolade…. Top!

De eerste dag is natuurlijk altijd een beetje wennen om het schip te verkennen, dus wij lopen meteen het hele schip van voor naar achter en van boven naar beneden door. De MSC Armonia is het oudste schip (2001) in de vloot van MSC Cruises en dat zie je, logischerwijs, op enkele plekken wel terug. Dat had echter geen invloed op mijn cruisebeleving.

Er zijn 2 zittingen in de twee restaurants (La Pergola & Marco Polo – zelfde menukaart) aan boord. De eerste zitting is om 19:00 uur de tweede zitting om 21:30 uur. De specialiteiten restaurants zijn sinds de coronaperiode hier niet meer aan boord. Je kunt er ook voor kiezen om op deck 11 bij La Brasserie Buffet te dineren tussen 19:00 en 22:00 uur. Wij kiezen ervoor om vrije dining te doen, i.v.m. dat elke dag natuurlijk wat anders verloopt. De show wilden wij natuurlijk op de 1e avond niet missen. In Teatre la Fenice wordt elke avond een mooie show gegeven door de cast van Armonia. De titel van de show was ‘Idols’ en veel grote hits kwamen voorbij. De show zag er erg mooi uit en klonk super, de kwaliteit van de cast is erg goed!

Het entertainment team weet ook goed iedereen op de dansvloer te krijgen, de heupjes kunnen los tijdens de grease danslessen vanavond & ook bij de sunshine party op Deck 11. Thema avond was 60s 70s 80s & 90s. Een lekker breed kledingthema, dus daar kom je als kind van de 90s goed mee weg 🙂 Slaap zacht & morgen meren we aan in Kotor, Montenegro.

Kotor, Montenegro

Het is natuurlijk altijd extra leuk als het schip aanmeert op een locatie die op de UNESCO-werelderfgoed lijst staat. Dus wij waren de lucky ones vandaag! De baai van Kotor staat namelijk op deze werelderfgoedlijst.

De baai van Kotor heeft de diepste, natuurlijkste fjorden van de Middellandse zee, en ergens deed mij dit denken aan de mooie fjorden in Noorwegen. Urenlang voeren wij door de mooie fjorden om uiteindelijk in Kotor terecht te komen. Doordat we pas aanmeerden om 15:00 uur, was het rond die tijd ook erg druk bij de gangway om van boord te gaan, maar het was het wachten waard. De stad Kotor wordt omringd door een mooie stadsmuur, in het centrum kan je dwalen door de hele leuke smalle straatjes, sfeervolle pleintjes en hoor je af en toe een ‘miauw’ vanuit de hoek komen. Er leven hier heel veel katten op straat! De ene ziet er beter uit dan de ander, maar er is zelfs een cat park met overal bakjes eten, gelukkig wordt er goed gezorgd daar.

Je kan ervoor kiezen om naar boven te lopen, het mooie uitzicht over de baai van Kotor te zien. Dit kost €8,- en is wel echt een pittige klim omhoog, maar ook naar beneden. Ik heb me prima vermaakt in de straatjes, maar mijn gezelschap heeft dit wel gedaan en check de plaatjes – absoluut de moeite waard.

Je loopt heel makkelijk weer terug aan boord, en eenmaal terug aan boord namen wij een frisse duik in het zwembad (lekker rustig rond deze tijd) en gingen we ons klaarmaken voor diner.

Op de menukaart vind je onder andere altijd eenvoudige pasta, vlees en vegetarische gerechten (vegetarische keuze is wat beperkt).

In het theater – Teatro la Fenice- stond vandaag de show ‘Swing’ op het programma. Zeer goede kwaliteit qua zang en dans. Ik was soms wel wat verbaasd over dat sommige Italiaanse families hun eigen gesprekken belangrijker vonden dan de show – ga dan lekker in de bar zitten kletsen 😉 Want de show blaast je omver!

In Bar del Duomo, op deck 5 was de show ‘Romeo & Juliet’, waar we erg om gelachen hebben. Liefdeskoppels die zoveel mogelijk opdrachten moeten doen om uiteindelijk te winnen. Tranen rolden over mijn wangen van het lachen toen de liefste oudjes ook meededen en de sterren van de hemel dansten.

Daarna begint het feest in de starlight disco op deck 12. Zowel de jeugd (tieners) als de dertig-, maar ook de zestigplusser zich goed vermaken. De DJ draait leuke muziek voor jong en oud en het is tot 02:00 uur groot feest. Voor degene die nog zin heeft in een lekkere snack is de late night snack (1 dek lager) in het buffetrestaurant ook nog open tot 02:00 uur.

 

Lees ook de andere publicaties over de MSC Armonia:

Wil jij net als Iris ook cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

De mooiste MSC aanbiedingen van dit moment

Vertrekjaar >
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Schepen ()
MSC Armonia ()
MSC Bellissima ()
MSC Divina ()
MSC Euribia ()
MSC Grandiosa ()
MSC Lirica ()
MSC Magnifica ()
MSC Meraviglia ()
MSC Musica ()
MSC Opera ()
MSC Orchestra ()
MSC Poesia ()
MSC Preziosa ()
MSC Seascape ()
MSC Seashore ()
MSC Seaside ()
MSC Seaview ()
MSC Sinfonia ()
MSC Splendida ()
MSC Virtuosa ()
MSC World America ()
MSC World Europa ()

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)